Kassa

Douwe Egberts L'OR capsules ontploffen in Nespresso Machines

Geplaatst door: alex2014 op: 09-01-2014 13:44
De L'OR capsules van Douwe Egberts ontploffen in onze Nespresso machine. De geperforeerde bodem van de plastic capsules laat de koffie niet door, waardoor de machine niet doorloopt. Hierdoor smelt het plastic van de capsule en lijkt de machine te ontploffen. Het stoom komt er aan alle kanten uit. Bij het verwijderen van de capsule ontploft deze en zit de keuken onder de koffieprut. Dit gemeld hebbende bij de DE-klantenservice, is hun reactie dat het de fout van de machine is dat deze niet afslaat. Ze nemen geen verantwoordelijkheid voor hun inferieure product. De capsules zijn dus totaal ongeschikt en gevaarlijk bovendien. Wees dus gewaarschuwd en stel uw machine en keuken niet bloot aan dit gevaarlijke product!!!
Reactie door tijger1 op 09-01-2014 13:58
Hebt u contact opgenomen met Nespresso?
Reactie door alex2014 op 09-01-2014 14:00
Quote: tijger1 schreef op donderdag 9 jan 2014, 13:58: Hebt u contact opgenomen met Nespresso?einde Quote Nee, ik heb alleen contact opgenomen met Douwe Egberts.
Reactie door tijger1 op 09-01-2014 14:31
Zou toch maar ook met Nespresso contact opnemen. Geven zij aan dat die capsules geschikt zijn voor hun apparast?
Reactie door alex2014 op 09-01-2014 14:43
Quote: tijger1 schreef op donderdag 9 jan 2014, 14:31: Zou toch maar ook met Nespresso contact opnemen. Geven zij aan dat die capsules geschikt zijn voor hun apparast?einde Quote Ik heb Nespresso een mailtje gestuurd met mijn bevinding. Wellicht heeft dat meer effect bij DE.
Reactie door diumenge op 09-01-2014 17:21
Nespresso machines heb je van meerdere fabrikanten , dus dan zou je de fabrikant moeten aanschrijven. Het antwoord van Nespresso zal zijn dat je alleen hun capsules moet gebruiken en niet die van DE, want ze zijn uiteraard niet blij met die alternatieve capsules. Vergelijk het met aan Canon vragen stellen of alternatieve inktpatronen...
Reactie door diumenge op 09-01-2014 17:22
of = over
Reactie door tijger1 op 09-01-2014 17:34
Ik dacht dat Nespresso een machine was, net zoals bijvoorbeeld een Senseo. Dus dan maar eens de originele cups gebruiken, dan weet u zeker waar het aan licht. Dat plastic spul van DE of uw machine.
Reactie door pieterwolters op 09-01-2014 18:10
Quote: diumenge schreef op donderdag 9 jan 2014, 17:21: Nespresso machines heb je van meerdere fabrikanten , dus dan zou je de fabrikant moeten aanschrijven. Het antwoord van Nespresso zal zijn dat je alleen hun capsules moet gebruiken en niet die van DE, want ze zijn uiteraard niet blij met die alternatieve capsules. Vergelijk het met aan Canon vragen stellen of alternatieve inktpatronen... einde Quote Het binnenwerk van alle merken is van Krups en alle merken zijn door Nespresso gecertificeerd. En verder lijkt het me niet meer dan logisch dat Nespresso geen verantwoordelijkheid neemt voor producten die door anderen zijn geleverd. Ze kunnen toch nooit garanderen dat een product wat is nagemaakt (en waar zij niet bij betrokken zijn) werkt? (net als Canon e.d. met inktpatronen).
Reactie door alex2014 op 09-01-2014 18:15
Quote: pieterwolters schreef op donderdag 9 jan 2014, 18:10: Quote: diumenge schreef op donderdag 9 jan 2014, 17:21: Nespresso machines heb je van meerdere fabrikanten , dus dan zou je de fabrikant moeten aanschrijven. Het antwoord van Nespresso zal zijn dat je alleen hun capsules moet gebruiken en niet die van DE, want ze zijn uiteraard niet blij met die alternatieve capsules. Vergelijk het met aan Canon vragen stellen of alternatieve inktpatronen... einde Quote Het binnenwerk van alle merken is van Krups en alle merken zijn door Nespresso gecertificeerd. En verder lijkt het me niet meer dan logisch dat Nespresso geen verantwoordelijkheid neemt voor producten die door anderen zijn geleverd. Ze kunnen toch nooit garanderen dat een product wat is nagemaakt (en waar zij niet bij betrokken zijn) werkt? (net als Canon e.d. met inktpatronen). einde Quote Beste reageerders, het is een DOUWE EGBERTS probleem en heeft niets met Nestlé, Nespresso, Krups of Magimix te maken. DOUWE EGBERTS maakt capsules die niet deugen. Lees svp mijn eerste item. groet, Alex
Reactie door diumenge op 09-01-2014 18:31
Dat hebben we gelezen. Tijger1 was in de veronderstelling dat je wel met Nespresso te maken had en je schreef zelf als reactie dat je een mail naar Nespresso hebt geschreven. Ik gaf alleen aan dat mailen naar Nespresso weinig zal opleveren. Dus wie leest er nu niet?
