Kassa

Een assistente op de Specialisten stoel?

Geplaatst door: agaat77 op: 09-08-2012 18:40
Wat is dat toch met onze zorg? Na weken ellende van clusterhoofdpijn aanvallen, en in die wetenschap dat alleen de Imigram mij verlichting brengt, en ik sinds een aantal weken Morfine heb vanwege de nekhernia.. heb ik het redelijk moeilijk. Nu, wil niet klagen maar ik word met recht doodziek van sommige mensen, die denken dat ze voor de specialist mogen spreken. Het volgende probleem, mijn eigen Specialist is op vakantie en dus heb ik in invaller, ik moet iedere week eventjes bellen voor een nieuw receptje Morfine en Imigran. Dat wilde mijn Neuroloog graag zo, dus geen probleem, al die weken is het geen probleem.... Nu ga ik ervan uit dat de specialist diegene is die uiteindelijk bepaald,en ook het systeem nakijkt. Maar toen ik vandaag belde, voor mijn morfine kreeg ik het volgende te horen: Nou nee mevrouwtje, dan doen we niet. We gaan niet en Morfine en Imigram voorschrijven. de assistente ook een invalkracht is blijkbaar op de stoel van de specialist gaan zitten!? ik meldt haar dat ik dit nogal vreemd vind, en niet voor jan tut de la flute morfine tot mij neem. Ik eis dat ik de specialist krijg te spreken, haar brutale antwoord: Nee, die heeft geen tijd ik ben bevoegd! Ik blijf voet bij stuk houden en vraag haar nog eens goed het advies van mijn eigen Arts na te kijken. Maar nee de assistente wil er niets van weten. Ze vind het maar een rare combinatie want geen enkele hoofdpijnpatiënt slikt morfine! Ik val haar in de reden, en zeg: Nou ik slik het ook niet vanwege het hoofd, maar de nek! daar ben ik ook aan geopereerd, kijk maar even goed in het systeem mevrouw! Maar mevrouw gooit de hoorn erop. Ik bel weer terug en krijg een collega, ik doe mij verhaal, zei zegt mij de specialist te laten terug bellen. Maar ik moet voor 5 uur het receptje bij de apotheek hebben, om deze vervolgens morgen te krijgen geleverd. Het enige antwoord: Tjah ik doe mij best. Ik zit nu redelijk in de rats! Ik heb nog 6 injecties, in mijn geval is dit net genoeg tot morgenochtend. En ik heb nog 3 pillen morfine. Dus ook dat is net genoeg tot morgen.. Ik snap het soms gewoon weg niet meer.. en flink verdrietig bah bah en nog een bah waar gaan we toch heen?
Reactie door zwemmer op 09-08-2012 18:56
Frustrerend dat je met een niet ingewerkte invaller te maken krijgt die eigen principes heeft. Dit lijkt mij iets wat je zo spoedig mogelijk met de vervanging van de specialist moet bespreken. Dit is geen kwestie die hier verder begeleid kan worden. Maar, maak je je niet voor niets druk? Je hebt nog medicatie.
Reactie door agaat77 op 09-08-2012 19:37
Beste Zwemmer, dank voor u reactie.. Ik ben inderdaad wellicht voorbarig, maar ik heb nog geen telefoontje ontvangen dus ik denk dat ik donderwolken al wel zie hangen. Natuurlijk heb ik alle begrip voor de specialist in kwestie, die enorm druk is of kan zijn, daar heb ik begrip voor. Maar indien de Assistente niet zo moeilijk deed, had dat receptje allang bij mijn apotheek gelegen. Natuurlijk heb ik die nog voor half 6 ( hier sluit de apotheek dus om half 6 ) nog even proberen te telefoneren. Maar nee er lag niets.... * Wishfull thinking* Dus dat word morgen weer bellen, en in die hoop dat ik het receptje dan uiteindelijk krijg ondertekend voor 12, het receptje vervolgens bij de apotheek krijg en dan nog eens de apotheek lief moet aankijken.... die bezorgen het altijd bij mij... Ik heb zo naar idee dat dit niet geval is, en dat ik hier nog eens een harde kluif aan krijg...zeker wanneer zo onervaren hotemetoot, zich zelf een bepaalde macht toe-eigent, waarmee ze mij klachten niet behandeld of begrijpt maar meer belast. Ik neem toch even aan, dat de specialist de eindverantwoordelijkheid draagt, en ze begrip kan tonen voor mijn probleem hierin en hiermee? Dus dat ik daarom aandring op zijn advies? Dus, ja ik knijp hem wel!.... heb graag gewoon alles in orde....

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!