Kassa

Compleet de weg kwijt.

Geplaatst door: bartbo op: 17-04-2015 14:38
Leefbaar Rotterdam wil verplichte anticonceptie. Een kleine vijfenzeventig á tachtig jaar geleden was er in Europa ook een"partij"die de zelfde denkbeelden had,alleen gebruikte ze daar andere middelen voor,en waar zal dit stoppen? Als je bijvoorbeeld langer als tien jaar in de bijstand loopt,of als je als paar een kleine genetische afwijking hebt? De koude rillingen lopen mij nu al over de rug als ik over zulke personen met zo een gedachten goed na moet denken.Zo langzaam maar zeker worden wij door het verleden ingehaald.
Reactie door tijger1 op 17-04-2015 15:44
Dat valt wel mee hoor. Misschien moet u het hele artikel eens lezen? Zwaar psychotische, of verslaafde mensen die maar kinderen blijven krijgen met alle elkende voor die kinderen en de samenleving van dien. Zeer verstandig voorstel.
Reactie door hopetobehelping op 17-04-2015 17:31
Beste bartbo, geen idee hoe de informatie over de 'verplichte anticonceptie' tot u is gekomen. Als ik het artikel lees dat erover staat in het Algemeen Dagblad dan lijkt het mij een goed voorstel. Met de achtergrond 'kinderleed, zoals mishandeling en verwaarlozing, voorkomen' kunt u het toch ook alleen maar eens zijn.
Reactie door tijger1 op 17-04-2015 17:41
Voor alles moet men een opleiding volgen, maar kinderen "krijgt" men zo maar. Het zijn geen poppen die je in een hoek kunt gooien.
Reactie door 1953 op 18-04-2015 01:39
Gaat u maar rustig slapen, er gebeurt u niets! Dat zei een minister-president ca. 80 jaar terug ook. Bij Leefbaar Rotterdam is veel blabla en weinig inhoud, al dan niet met die popiejopiewethouder Joost Eerdmans, die bij mij overkwam, en nog steeds overkomt, als de wethouder naast de burgemeester uit Juinen of Ter Weksel. Was ook wethouder in Capelle aan den IJssel geweest, daar hingen ze de vlag uit na zijn vertrek uit het gemeentehuis. Over drie jaar is er weer een gemeenteraadsverkiezing, dan zal wel de rekening voor Leefbaar Rotterdam worden gepresenteerd.
Reactie door sjoppie op 18-04-2015 08:45
Ook ik vind het een verstandig voorstel en hoop dat dat aangenomen wordt.Een kleine genetische afwijking zal wel onder de verantwoording van de toekomstige ouders vallen.
Reactie door mahadma op 18-04-2015 13:40
Een goede kennis van mij heeft een 'beperkte' dochter. Die is nu al 75 tot 100% hulp behoevend, 24/7, stel u zelf de vraag of het verstandig is om haar een kind te laten krijgen ..............
Reactie door zoekster op 18-04-2015 14:29
Het zal onmogelijk zijn om dit uit te voeren. Je komt meteen bij het vraagstuk van de integriteit van het lichaam. Mag je een vrouw verplichten tot het innemen van hormonen tegen haar zin? Of een opratie (sterilisatie) tegen haar zin? Verder loopt het meteen al stuk op de grensgevallen. Hoeveel mensen zijn er niet alcoholverslaafd, dat zijn echt niet alleen de randfiguren die met een fles in de hand op straat lopen te zwaaien. Verslaving komt tot in de hoogste regionen en bij de meest geleerde mensen voor. Al gauw krijg je dan ook de vraag, wat doen we met ouders die beiden blind zijn of doof. Kunnen die een kind goed opvoeden? En wat moeten we met hele domme ouders die erg liefdevol zijn en met zeer intelligente ouders die kil en berekenend zijn. Wat moeten we met mensen die bij een groepering zijn aangesloten die fascistisch is, met mensen met grote schulden, met tokkies, met egoïsten, met overspannenen ... En wat als de vrouw 'normaal' is, maar haar man een bruut, verslaafd of psychotisch? enzovoort, de lijst is eindeloos. Zelf zou ik het een goede zaak vinden als verstandelijk gehandicapten geen kinderen zouden mogen opvoeden. Maar ze niet mogen krijgen, dat ligt erg ingewikkeld. Daar hebben we nou juist jeugdzorg voor, om in te grijpen daar waar het mis gaat. Dat deze instantie ook niet ideaal is, spreekt voor zich.
Reactie door tijger1 op 18-04-2015 15:26
Ja, Jeugdzorg om in te grijpen als het mis gaat;-((( en moeder krijgt dan wel weer een volgend kind, en een volgend kind. Twee zwakzinnigen die elkaar aardig vinden, resultaat een kind;-((. En dan, ook masr in een tehuis?
Reactie door van leyden op 18-04-2015 15:28
Kansloos plan>> een eventuele goedwillende vrouw zal de pil braaf slikken, de kwaadwillende dan weer juist niet. Dat zijn meestal de slechtste moeders. Voor de rest ben ik het roerend eens met zoekster.
Reactie door pieterwolters op 18-04-2015 17:26
Rechten voor het kind gaan voor de rechten van ouders. Maar dat is slechts mijn mening.
Reactie door sjoppie op 18-04-2015 17:37
Quote: pieterwolters schreef op zaterdag 18 apr 2015, 17:26: Rechten voor het kind gaan voor de rechten van ouders. Maar dat is slechts mijn mening. einde Quote Zo denk ik er ook over.
Reactie door valerius-2 op 18-04-2015 19:13
Dat zal dacht ik nooit gebeuren, voor bepaalde doeleinden kan ik mij wel voorstellen dat het gewenst is, maar of het uitgevoerd kan worden is een andere zaak.
Reactie door bibaboe op 01-08-2015 11:56
Ik denk even terug aan die vrouw die onder invloed van allerlei drugs haar baby in stukken sneed. En die vrouw die haar peuter in een honden bench liet leven. Alsjeblieft! Steriliseer dit soort freaks om verder leed te voorkomen. Dit zijn geen Hitler praktijken, we hoeven geen Ubermensch te kweken.. dit zou slechts bedoeld zijn voor de 'allerergste' gevallen. Mensen waarbij de kans zeer groot is dat ze een serieuze bedreiging vormen voor hun eigen kind. Meester Pieter van Vollenhoven heeft jaren geleden het figuurlijke balletje van dit idee al eens opgegooid.. als beest en bruut werd hij afgeschilderd en veel te veel werd er gewezen naar de rechten van ouders.. Maar wat mij betreft staan de rechten en de noodzaak tot het beschermen van onschuldige, weerloze kinderen, daar ver boven. Niet dat ik verwacht mee te maken dat dit ooit in de praktijk ten uitvoer gebracht zal worden.. maar ik zou er niet pertinent op tegen zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!