Kassa

expres,onjuiste informatie verstrekken

Geplaatst door: masterdad op: 27-02-2013 18:47
Heb zelf ondervonden,dat er op het betreffende forum,bepaalde lieden zijn,die het leuk vinden om mensen met PC problemen,EXPRES op het verkeerde been te zetten,zodat de ander nog VERDER in de problemen kan komen. En er zijn ook,die de ander BEWUST een bepaalde site adviseren,en die dan te downloaden,opdat men dan van alle problemen af is. Maar dan wel een grote kans loopt om daar niet meer onderuit te komen.en als het dan lukt om er onderuit te komen,men om de haverklap die site toch nog op je pc verschijnt,en je er een exper bij moet halen om het uit je PC te krijgen,en dan nog!!!!!!!!! krijg je het niet uit je systeem.(Dat lukt wel,maar moet je je pc helemaal leeg halen en opnieuw installeren)
Reactie door zoekster op 27-02-2013 18:53
Op welk forum? Hier? En wie zijn de boosdoeners?
Reactie door masterdad op 27-02-2013 19:14
Hallo zoekster. Ja hier,op het forum van kassa.nl. Heb het over het forum betreffende pc problemen. Heb het zelf (als leek) ondervonden,heb via via een expert bereid gevonden om de hele boel weer in orde te krijgen. Maar ga natuurlijk niet zeggen wie mij en anderen een fout advies heeft gegeven,waardoor niet alleen ik maar waarschijnlijk ook anderen nog verder in de problemen zijn gekomen. Maar diegene,die mij en anderen nog verder in de problemen heeft geholpen!!! Die komt aan de beurt,want de expert die m,n problemen(door toedoen van diegeen) heeft weten op te lossen,weet hoe je iemand kan opsporen.
Reactie door zoekster op 27-02-2013 19:44
Het zou best kunnen dat iemand u een advies heeft gegeven, waar u niet mee geholpen was, of wat juist het probleem erger heeft gemaakt. Toch denk ik niet dat dat expres is gedaan. De meeste mensen doen echt hun best om de vraagsteller van een goed antwoord te voorzien. Ik denk dat degene die u op het oog heeft (geen idee wie het is) niet wist dat hij/zij u geen goed antwoord heeft gegeven. Het zal per ongeluk zijn gebeurd.
Reactie door diumenge op 27-02-2013 20:13
Quote: masterdad schreef op woensdag 27 feb 2013, 19:14: ... Maar diegene,die mij en anderen nog verder in de problemen heeft geholpen!!! Die komt aan de beurt,want de expert die m,n problemen(door toedoen van diegeen) heeft weten op te lossen,weet hoe je iemand kan opsporen.einde Quote Zo zo masterdad, en wat ga je dan doen als die expert 'm opgespoord heeft?
Reactie door freya op 27-02-2013 20:19
Hallo masterdad, Ik kan me haast niet voorstellen dat hier iemand je bewust naar een twijfelachtige website heeft gelokt. Meestal worden 'doorverwijzingen' door anderen wel weer gecontroleerd, maar het is natuurlijk niet onmogelijk dat er één tussendoor is geslipt. Misschien dat je kunt aangeven om welke twijfelachtige website het dan gaat? Dan kunnen we daar in ieder geval alert op zijn. m.vr.gr. Freya
Reactie door tijger1 op 27-02-2013 20:21
Zou het niet zo kunnen zijn dat u de adviezen verkeerd opgevolgd hebt? Want u beweert hier nogal wat.
Reactie door tijger1 op 27-02-2013 20:26
U hebt hier vier keer iets gepost, twee keer over zorgpremie, een keer over een telefoon, en een keer iets over reizen of zo. Ik zie van u geen vraag over computers, dus hoe kunt u nu "bewust verkeerde"adviezen gekregen hebben?
Reactie door diumenge op 27-02-2013 20:47
Deze wellicht?
