Kassa

energiedirect.nl veranderd contract zonder overleg

Geplaatst door: kut-registratie op: 22-08-2012 17:22
ik zit nu net meer dan een jaar bij energiedirect. toevallig bij meterstanden doorgeven ik heb contract bekijken en iets vreemds opgemerkt. die hebben bij automatische verlenging contract veranderd van stroom vast naar stroom variabel (met wind garantie??) zeker zonder mij erover informeren, toestemming vragen of overleggen...terwijl de vaste stroom de enige reden was dat ik heb voor dit provider gekozen - hoe kan een partij contract inhoud veranderen zonder overleg / handtekening van tegenpartij? is het legaal?? ik heb ze over verklaring gevraagd - ik wacht nog voor de antwoord maar ik ga dit zeker zo niet laten...- heeft iemand vergelijkbare situatie al meegemaakt (met energie, of andere), omdat deze gegarandeerde winden die kunnen in zijn reten terug zuigen, ik wil mijn oude vaste elektra prijs zoals afgesproken en met handtekeningen bevestigd in juli vorige jaar...als die gaan toch automatisch verlengen, dan alleen onder exact dezelfde voorwaarden zoals in oorspronkelijke contract - zoals het vroeger altijd was.. .mvg & alvast bedankt!
Reactie door dobby op 23-08-2012 04:49
Ok, ik zal niet "alle" zeggen - dat weet ik niet zeker, maar wel dat dat bij op zn minst "veel" energie contracten vermeld staat.. na de overeengekomen vaste periode (veelal 1,2,3 of soms 5 jaar) ga je vanzelf over op variabel, tenzij je natuurlijk zelf actie onderneemt.. Ik heb dus zo'n vermoeden dat iets dergelijks ook wel ergens in jouw ALVs (nou ja - die van Energie Direct) staan.. maar don't worry - na een automagische verlenging kan je er zonder boete met een maand opzegtermijn vanaf.. dus tijdje rondkijken en eventueel ook kijken of je een afdeling retention ofzo van Energie Direct te pakken kan krijgen.....
Reactie door dearagain op 23-08-2012 08:35
Gezien de opgzegtermijn van 1 maand, is dit dus een mooi moment om energiedirekt onder druk te zetten en er daar een mooi nieuw en goedkoop kontrakt uit te slepen. Wie niet waagt, die niet wint. dearagain.
Reactie door jobiejoba op 23-08-2012 10:08
Dat gaat bij meerder leveranciers zo. Je moet altijd zelf goed opletten en meestal vermelden ze bij het aangaan van een jaarcontract dat je daarna een variabel tarief krijgt tenzij U opnieuw voor een vaste prijs zou kiezen of zou opzeggen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!