Kassa

Extra bonus banken in vorm van korting hypotheek

Geplaatst door: sris op: 09-12-2011 11:29
Waarom lees ik alleen over bonussen van banken aan medewerkers ivv een extra storting op hun bankrekening? Nooit over andere vormen van exessieve beloning. Bijvoorbeeld de hoge kortingen op hun hypotheek. Jawel! staatsbanken zoals abn amro, lees belastinggeld, geven hun medewerkers hoge koRtingen op hun hypotheekrente. Moet niet gekker worden. Mag dit een keer in de uitzending!
Reactie door naitsoezn op 09-12-2011 11:45
Wat wil je hierover lezen dan? Het is toch algemeen bekend dat er bij de bank goedbetaald wordt? Deze korting op de hypotheek-rente is één van de secundaire arbeidsvoorwaarden waar werknemers mee gelokt worden, wat is daar mis mee?
Reactie door rjw op 09-12-2011 12:04
Ieder bedrijf dat consumentenproducten levert kan die met korting leveren aan hun werknemers. Dit is dus niet exclusief voor de banken.
Reactie door naitsoezn op 09-12-2011 12:24
Even een beetje nuance (die waarschijnlijk niet gewaardeerd gaat worden op dit forum, maar toch): Veel werknemers van banken zitten door die hypotheek-regeling in een gouden kooi. Op het moment dat ze bij hun werkgever weg willen (om wat voor reden dan ook: te hoge werkdruk, kinderen, ontevredenheid over functie, etc), dan vervallen alle leuke voordeeltjes die ze hadden waardoor het bijna onmogelijk wordt gemaakt om weg te gaan... Ga jij maar eens van de ene op de andere dag je hypotheeklasten verdubbelen en tegelijk een teruggang in salaris opvangen; dat gaat niet lukken. En zo lijkt het allemaal rozengeur en maneschijn met die leuke voordeeltjes, maar werken er ondertussen een hoop mensen die eigenlijk liever weggaan maar het gewoon niet kunnen betalen...
Reactie door freya op 09-12-2011 12:40
"Wie appelen vaart, die appelen eet" Een oeroud gezegde en komt, zoals al eerder vermeld, in vrijwel elke branche voor. Freya
Reactie door valerius-2 op 09-12-2011 13:29
Ik heb bij een overheids instantie gewerkt, kreeg daar ook goedkoper een hypotheek en wel voor het bedrag wat hun voor de lening moesten betalen. Dus dit komt wel bij meerdere bedrijven tot stand.
Reactie door rjw op 09-12-2011 15:34
Quote: naitsoezn schreef op vrijdag 9 dec 2011, 12:24: Even een beetje nuance (die waarschijnlijk niet gewaardeerd gaat worden op dit forum, maar toch): Veel werknemers van banken zitten door die hypotheek-regeling in een gouden kooi. Op het moment dat ze bij hun werkgever weg willen (om wat voor reden dan ook: te hoge werkdruk, kinderen, ontevredenheid over functie, etc), dan vervallen alle leuke voordeeltjes die ze hadden waardoor het bijna onmogelijk wordt gemaakt om weg te gaan... Ga jij maar eens van de ene op de andere dag je hypotheeklasten verdubbelen en tegelijk een teruggang in salaris opvangen; dat gaat niet lukken. En zo lijkt het allemaal rozengeur en maneschijn met die leuke voordeeltjes, maar werken er ondertussen een hoop mensen die eigenlijk liever weggaan maar het gewoon niet kunnen betalen... einde Quote Nog een kleine nuance dan: zoveel korting krijgen ze nu ook weer niet dat de hypotheeklasten verdubbelen als men ergens anders gaat werken. Maar het klopt wel dat het over de looptijd van een hypotheek een aardig voordeel oplevert. Je moet in ieder geval wel een behoorlijke salarissprong maken wil je de korting kunnen missen. En aangezien ook de primaiere arbeidsvoorwaarden in de bank CAO's niet slecht zijn, is het inderdaad praktisch onmogelijk om ergens anders te gaan werken. Moet je ook maar willen....
Reactie door jpm op 10-12-2011 11:58
Een familielid van me heeft jaren bij Fortis gewerkt, later bij ABN-Amro / Fortis. Uiteindelijk is de afdeling (ICT) via outsourcing naar IBM gegaan, waar hij nu in dienst is. Zijn arbeidsvoorwaarden zijn gekapitaliseerd, inclusief zijn korting op de hypotheek. Die krijgt hij nu gewoon per maand bovenop zijn salaris van de nieuwe werkgever. Als hij elders gaat werken zal hij derhalve het totale salaris als uitgangspunt nemen als onderhandelingsonderwerp voor een nieuwe functie. Daartoe zie ik hem wel in staat.
Reactie door rjw op 10-12-2011 14:40
Quote: jpm schreef op zaterdag 10 dec 2011, 11:58: Een familielid van me heeft jaren bij Fortis gewerkt, later bij ABN-Amro / Fortis. Uiteindelijk is de afdeling (ICT) via outsourcing naar IBM gegaan, waar hij nu in dienst is. Zijn arbeidsvoorwaarden zijn gekapitaliseerd, inclusief zijn korting op de hypotheek. Die krijgt hij nu gewoon per maand bovenop zijn salaris van de nieuwe werkgever. Als hij elders gaat werken zal hij derhalve het totale salaris als uitgangspunt nemen als onderhandelingsonderwerp voor een nieuwe functie. Daartoe zie ik hem wel in staat.einde Quote Als dat salaris in verhouding staat tot zijn competentie zal het ongetwijfeld goed komen ;-). Ik heb echter ook situaties gezien waar mensen door dit soort salarisstijgingen uit de markt werden geprijst, en dus een probleem hadden om weer aan het werk te komen. Nu heeft dat ook weer te maken met de rare Nederlandse mentaliteit dat als je voor minder dan je laatstverdiende salaris wilt gaan werken men denkt dat je wel een "vlekje" zult hebben.
Reactie door jpm op 11-12-2011 19:32
met de competentie van de door mij beschreven persoon zit het wel goed, de bonus is in verhouding, laten we het op zesduizend euro bruto houden voor een leidinggevende op nationaal niveau. 't Is niet allemaal zo heftig als bij bestuurders hoor, die zijn overigens vaak minder competent.
Reactie door weepinbell op 11-12-2011 20:40
Er wordt maar steeds geadverteerd dat banken juist zoooooooo klantvriendelijk zijn maar ondertussen wordt alles duurder en ze blijven maar uitgeven aan bonussen en andere extra's. Nu winsten enorm gedaald zouden moeten zijn kan dat toch niet meer normaal zijn? Wij maar meer betalen en een hele groep van die peifjes maar met dikke euro's op pad? Maar weer terug naar het loonzakje en maar kassa gaan betalen bij het loket.
Reactie door rjw op 12-12-2011 12:51
Quote: jpm schreef op zondag 11 dec 2011, 19:32: 't Is niet allemaal zo heftig als bij bestuurders hoor, die zijn overigens vaak minder competent.einde Quote Probeer het eens een weekje zou ik zeggen. Bestuurders hebben andere competenties (nodig), dus waar vergelijk je mee? Een bestuurder van Ahold hoeft niet te weten hoe een kassa werkt of hoe je cervelaatworst moet snijden, maar zulke soort voorbeelden worden helaas wel vaak gebruikt om "te bewijzen" dat ze niet competent zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!