Reactie door freya op 27-02-2013 20:55
Quote: diumenge schreef op woensdag 27 feb 2013, 20:47: Deze wellicht? einde Quote Ik zie daar geen doorverwijzing naar één of andere duistere website.... Freya
Reactie door diumenge op 27-02-2013 21:05
dan. Met link en expert (buurman) ;-)
Reactie door tijger1 op 27-02-2013 21:06
Heel wonderlijk. Iemand zit hier heel ernstige beschuldigingen te uiten, zonder enig bewijs en die persoon wordt nog vriendelijk gevraagd een en ander toe te lichten. Eigenlijk absurd.
Reactie door valerius-2 op 27-02-2013 21:54
Quote: tijger1 schreef op woensdag 27 feb 2013, 21:06: Heel wonderlijk. Iemand zit hier heel ernstige beschuldigingen te uiten, zonder enig bewijs en die persoon wordt nog vriendelijk gevraagd een en ander toe te lichten. Eigenlijk absurd.einde Quote Ja er zijn nu eenmaal lui die denken dat dit expres gebeurt, waarom zouden zij dit doen? Ze willen alleen maar helpen en verplichten tot niets, ze geven een raad vrijblijvend, wat hun denken dat zij helpen. Maar ik denk dat dit gewoon opruiend is bedoelt om reactie"s uit te lokken en dat doen we dan ook.
Reactie door pino123 op 27-02-2013 22:43
@masterdad, Ten eerste vind ik het nogal een beschuldiging. Gebaseerd op eigen aannames, daarnaast geeft u zelf aan een 'leek' te zijn. Zou het niet zo kunnen zijn, dat u zelf in uw onschuld iets verkeerds hebt geïnstalleerd? Daarnaast lopen hier een hoop mensen rond, soms beschaafd, soms wat onbeschaafd, maar hebben een ding gemeen end at is dat ze iemand graag willen helpen. Op de vragen die u stelt, wordt u verwezen naar websites, waar ook reclames van andere websites opdraaien. Ik hoop niet dat u daar een of andere misklik hebt gemaakt. Maar om nu aan te geven dat hier iemand u willens en wetens dingen laat installeren die uw computer om zeep helpen, dan moet u ook niet lullig doen, noem het beestje dan bij de naam. Maar diegene,die mij en anderen nog verder in de problemen heeft geholpen!!! Die komt aan de beurt,want de expert die m,n problemen(door toedoen van diegeen) heeft weten op te lossen,weet hoe je iemand kan opsporen. Maar gezien deze opmerking, hoop ik dat ze u persoonlijk van deze site afdonderen.
Reactie door ikbenik op 27-02-2013 23:41
Toch heb ik een opmerking: Vele zaken bij problemen op de computer dient een leek dergelijke zaken niet uit te voeren. Men kan dat beter aan iemand over laten die verstand van zaken heeft. Helaas proberen dan toch leken het probleem zelf op te lossen, terwijl het totaal boven hun pet gaat en niet weten waar ze mee bezig zijn. Ik vind dat persoonlijk behoorlijk riskant en eigenlijk ook dom.
Reactie door melomaan op 28-02-2013 01:02
Quote: diumenge schreef op woensdag 27 feb 2013, 21:05: dan. Met link en expert (buurman) ;-) einde Quote Dat zou wel raar zijn...om na 3/4 jaar hier pas op terug te komen om deze beschuldiging te uiten.
