Kassa

Eet.nu censuur

Geplaatst door: nomen_nescio op: 05-09-2012 14:57
Eet.nu is een site waar je recensies kan schrijven over allerlei etablissamenten. Nu heb ik onlangs een wat negatieve recensie geplaatst over een restaurant waar we schofterig zijn behandeld. En deze is verwijderd, omdat je blijkbaar niet zomaar een negatieve recensie mag schrijven of dat je een mening mag geven als hij negatief is, heeft iemand anders hier dezelfde ervaring?
Reactie door jorisw op 05-09-2012 15:34
Waarom zou dat niet mogen? Er zijn geen wettelijke regels waarin wordt bepaald dat alles wat iemand op een commercieele website zet zonder meer moet worden gepubliceerd. Afhankelijk van de mate van negativiteit lijkt het overigens ook wel netjes dat de andere partij ook zijn mening mag geven voordat een recensie wordt gepubliceerd.
Reactie door nomen_nescio op 05-09-2012 15:36
Nouja, het mag. Tuurlijk mag je negatieve recensies weghalen. Maar het feit blijft dat het de objectiviteit sterk ondermijnd. Right?
Reactie door naitsoezn op 05-09-2012 16:00
Werd je recensie verwijdert omdat ie negatief was, of omdat ie niet aan de recensie-regels voldeed? Even snel browsen op de site laat namelijk meer dan voldoende negatieve recensies zien...recensie-regels
Reactie door van leyden op 05-09-2012 20:12
Quote: nomen_nescio schreef op woensdag 5 sep 2012, 14:57: Eet.nu is een site waar je recensies kan schrijven over allerlei etablissamenten. Nu heb ik onlangs een wat negatieve recensie geplaatst over een restaurant waar we schofterig zijn behandeld. En deze is verwijderd, omdat je blijkbaar niet zomaar een negatieve recensie mag schrijven of dat je een mening mag geven als hij negatief is, heeft iemand anders hier dezelfde ervaring? einde Quote Ach ja, je kan je beter afvragen wie er niet censureert. Kieskeurig doet het, Elsevier ook en nog miljoenen anderen. Ja, je leest het goed>> miljoenen> Nederland is het zwaarst gecensureerde land ter wereld met tig duizenden moderatortjes die allemaal graag baasje spelen Ook en vooral met recensies dus, je haalt de negatieve reacties weg en je laat de huistrol allerlei halleluja verhalen plaatsen. Waarde van recensies is dan nul./noppes / zero. Zal je een tip geven> gebruik internet alleen voor You tube. je emails en nog een paar bekende instituten en laat de rest links liggen>> bijna alles is gelogen. verzonnen, verdraaid of gecensureerd. Internet is een grote leugen, bedrog, Jammer hoor, het is verworden tot een veredelde reclamemachine, waar je als burger niets meer aan hebt.
Reactie door van leyden op 05-09-2012 20:32
Heb je bericht gemeld as off topic natte zoen. Morgen word je ook gecensureerd en is je bericht verdwenen.
Reactie door nomen_nescio op 05-09-2012 20:44
Nou het bericht werd gecensureerd omdat er een zeer negatieve toon in gezet werd, namelijk personeel dat bedreigend op ons af kwam omdat wij iets van de service zeiden. Afijn. 'van leyden' probeer je nou de pessimistische pedante chan-nerd neer te zetten of ligt het aan mij? Je praat over het internet als of je weet.
Reactie door van leyden op 05-09-2012 21:09
Quote: nomen_nescio schreef op woensdag 5 sep 2012, 20:44: Nou het bericht werd gecensureerd omdat er een zeer negatieve toon in gezet werd, namelijk personeel dat bedreigend op ons af kwam omdat wij iets van de service zeiden. Afijn. 'van leyden' probeer je nou de pessimistische pedante chan-nerd neer te zetten of ligt het aan mij? Je praat over het internet als of je weet. einde Quote Ik weet meer over internet dan jou. Denk ik. Anders zou ik je geen antwoord op je vraag kunnen geven.
