Kassa

Externe HD lacie 320

Geplaatst door: leoroos op: 10-07-2011 11:47
Beste, Ik heb een klein probleem, heb enige tijd geleden een externe HD overgenomen, via MP, betreft een lacie 320GB, die ik geconfigureerd met mijn mac book pro. Ik werk met het programma time-machine om back-ups te maken van mijn macbook HD. De verbinding gaat via een fire-wire kabel 800 en heb inmiddels ook een 400 geprobeerd. Nu heeft deze verschillende keren op de juiste manier een back-up gemaakt, werkte dus goed. Maar probleem is nu; op vage wijze kan ik deze niet meer aangesloten krijgen op mijn computer. Normaliter verschijnt er een icoon (lacie 320GB) op mijn bureaublad en die verschijnt niet, en wanneer ik het programma time-machine open geeft deze de melding dat hij de externe HD niet an vinden. Wie heeft de gouden tip?
Reactie door freya op 10-07-2011 12:45
Overigens, het lijkt mij handiger om deze 'vraag' te stellen in de rubriek 'Vraag & beantwoord'. Dit is de rubriek 'Discussies' en dat is dit toch duidelijk niet.... Freya
Reactie door edrick3 op 11-07-2011 12:34
Hallo leoroos, Ben het met freya eens, maar toch .... (aangezien ik je probleem nog niet bij V & A heb zien verschijnen): Al eens een andere usb-poort geprobeerd? Al eens aansluiten op een andere computer geprobeerd? Mocht dit beide niet lukken, dan is er blijkbaar iets met de HD aan de hand.
Reactie door de bassplayer op 02-08-2011 11:36
Hallo Leoroos, Als het een d2 schijf is en het blauwe lampje brand (en je hoort een zacht tikkend geluid) dan is waarschijnlijk de voeding kapot.
Reactie door leoroos op 02-08-2011 21:54
Bedankt voor de tip. Vreemde is, soms lijkt de lacie externe HD wel de aansluiting te maken met m'n computer, via de fire-wire kabel 800 en het icoon verschijnt dan op m'n bureaublad, start ik de back-up, loopt programma time-machine vast.. heel vaag. Zelfde verhaal op een andere computer... De voeding zou het dus kunnen zijn. Gaan we nog even verder wat proberen..

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!