Reactie door masterdad op 28-02-2013 17:48
Dank voor de vele reacties,Punt 1, heb ik inderdaad geen vraag gesteld betreffende m,n pc probleem,maar aan de hand van een vraag,van een ander op het betreffende forum(en die vraag was dezelfde als mijn vraag) en heb gedaan wat die persoon de vraagsteller geadviseerd heeft,en dat bleek een hele verkeerde keuze. Heb de expert,die het boeltje weer in orde heeft weten te maken,de antwoorden en adviesen laten lezen,en de expert kwam tot de conclusie dat het advies,gewoon bullshit was en is. En diegeen die hier lopen te beweren dat iedereen op het forum alleen maar het beste met de ander voor heeft?????is ook bullshit.Heb een tijdje geleden een progamma op TV gezien,waar ook gemeld werd,dat er op een forum,vaak verkeerde informatie word verstreken. Want vergis je niet,er is in dat progamma ook gebleken,dat als je een vraag of probleem hebt met bijvoorbeeld UPC of met t-mobile enz enz enz.dat die gasten zich ook op allerlei forums begeven,en dus ook lieden die mensen(met o.a)pc problemen. het 1 en ander aan willen smeren,opdat hun problemen dan opgelost zouden zijn of worden. Blijkt dat er op dit betreffende forum een hoop mensen zijn die TEveel vertrouwen hebben in de ander. En even voor diumenge: je kan nou wel met je zwarte kat afbeelding en teksten een ander proberen af te schrikken,maar dat gaat je niet lukken. En wat ik ga doen als de expert de persoon op heeft gespoord?? Zal de persoon in kwestie er op een zodanige manier op aanspreken (zonder geweld uiteraard) dat hij of zij voortaan niet meer EXPRES verkeerde informatie zal verstrekken.
Reactie door tijger1 op 28-02-2013 18:19
Maar weet u wel dat ook mensen van Lekturama, ING, KPN, en ga maar door dat doen? Al de forumleden zijn eigenlijk vermomde medewerkers van bedrijven En wat dat u van alle antwoorden op de belastingvragen? Echt stiekeme belastingmedewerkers hoor, die de vragenstellers met opzet verkeerde antwoorden geven en met een kluitje in het riet sturen. En iemand afschrikken met een avatar? Bent u niet een beetje paranoïde?
Reactie door carola.83 op 28-02-2013 18:40
......En wat ik ga doen als de expert de persoon op heeft gespoord?? ..... Aan de hand van een IP-adres spoor je echt iemand niet op, hoor. Bovendien: zo te lezen, ben je een complete nitwit op pc gebied, dus misschien was het probleem van de vragensteller helemaal niet hetzelfde als jouw pc probleem! Dat kun je als nitwit niet beoordelen. Of het antwoord was sarcastisch bedoeld en heb jij het serieus opgevat. N.B.: paracetamol helpt goed bij paranoia.;-)
Reactie door freya op 28-02-2013 18:52
Inderdaad, op deze manier wordt deze 'discussie' compleet zinloos. Het is wel heel erg makkelijk om een anonieme beschuldiging neer te leggen en voor de rest niets te zeggen..... Al was het maar om te waarschuwen voor die betreffende website, dan hadden we er tenminste nog wat aan gehad. Op deze manier is het zinloze stemmingmakerij.... Freya
Reactie door zoekster op 28-02-2013 19:12
Wees een vent en zeg gewoon over welk topic het gaat en wie hier, volgens u, expres de boel zit te bedotten. Dit vind ik laf gedoe.
Reactie door carola.83 op 28-02-2013 19:57
Quote: zoekster schreef op donderdag 28 feb 2013, 19:12: Wees een vent en zeg gewoon over welk topic het gaat en wie hier, volgens u, expres de boel zit te bedotten. Dit vind ik laf gedoe. einde Quote Je begrijpt 't niet, zoekster. Als hij straks van de deskundige kennis het IP-adres heeft, wil masterdad onverwacht voor de deur staan van betreffende man/vrouw!;-)
Reactie door diumenge op 28-02-2013 20:15
Quote: masterdad schreef op donderdag 28 feb 2013, 17:48: ... En even voor diumenge: je kan nou wel met je zwarte kat afbeelding en teksten een ander proberen af te schrikken,maar dat gaat je niet lukken. En wat ik ga doen als de expert de persoon op heeft gespoord?? Zal de persoon in kwestie er op een zodanige manier op aanspreken (zonder geweld uiteraard) dat hij of zij voortaan niet meer EXPRES verkeerde informatie zal verstrekken.einde Quote Waar heb je het over man? Maar ik heb een goedbedoelde en serieuze tip voor je. Zoek hulp! En dan niet bij die een computer expert...