Reactie door hereistom op 05-09-2012 21:45
Quote: van leyden schreef op woensdag 5 sep 2012, 20:12: Quote: nomen_nescio schreef op woensdag 5 sep 2012, 14:57: Eet.nu is een site waar je recensies kan schrijven over allerlei etablissamenten. Nu heb ik onlangs een wat negatieve recensie geplaatst over een restaurant waar we schofterig zijn behandeld. En deze is verwijderd, omdat je blijkbaar niet zomaar een negatieve recensie mag schrijven of dat je een mening mag geven als hij negatief is, heeft iemand anders hier dezelfde ervaring? einde Quote Ach ja, je kan je beter afvragen wie er niet censureert. Kieskeurig doet het, Elsevier ook en nog miljoenen anderen. Ja, je leest het goed>> miljoenen> Nederland is het zwaarst gecensureerde land ter wereld met tig duizenden moderatortjes die allemaal graag baasje spelen Ook en vooral met recensies dus, je haalt de negatieve reacties weg en je laat de huistrol allerlei halleluja verhalen plaatsen. Waarde van recensies is dan nul./noppes / zero. Zal je een tip geven> gebruik internet alleen voor You tube. je emails en nog een paar bekende instituten en laat de rest links liggen>> bijna alles is gelogen. verzonnen, verdraaid of gecensureerd. Internet is een grote leugen, bedrog, Jammer hoor, het is verworden tot een veredelde reclamemachine, waar je als burger niets meer aan hebt. einde Quote Inderdaad hier ben ik het mee eens! Sites zoals o.a. Kieskeurig worden zelfs betaald om artikelen boven aan de lijst te zetten en negatieve recensies te verwijderen! Alles draait alleen nog maar om commercie en zelfs misleidende reclames worden toegestaan. Let maar eens op bijv. hoe vaak er vermeld word "Dit product is gekozen tot het product van het jaar", door wie, ja door het product zelf natuurlijk ;-)
Reactie door van leyden op 05-09-2012 21:46
Toch raar dat iemand die klaagt over censuur, boos wordt als er beweerd worden dat recensies OOK verpest worden door trollen (die altijd juist heel positief zijn) Bijna iedere internet gebruiker weet dat. Of TS weet niet beter, of hij zit gewoon glashard te liegen.
Reactie door van leyden op 05-09-2012 21:56
Met reclame kan je beweren wat je wilt>> Kennen jullie die van Conimex al, die is pas erg>> het gaat zo>> In Azie eten ze NIET drie keer per dag, daar hebben ze namelijk hele lekkere hapjes, waar ze de hele dag van genieten... Lust je nog peultjes? Hoe erg kan een leugen zijn? Maar ze komen er mee weg>..ieder privee persoon zou door zo n uitspraak in een sociaal isolement terecht komen, maar in de reclame mag het.
Reactie door van leyden op 05-09-2012 20:29
[edit redactie: Graag on-topic reageren
Reactie door naitsoezn op 05-09-2012 20:17
[edit redactie: Graag on-topic reageren
Reactie door nomen_nescio op 05-09-2012 21:11
[edit redactie: Graag on-topic reageren.
Reactie door pino123 op 05-09-2012 21:00
Quote: van leyden schreef op woensdag 5 sep 2012, 20:32: Heb je bericht gemeld as off topic natte zoen. Morgen word je ook gecensureerd en is je bericht verdwenen. einde Quote Blablablablablabalabla Heb je nu nooit eens iets te melden wat misschien eens lijkt op iets wat slaat op het onderwerp, dan het eeuwige om je heen slaan over Nederland. [edit redactie - graag on-topic reageren:
Reactie door cococat op 06-09-2012 13:06
Ik heb zelf ook een recensie geschreven die niet erg positief was en die staat er nog steeds op. Ligt natuurlijk ook aan de manier hoe je het schrijft. Negatief maar wel op een beschaafde manier.
Reactie door bkkjourney op 06-09-2012 14:56
Quote: van leyden schreef op woensdag 5 sep 2012, 21:56: Met reclame kan je beweren wat je wilt>> Kennen jullie die van Conimex al, die is pas erg>> het gaat zo>> In Azie eten ze NIET drie keer per dag, daar hebben ze namelijk hele lekkere hapjes, waar ze de hele dag van genieten... Lust je nog peultjes? Hoe erg kan een leugen zijn? Maar ze komen er mee weg>..ieder privee persoon zou door zo n uitspraak in een sociaal isolement terecht komen, maar in de reclame mag het.einde Quote In Azië eten ze idd niet zoals de meesten van ons 3x per dag, maar de gehele dag door kleinere hapjes (of die altijd lekker zijn is een 2de). Dat het 1ste deel van de C.mex reclame is in elk geval niet gelogen
Reactie door fritsherlen op 20-12-2012 15:21
Heb begrepen dat veel recensies worden weggehaald. Dit zou ook met aantallen op de site moeten staan per restaurant. Heb begrepen dat bij betalende klanten vaker recensies verwijderd worden. Zelfs kan een klant alleen een beoordeling geven over eten zonder de service, sfeer etc een beoordeling te geven. Zo komt er bv een twee te staan zonder dat de overige mee telt. Indien een klant op korting uit is kan hij van alles slecht schrijven en moet een restaurant zich maar verweren.
