Kassa

boycot EU door Rusland

Geplaatst door: tenormin op: 07-08-2014 20:29
Door boycot van Rusland hoor ik telkenmale op het nieuws dat, tussen alle gegeven oplossingen door, alleen dat het niet verkochte voedsel dan "doorgedraaid" moet worden. Waarom hoor ik, tot nu toe, nergens dat de Voedselbanken dan een dankbare "afnemer" zou kunnen/willen zijn? Natuurlijk kan een mens per dag maar een bepaalde hoeveel groente en fruit eten, maar er zijn nu immers veel mensen die dit nu niet hebben/krijgen. Hoe zou uw oplossing eruit zien?
Reactie door mariken7 op 07-08-2014 21:23
Inderdaad! En dan hebben we ook nog genoeg landen op de wereld waar hongersnood heerst!
Reactie door tijger1 op 07-08-2014 22:13
Het grootste deel kan ook nog gewoon ingeblikt worden. Afgezien daarvan worden er nieuwe afnemers gezocht, misschien dat het dan hier ern beetje voordeliger in de winkel komt te liggen, dan kan iedereen meer aanschaffen.
Reactie door tenormin op 07-08-2014 22:36
Ja, inblikken kan natuurlijk. 't Zou ook wat goedkoper in de winkel kunnen kopen; grootste probleem is dat de agrariërs, kaasmakers etc. in de problemen komen door de "niet afzet"; personeel moet nog betaald worden. Waar ik mee 'worstel' is het statement: dan moet het doorgedraaid worden. En zoals mariken7 stelt: er is hongersnood alom. Maar "ons eten" komt natuurlijk niet voor niets op de plaats van bestemming, zonder kosten te maken is dit onmogelijk. Ik maak me 'gewoon' zorgen dat, als dit lang duurt het nog wel eens tienduizenden arbeidsplaatsen kan kosten.
Reactie door tijger1 op 07-08-2014 22:47
Dat zijn mijns inziens nog eigenlijk de minste zorgen. Als die ellende doorgaat kan er ook nog eens een algemene oorlog uitbreken en dan is het doordraaien van "overtollig " fruit of groente wel het minste waar men zich druk over zal maken.
Reactie door curly op 08-08-2014 12:33
De tegen boycot van Rusland zal de EU een biet zijn. Hoogstwaarschijnlijk gaat bederfelijke waar, vanaf nu, in en naar koelhuizen. Tot dat er betere tijden aanbreken. [url=http://buybuyeurope.eu/nl: De Nederlandse bevolking zucht onder het juk van de EU en de Navo[/url: !
Reactie door tot15karakters op 08-08-2014 14:18
Het probleem is niet geboycotte landen..... Elk land dat aan Rusland nog wel mag leveren en in neutrale niet als NL herkenbare verpakking kreeg of word over gepakt kan doorleveren! Een handelaar in Wit Rusland mag alles invoeren, en geld het niet... en laat die nu juist extra veel inkopen..... Ja, zolang er geen land van herkomst op het product staat of dat er een verkeerde vermeld word word deze controle lastig uit te voeren. Het enige nadeel van deze omweg is meer kosten en tijd, dus minder verse producten en het kost geld voor consument dus ze zullen wel iets minder gaan kopen. Maar je kunt ook zeggen, hier word groente en fruit betaalbaar en komen vaker in aanbieding dus als Nederlanders kunnen we profiteren!
Reactie door pieterwolters op 08-08-2014 14:54
Er zijn ook heel veel producten onderweg naar Rusland die vervolgens het land niet inkomen. Daar kan je niet zoveel meer mee. Tegen de tijd dat dat terug is en gedistribueerd naar bijvoorbeeld voedselbanken kan je het weggooien. En voor nieuwe producten moet er wel iemand zijn die die kosten op zich wil nemen.
Reactie door pieterwolters op 08-08-2014 14:55
Quote: tijger1 schreef op donderdag 7 aug 2014, 22:13: Het grootste deel kan ook nog gewoon ingeblikt worden. einde Quote Daarvoor bestaan compleet andere logistieke processen, die heb je ook niet 1-2-3 aangepast.
Reactie door flessebon op 08-08-2014 20:46
Gewoon uitdelen in de supermarkt. Toevallig heeft mijn supermarkt een passage dus daar zouden ze kramen kunnen neerzetten met tomaten. Die brengen niets op volgens de krant. De ene week tomaten, de andere week peren en weer een week later gratis wortels. Puur klantenbinding en een positieve houding ipv wat je in de krant leest (klant mag geen voordeel hebben).

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!