Reactie door ikbenik op 28-02-2013 21:16
Veel zaken kunnen nu eenmaal niet door een leek worden opgelost of uitgevoerd. Want als iemand totaal geen verstand van elektra heeft toch bepaalde aanpassingen aan het elektra wilt uitvoeren, is die persoon behoorlijk dom en onverantwoord bezig. Iemand die linkse handen heeft qua computer, moet zelf niet ingewikkelde problemen gaan oplossen. Die persoon is dan ook zeer dom bezig. Als iemand nog nooit een computer heeft opengemaakt en nog nooit aan een computer heeft gewerkt, moet die persoon die computerkast niet openmaken. Vooral schade door statische elektriciteit is dan zo ontstaan. Voordat men een computerkast open maakt, dient men voorzorgsmaatregelen te treffen om schade door statische elektriciteit te voorkomen. Maar een leek zal gelijk de gevoelige componenten vastpakken en later raar opkijken als de computer rare foutmeldingen geeft. En dat gebeurd veel vaker dan men denkt. Heb je ergens geen verstand van: niet zelf aan zitten prutsen maar roep de hulp in van iemand die wel verstand van zaken heeft.
Reactie door pino123 op 01-03-2013 08:41
@masterdad, Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen daden. En zoals ikbenik al aangeeft ben je ook zelf verantwoordelijk voor het wel of niet opvolgen van adviezen. En als je dat programma had gezien, had er dan niet ergens bij jou een belletje moeten gaan rinkelen? Om dan alsnog klakkeloos allerlei adviezen te gaan opvolgen, zeker als je niet eens weet waar over je praat. Dat vind ik persoonlijk een zeer onhandige actie. Gezien jou inzicht in kennelijk je computer had je deze adviezen niet eens mogen opvolgen aangezien ze niet voor jou bedoeld waren..... Steek ook eens hand in eigen boezem en geef aan dat jij verkeerd gehandeld hebt. Daarnaast vind ik het ook niet kloppen dat je hier verder niets over vermeld, want dan kan jou verweten worden dat je deze 'foute' adviezen in stand houd. En dat vind ik persoonlijk ook kwalijk gedrag, dus doe niet zo kinderachtig en kom over de brug. Welke topic en welk advies?
Reactie door ikbenik op 01-03-2013 10:40
Quote: masterdad schreef op donderdag 28 feb 2013, 17:48: Heb de expert,die het boeltje weer in orde heeft weten te maken,de antwoorden en adviesen laten lezen,en de expert kwam tot de conclusie dat het advies,gewoon bullshit was en is.einde Quote Ik weet niet om welke topic het gaat, dus als je die aub wilt geven, kan ik ook meelezen en kijken of het onzin is. Daarnaast: Eset Smart Security en Microsoft Security Essentials zijn geen goede virus-scanners. De kans is zeer groot dat er een virus op de computer zat, waardoor verdere stappen lastig worden.