Reactie door tijger1 op 09-01-2014 18:39
In het vervolg dus geen goedkopere neppers kopen en klaar bent u.
Reactie door miepje58 op 10-01-2014 14:24
DE L'or Espresso is geen 'goedkope nep', het is gewoon iets minder duur dan de originele Nespresso. Maar héél erg lekker en daarom hebben wij sinds kort ook zo'n machine (een kleintje hoor, een Pixie) mét DE koffie. In mijn Saeco gebruik ik ook L'or Espesso omdat het gewoon erg lekker is. De Nespresso machine is om mee te nemen op vakantie, maar omdat we hem net hebben gebruiken wij hem nu een paar weken om te kijken hoe het bevalt. Er gaan per dag 4-6 capsules doorheen, zonder één enkel probleem. Ik denk dus dat TS een machine heeft waar een probleempje mee is.
Reactie door tijger1 op 10-01-2014 16:39
Ik begrijp dat die cups van plastic zijn en smelten.
Reactie door elisa30 op 06-02-2014 14:29
Dag Alex, Goed dat ik dit lees. Ik heb hetzelfde gehad, hoorde een sissend geluid, terwijl de koffie al lang doorgelopen was. De capsule werd vacuüm getrokken, ik ben er snel heen gerend maar met een knal vloog de koffie de keuken door. Levensgevaarlijk, plus dat mijn Nespresso apparaat nu kapot is, ergens is iets doorgebrand. Duidelijk dus waar dit aan ligt, de plastic cups zijn niet voldoende bestand tegen de druk van de machines. Ik ga het ook melden bij Nespresso en bij DE. Bedankt voor de melding,
Reactie door pieterwolters op 06-02-2014 17:09
Quote: miepje58 schreef op vrijdag 10 jan 2014, 14:24: DE L'or Espresso is geen 'goedkope nep', het is gewoon iets minder duur dan de originele Nespresso. Maar héél erg lekker en daarom hebben wij sinds kort ook zo'n machine (een kleintje hoor, een Pixie) mét DE koffie. In mijn Saeco gebruik ik ook L'or Espesso omdat het gewoon erg lekker is. De Nespresso machine is om mee te nemen op vakantie, maar omdat we hem net hebben gebruiken wij hem nu een paar weken om te kijken hoe het bevalt. Er gaan per dag 4-6 capsules doorheen, zonder één enkel probleem. Ik denk dus dat TS een machine heeft waar een probleempje mee is. einde Quote Dat ze nep zijn wil niet zeggen dat de koffie niet lekker kan zijn. Maar ze zijn wel "nep", ze zjin immers niet volgens de Nespresso specificaties gemaakt (want die heeft DE niet). DE heeft middels reverse engineering een capcules ontwikkeld die het bijna altijd doen in Nespresso machines.
Reactie door pieterwolters op 06-02-2014 17:14
Quote: elisa30 schreef op donderdag 6 feb 2014, 14:29: Ik ga het ook melden bij Nespresso en bij DE. einde Quote Lijkt me een goed plan. Met dit soort ervaringen heeft Nespresso een drukmiddel richting DE om ze op z'n minst tot een waarschuwingscampagne te dwingen. Duidelijk op de verpakking "op eigen risico gebruiken" op de verpakking zetten bijvoorbeeld. Dat zal ze leren. Eerst rechtzaken aanspannen tegen bedrijven die senseo pads namaakte en nu zelf precies hetzelfde doen.
Reactie door elisa30 op 07-02-2014 10:37
Ik heb al keurig antwoord gehad van Nespresso, de technische uitleg is heel duidelijk: de plastic capsules van DE maken de 'mesje' van je apparaat, die de capsules doorboren, zelfs bot. Ze gaan al deze klachten wel verzamelen en er zeker iets mee doen. Slordig dat DE in haar antwoord naar Alex zich er zo makkelijk van afmaakt. De verantwoordelijkheid ligt bij hun. Nespresso heeft een patent voor de aluminium capsules maar kan de productie van capsules in andere materialen niet tegen houden. Meldt het dus allemaal bij DE (en Nespresso).
Reactie door alex2014 op 07-02-2014 21:48
Hallo Elise, Dank voor je reactie. Dat is een duidelijk verhaal van Nestlé. Blijkbaar hebben ze het zelf ook goed onderzocht. Het verklaart ook waarom het een tijdje wel goed gaat, maar op een bepaald moment worden de mesjes bot en ontploffen de capsules. Ik ben benieuwd wat DE en Nestlé nu gaan doen.
