Kassa

Energie prijs te hoog

Geplaatst door: viejo op: 22-05-2013 23:00
Na het z.g. vrijmaken van de energie markt moet ik en de meesten apart betalen voor transport, belasting, metropname enz. voor alle bijkomende kosten dus. Echter de Kwh prijs is niet omlaag gegaan. Dit vergelijk ik dan met grootverbruikers die nog geen derde betalen van wat een huishouden per Kwh betaald. Groot verbruikers werden vroeger verschoond van ' huishoudtarieven' omdat ze het netwerk intensiever gebruikten, maar nu de huishoudens apart moeten betalen voor de infrastructuur en de verdere poespas, zou het huishouden per Kwh ook afgerekend moeten worden op grootverbruikers tarief.
Reactie door valerius-2 op 22-05-2013 23:33
Door dat het trasport en de levering van energie gescheiden zijn, komt het er op neer dat er dus bedrijven zijn die winst gaan maken en daar voor dus de gebruikers de rekening betalen.
Reactie door tijger1 op 23-05-2013 11:06
We moesten altijd al betalen voor transport, belasting enzovoort. Dat is echt niet pas nadat de markt is vrijgegeven.
Reactie door viejo op 23-05-2013 12:29
@ Tijger1 - Voorheen zaten die kosten in het Kwh tarief. Daarbij kwam dan de meterhuur. Maar B.V wanneer je meer gebruikte dan 3000Kwh per jaar dan ging het verbruikstarief ietsje omlaag. Na het vrijgeven van de energiemarkt ontvingen we bij de verbruiksnota ook een uitgesplitste nota voor alle vaste en bijkomende lasten. Dus mijn stelling is nu dat wanneer we alle vaste lasten gefactureerd krijgen, dan kunnen de verbruiks tarieven sec in rekening worden gebracht, en gezien de verbruikstarieven voor groot verbruikers is dat een stuk lager dan wat er nu op onze verbruiksnota staat.
Reactie door erikwagenaar op 10-10-2013 15:01
dit was idd al zo tijger1
Reactie door wendy-claire op 11-10-2013 02:28
Vroeger had je - voor de liberalisering in de Europese gemeenschap - een gemeentelijk energiebedrijf, heette destijds GEB Rotterdam o.a. Nu ben je overgeleverd aan elk energiebedrijf zelfs Deens, Duits of Belgisch. Vroeger was het tarief van de GEB eenduidig: gas & elektra en andere incasso-nutsvoorzieningen e.d. Thans heb je alleen al van ENECO met tig BV-tjes van doen, Stedin als netbeheerder e.d. Onoverzichtelijkheid in het woud van uw jaarlijkse energienota. "Bedankt Harrie!"

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!