Reactie door masterdad op 01-03-2013 16:24
Dank u allen voor de vele reacties. Maar als eerste even voor Carola.83 : Het is wel degelijk mogelijk om iemand via het IP-adres op te sporen,maar dat even terzijde. En wat de meningen van anderen betreft!! Heb ze gelezen.. Ik weet nu (door de expert) dat er op bepaalde forum,s gewoon onwaarheden worden gebezigd. Geef toe!!!!!! dat ik voortaan,niet zomaar een advies moet opvolgen,en me eerst verder en beter moet laten informeren,en niet het eerste de beste advies moet opvolgen,en niet gelijk aan het down-loaden moet gaan. Want die les heb ik nu wel geleerd. M.V.G
Reactie door freya op 01-03-2013 16:41
Quote: masterdad schreef op vrijdag 1 mrt 2013, 16:24: Dank u allen voor de vele reacties. Maar als eerste even voor Carola.83 : Het is wel degelijk mogelijk om iemand via het IP-adres op te sporen,maar dat even terzijde. ....einde Quote Om te beginnen, 'wáár' haal jij het ip-adres van een andere gebruiker vandaan? En ten tweede, een ip-adres kun je alleen terugleiden tot de provider van die betreffende gebruiker en die provider geeft 'gewone burgers' echt geen informatie over 'van wie' dat ip-adres is. Die informatie mógen ze niet eens geven. Dat kan alleen justitie afdwingen. Carola.83 heeft dus gelijk als die stelt dat jij niets kunt met een ip-adres. Freya
Reactie door masterdad op 01-03-2013 17:27
hallo freya. Zoals je zelf ook wel weet,is via internet vrijwel alles mogelijk,en alles te vinden(niet door mijzelf natuurlijk,moet je wel een expert zijn) Maar alles en iedereen is op het internet te vinden. Ook iemand zijn of haar IP adres,en dat schijnt kinderlijk eenvoudig te zijn. En met een speciaal progammaatje(schijn je wel nodig te hebben) is zelfs te zien wat de ander op internet uitspookt,oftewel wat hij of zij voor site,s bezoekt. Of dat allemaal wel of niet legaal is? Dat weet ik natuurlijk niet,maar alles schijnt mogelijk te zijn.
Reactie door freya op 01-03-2013 17:50
@masterdad: Nou, het internet is niet zaligmakend hoor. Je kunt niet 'alles' vinden. Er bestaat geen enkel programma dat een ip-adres kan koppelen aan een fysiek woonadres. Die gegevens zijn ook nergens op het internet beschikbaar. Alleen de betreffende providers hebben die klantgegevens en ip-adressen en zoals gezegd, die mogen die informatie niet geven. Kortom, als jouw 'expert' vertelt dat die daar toch aan kan komen, dan laat jij je iets op de mouw spelden.... Freya
Reactie door carola.83 op 01-03-2013 17:52
@masterdad: ik hoop je naam te onthouden, van mij krijg je op geen enkel terrein, geen enkel advies. Gewoon belachelijk dat je hier mensen zit te beschuldigen van kwalijke zaken, terwijl je geen enkele kennis van ict-zaken hebt en dus ook niet kunt weten wat je zelf allemaal fout hebt zitten doen! En succes met je IP-adres hoor. (Overigens heb je blijkbaar nog nooit gehoord van het gezegde: in het land der blinden is 1-oog koning? Als je zelf maar tot 3 kunt tellen en een ander tot 5, lijkt die ander al gauw zeer deskundig!)
Reactie door freya op 01-03-2013 18:06
@carola.83: Laten we hopen dat dit topic binnenkort wordt gesloten, dan wel verwijderd, want op deze manier is het pure laster en stemmingmakerij. Bovendien, met 'consumentenzaken' heeft het al helemaal niets te maken.... De redactie is al op de hoogte van dit topic, maar gezien de reactiesnelheid van de redactie kon het wel eens even duren vóór er actie wordt ondernomen.... Freya
Reactie door masterdad op 01-03-2013 18:17
Iedereen denkt en vind maar wat hij of zij wil,heb zelf met eigen ogen gezien,wat er allemaal mogelijk is. De expert heeft me laten zien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dat MIJN IP adres te achterhalen was,en ook LATEN zien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dat de plaats van de PC (met het IP adres) te vinden is. En hij kon me ook laten zien wat ik op internet doe,oftewel wat voor site,s ik zoal bezoek. En ben er enorm van geschrokken,dat dat voor een ander allemaal toegangkelijk schijnt te zijn. Maar nogmaals,jullie denken en vinden maar wat je wil. M.V.G PS: Dit is het laatste wat ik er over zeg,en reageer dus niet meer.
Reactie door tijger1 op 01-03-2013 18:32
Het is niet zo wonderlijk dat uw buurman de expert achter uw gegevens kan komen. U hebt hem onbeperkt toegang gegeven tot uw computer.
