Kassa

Er moet een keurmerk komen voor gifvrije Sierteelt?

Geplaatst door: gulpilil op: 22-04-2014 11:09
Uit onderzoek van Greenpeace blijkt dat niet alleen in de tuinbouw, maar ook in de sierteelt van onze tuinplanten vele pesticiden te zitten. Zelfs pesticiden die verboden zijn en waar hele bijenvolken het loodje door leggen. Tuincentra's hebben hier ook een verantwoording in en moeten de klant gifvrije planten aanbieden. Zo spoedig mogelijk zou er een keurmerk ingevoerd moeten worden, zodat mensen bewust worden gemaakt wat zij kopen.
Reactie door pieterwolters op 22-04-2014 11:51
Je kunt ook de massale tuincentra links laten liggen en direct bij een organische teler planten kopen. Dan is het hele bureaucratische (en fraudegevoelige) keurmerkencircus niet nodig. Of zelf planten kweken natuurlijk. Is ook leuk.
Reactie door tijger1 op 22-04-2014 12:49
Weer een keurmerk met alle fraudegevoeligheid van dien. Ga zelf plantjes kweken. .
Reactie door maarten heest op 23-04-2014 10:26
Ik vind een keurmerk wel een goed idee. Nu is er helemaal niks en heb je geen idee wat je koopt. Een keurmerk, waarop staat wat je precies koopt, is een uitstekend middel om consumenten bewust te maken van hun aankoop. En het dwingt producenten en winkeliers om hun producten aan te passen omdat de giftige varianten in de schappen zullen blijven staan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!