Reactie door scrappy op 08-04-2014 14:04
Ik heb precies dezelfde ervaring. Mijn machine is ook stuk door die cups van DE. Ook de cups van Nespresso doorboort hij niet meer aan de voorkant. Schandalig hoor, je mag toch betere kwaliteit verwachten van DE. En zo veel goedkoper waren die cups niet eens. Zonde!
Reactie door mvanelteren op 08-04-2014 14:34
Hier ook een machine die stuk is door de cups van DE. De cups worden niet meer doorboord en dus krijgen we water in plaats van koffie. daarnaast stroomt de helft van het water verkeerd en gaat het rechtstreeks het lekbakje in...DE gesproken, die blijven stellig ontkennen dat het aan hun cups ligt...
Reactie door stefkesgts op 15-04-2014 15:45
Of de koffiecups van DE wel of niet lekkere koffie maken doet er niet toe. Nespresso is wat duurder omdat zij duurzame materialen gebruiken, volledig aluminium, en hier zijn de nespresso apparaten ook voor gemaakt. De goedkopere cups van DE, goedkoop plastic, is niet gemaakt voor gebruik van de Nespresso machine. Nespresso waarschuwt hier ook duidelijk voor om alleen hun cups te gebruiken. Uiteindelijk is het gebruik van DE cups dus duurkoop, en geeft het een hoop ellende.
Reactie door alex2014 op 15-04-2014 16:36
Nadat ik de gesmolten plastic capsules naar DE klantenservice heb gestuurd, ben ik teruggebeld. De dame aan de telefoon beweert dat het plastic van hun capsules bij 120 graden smelten en dat het dus aan mijn apparaat lag en niet aan hun capsules. Ik heb altijd zonder problemen de aluminium capsules van Nespresso gebruikt en nu komt DE met inferieur plastic dat smelt en mijn apparaat hebt vernietigd. Dus volgens mij haalt zij oorzaak en gevolg even door elkaar, wat ze overigens ten stelligste ontkent. Blijkbaar bij de natuurkunde les niet opgelet dat stoom onder druk heter kan worden dan 100 graden. Bij 19 Bar zelfs 208 graden. Het zijn gewoon een stel sukkels daar in Utrecht. Nee, ze blijft erbij dat het aan mijn apparaat ligt, want ze heeft ook nooit eerder van deze klachten gehoord.
Reactie door thaorchid op 15-04-2014 18:13
Jawel, je gaat ook een prijzig apparaat wat voor bepaalde cups bestemd is blootstellen aan een goedkoop surrogaat. Overigens is dat "probleem" er al een poosje en daar kan NÉspresso niks aan doen, dat DE het probeert na te maken om hun markt levendig te houden is hun probleem, net dat van "N Espresso. Ik koop enkel via de officiele site van 'NEspresso en mijn apparaat doet het na 5 jaar zonder enig mankeren vlekkeloos. Het is vergelijkbaar met in een dikke BMW een accu van een Opel te plaatsen, da gaat ook een keer goed fout. Wel geld uitgeven voor het apparaat, niet voor de bijbehorende vulling en dan de fabrikant van het apparaat verantwoordelijk stellen is serieus de giller van het jaar.
Reactie door thaorchid op 15-04-2014 18:16
Whoei, nogal wat tikfouten, mobiel-excuus (en dat zal vast wel de schuld zijn van mijn provider ipv mijn vingers) *kuch*
Reactie door pieterwolters op 17-04-2014 13:45
Quote: alex2014 schreef op dinsdag 15 apr 2014, 16:36: Blijkbaar bij de natuurkunde les niet opgelet dat stoom onder druk heter kan worden dan 100 graden. Bij 19 Bar zelfs 208 graden. Het zijn gewoon een stel sukkels daar in Utrecht. einde Quote Dan zou ik gauw gaan solliciteren daar als ik jou was.
Reactie door tot15karakters op 20-04-2014 10:46
De merkloze cups hebben deze kans.... Maar maak je de machine regelmatig schoon? Vooral met merkloze deze extra schoon houden want bij vervuiling is zelfs met originele dit mogelijk. Zelf tevreden Action gebruiker maar wel moet ik dan vaker het vakje reinigen!
Reactie door tewinna op 04-07-2014 21:10
heb lo'r espresso jaren gebruikt helemaal geen problemen gebruik nu cups van ah excellent maar alleen omdat deze goedkoper zijn en de koffie is lekkerder,ik heb een krups apparaat misschien zijn die sterker.
Reactie door eschuan op 06-07-2014 11:27
Helaas ook een negatieve ervaring met de cups van DE, ze smelten ook bij ons in de machine. E.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!