Kassa

Controleur kan mijn OV-chipkaart niet uitlezen

Geplaatst door: grrdd1945 op: 24-01-2012 14:18
Zaterdag 21 januari zat ik in metrolijn D van Heemraadslaan vertrek 21:17 naar Rtd CS Controle mevrouw de controleur heeft een uitleesapparaat dat je als klant niet hebt. Kan kaart niet lezen. Mijn bloeddruk steeg gelijk, Toelichting: Het is namelijk niet de eerste keer dat dit "wan"product er van de ene op de andere keer mee stopt . Heb daar de afgelopen vijf jaar ruime ervaring mee. Heb dan ook om die reden 3 persoonlijke kaarten Eén van NS en twee van Connexxion Gelukkig kon haar collega dit kennelijk wel. Maar ik vind het een beschamende controlevertoning en onnodig bloeddrukverhogend! Vandaar mijn vragen: 1e Waarom krijg je als reiziger geen eigen uitleesapparaat. zoals indertijd bij chipper? Je staat namelijk gelijk in een ongelijke situatie.tegen een dergelijke controle als die onopzettelijk in je nadeel uitvalt Is de kwaliteit van de uitleesapperatuur zo slecht dat die van de ene controleur wel en die van de ander niet werkt. Ik ben dan ook een groot voorstander dat de reiziger ook een stante pede uitleesmogelijk zelf moet hebben! Om dit soort onmogelijke situaties met ongelijke posities te voorkomen!!!!!!! 2e Wat is verder het protocol? Niet ingelogd onopzettelijke onbedoeld, vergeten of kaart niet leesbaar wel voldoende saldo. Wat gaat er dan gebeuren. Wordt je dan de metro uitgezet? Ook als je nog meer kaarten hebt zoals ik. Je verder gewoon kan legitimeren? Bij een tram- en busritje is dat geen probleem bij de metro wel. Bij D kun je op een groot traject nergens heen
Reactie door mahadma op 24-01-2012 14:27
1e Waarom krijg je als reiziger geen eigen uitleesapparaat. zoals indertijd bij chipper? Ik denk dat dit met het formaat, de kosten en mogelijk wettelijke zaken (privacy?) van doen heeft. Persoonlijk zie ik het nut er niet van om zo'n apparaat prive te hebben.
Reactie door zonnewind op 24-01-2012 23:47
Die hele OV-chipkaart is één grote flop. Het gebeurt maar al te vaak dat aflees apparatuur de kaart niet herkent. En daar sta je dan, na een werkdag wil je alleen nog maar naar huis en zit je niet te wachten op al die trammelant van fouten van anderen die kennelijk geen verstand hebben van het goed laten werken van dit systeem. In Londen UK, kun je altijd ná je reis met de metro gewoon lekker uitchecken. En daar staan ook ALTIJD personeel die kunnen helpen. kortom, het OV-systeem hier in Nederland is een zielige vertoning. Wat kun je anders verwachten wanneer je het onderwijssysteem niet up-to-date maakt.
Reactie door mahadma op 25-01-2012 10:55
Standaard is als je niet betaald/ingecheckt hebt, dat je een boete krijgt. Maar als de controle apparatuur niet in orde is, zal elke rechter de controleur terugsturen om zijn/haar huiswerk opnieuw te maken. Als je wel hebt ingecheckt en de controle zegt van niet, zou ik in elk geval vragen om een collega, ze zijn altijd met meerdere, om zijn apparaat erbij te halen.
Reactie door rjw op 25-01-2012 13:01
Ter info: OV Chipkaart is een joint venture van de enige vervoersbedrijven die nog in handen van de overheid zijn.... (voor degene die nog steeds pleiten voor meer overheidsbemoeienis)
Reactie door zonnewind op 06-02-2012 17:37
Wijze heren???????????? Zeg maar DURE heren
Reactie door zonnewind op 06-02-2012 17:38
op één of andere duistere wijze ben ik nu hier beland. Zat eerst bij een ander onderwerp. Ga het nog een keer proberen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!