Reactie door carola.83 op 01-03-2013 18:34
Quote: tijger1 schreef op vrijdag 1 mrt 2013, 18:32: Het is niet zo wonderlijk dat uw buurman de expert achter uw gegevens kan komen. U hebt hem onbeperkt toegang gegeven tot uw computer.einde Quote Laat maar, daar begrijpt hij toch niks van! @freya: zal wel na t weekend worden voordat er eens gehandeld wordt door redactie.
Reactie door freya op 01-03-2013 18:38
Quote: masterdad schreef op vrijdag 1 mrt 2013, 18:17: .... De expert heeft me laten zien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dat MIJN IP adres te achterhalen was,en ook LATEN zien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dat de plaats van de PC (met het IP adres) te vinden is. .....einde Quote Oooooh, maar dat kan ik je óók laten zien hoor: *[u: klik[/u: * Komt het ip-adres en de plaats je bekend voor? Maar zoals gezegd, dat is de plaats van de provider, niet die van jouw (tenzij je provider in dezelfde plaats vertoeft....) Freya
Reactie door carola.83 op 01-03-2013 19:05
......Komt het ip-adres en de plaats je bekend voor?...... Oeps, vlg mij bivakkeert masterdad in mijn kelder.;-)
Reactie door valerius-2 op 01-03-2013 19:28
Als ik zo'n buurman had die ik zo vertrouwde was ik nooit naar dit gegaan om die vraag te stellen. Dan was ik wel gelijk naar hem toe gegaan. Maar verhalen zijn leuk en wat nu werkelijk u bedoeling is laat u niet merken, maar volgens mij zit er heel wat anders van dit verhaal van u.
Reactie door ikbenik op 01-03-2013 19:29
Quote: freya schreef op vrijdag 1 mrt 2013, 18:38: Oooooh, maar dat kan ik je óók laten zien hoor: *[u: klik[/u: * Komt het ip-adres en de plaats je bekend voor? Maar zoals gezegd, dat is de plaats van de provider, niet die van jouw (tenzij je provider in dezelfde plaats vertoeft....) Freya einde Quote Oef! Die zit! Als ik die bekijk, dan wordt er een plaats aangeduid die behoorlijk ver van mijn huis verwijderd is. En met het IP adres is niet mijn werkelijk adres te bepalen zonder medewerking van de provider.
Reactie door ikbenik op 01-03-2013 19:35
Quote: valerius-2 schreef op vrijdag 1 mrt 2013, 19:28: Als ik zo'n buurman had die ik zo vertrouwde was ik nooit naar dit gegaan om die vraag te stellen. Dan was ik wel gelijk naar hem toe gegaan. Maar verhalen zijn leuk en wat nu werkelijk u bedoeling is laat u niet merken, maar volgens mij zit er heel wat anders van dit verhaal van u.einde Quote Als ik de betreffende topic doorlees, kan ik niet zeggen waar verkeerde informatie verstrekt wordt. Er worden diverse stukken gereedschap aangeboden. Maar als de gebruiker niet met die gereedschap overweg kan, komen er ongelukken van. Daarnaast kan ik niet zeggen dat edrick3 verkeerde informatie verstrekt. Even vanuitgaand dat hij bedoeld wordt. Quote: valerius-2 schreef op vrijdag 1 mrt 2013, 19:28: Maar verhalen zijn leuk en wat nu werkelijk u bedoeling is laat u niet merken, maar volgens mij zit er heel wat anders van dit verhaal van u.einde Quote Ik heb het vermoeden dat er een knoert van een virus op die computer staat, waardoor bepaalde programma's niet goed meer werken. Met de beveiliging welke de TS aangegeven heeft is dat ook niet verwonderlijk.
Reactie door lekkerisdat op 14-03-2013 00:59
Vroeg mij al af wie hier laatst voor de deur stonden, maar nu is het mij duidelijk ;-)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!