Reactie door valerius-2 op 20-12-2012 19:16
Wat een gezanik over wel of niet .Als k ergens uit eten gaat en het is slecht dan geef ik helemaal geen reactie op hun review, maar vertel het ter plaatste aan de gerant of eigenaar en vertel hem dat eens en nooit meer keuz\e zat.
Reactie door van leyden op 20-12-2012 21:25
Quote: valerius-2 schreef op donderdag 20 dec 2012, 19:16: Wat een gezanik over wel of niet .Als k ergens uit eten gaat en het is slecht dan geef ik helemaal geen reactie op hun review, maar vertel het ter plaatste aan de gerant of eigenaar en vertel hem dat eens en nooit meer keuz\e zat.einde Quote Doe ik ook, want recensies schrijven op een eigen website heeft geen enkel nut. Die zijn er voor de show en de eigenaar. Er wordt geen letter geplaatst zonder hun goedkeuring. Wat betreft TS, geloof inderdaad dat hij te ver is gegaan, hij schijnt o.a.het personeel bedreigd te hebben.. Tja, zulke berichten zou ik ook verwijderen.
Reactie door de eelco op 21-12-2012 11:17
heb zelf een negatieve reactie geplaats over een restaurant en die staat er na 2 jaar nog op..dus ik denk net zoals cococat zegd dat het wel een beetje uitmaakt hoe en wat je schrijft...
Reactie door fritsherlen op 29-01-2013 12:44
Ben verschillende keren benaderd voor een top advertentie. Echter is dit niet ons beleid. Had van een klant alleen een 1 gekregen voor het eten. Hierop heb ik gereageerd naar eetnu. Omdat deze review totaal niet klopte. Antwoordt eetnu: Ja, dat is mogelijk. Een recensent is niet verplicht alle vier de cijfers in te vullen, wanneer de recensent meent dit niet voldoende te kunnen beoordelen. En soms verwijdert de redactie enkele cijfers ook, wanneer deze niet voldoende toegelicht worden in de recensie. Hieraan ziet men hoe betrouwbaar deze site is. Hoe kan een recensent na 2 uur zoals hij schreef niet alles kunnen beoordelen. Sfeer etc. Van een mede betalend restaurateur hoorde ik dat deze alle slechte recensies onder de 6 verwijderd krijgt.
Reactie door van leyden op 29-01-2013 14:37
Quote: fritsherlen schreef op dinsdag 29 jan 2013, 12:44: Ben verschillende keren benaderd voor een top advertentie. Echter is dit niet ons beleid. Had van een klant alleen een 1 gekregen voor het eten. Hierop heb ik gereageerd naar eetnu. Omdat deze review totaal niet klopte. Antwoordt eetnu: Ja, dat is mogelijk. Een recensent is niet verplicht alle vier de cijfers in te vullen, wanneer de recensent meent dit niet voldoende te kunnen beoordelen. En soms verwijdert de redactie enkele cijfers ook, wanneer deze niet voldoende toegelicht worden in de recensie. Hieraan ziet men hoe betrouwbaar deze site is. Hoe kan een recensent na 2 uur zoals hij schreef niet alles kunnen beoordelen. Sfeer etc. Van een mede betalend restaurateur hoorde ik dat deze alle slechte recensies onder de 6 verwijderd krijgt.einde Quote Ach welja, allemaal oplichting, net zoals kieskeurig>> op verzoek worden slechte recensies verwijderd, al zou de kritiek nog zo gerechtvaardigd zijn.. De kudtsmoes in de reclamespotjes is dan ook dat het "gecontroleerd wordt op betrouwbaarheid".. Welke "betrouwbaarheid" dan??? Alleen de leugens van kieskeurig zelf dan toch zeker? Net zoals de kreet "van consumenten, door consumenten".. ook een pertinent bewijsbare leugen, want zoals gezegd>> slechte recensies worden op verzoek verwijderd. An me hoela dus..die site is er enkel voor de ondernemer. Gevolg is wel dat ik niks meer geloof, als het maar ook iets te maken heeft met het bedrijfsleven. En Kieskeurig?? Laten ze lekker de vinken krijgen, voor mij is het waardeloze spam. Al die dure reclamespotjes zijn ook weggegooid geld en alleen maar bedoeld om consumenten te misleiden>> er is geen vrijheid van meningsuiting, er is zware censuur. Ook moeten zulke spotjes de schijn van vertrouwen opwekken.net zoals lexa en al die andere criminele datigsites ga je expres op de publieke zenders adverteren. Het gros denkt dan ook het wel goed zit> alleen ik weet beter.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!