Kassa

Black&Decker Grasstrimmer GL225 - onduidelijke handleiding

Geplaatst door: koalafruit op: 21-08-2012 14:32
Enige tijd geleden hebben mijn vrouw en ik de Black&Decker Grasstrimmer GL225 aangeschaft. Destijds voor een A-merk gekozen, in de hoop dat die langer meegaat. Dat viel dus nogal tegen. Om de machine correct te onderhouden, meldt de handleiding: '- Reinig regelmatig de ventilatieopeningen in de machine met behulp van een zachte borstel of een droge doek. - Reinig regelmatig het snijdraad en de spoel met een zachte borstel of een droge doek. - Gebruik regelmatig een botte krabber om gras en vuil uit de beschermkap te verwijderen. - Controleer het snijdraad regelmatig op slijtage. Gebruik geen schuur- of oplosmiddel.' Vooral door de laatste opmerking ging ik er vanuit dat buitenkant van de grasstrimmer met water schoongemaakt kon worden. Dat bleek niet zo te zijn. Ik had de handleiding als volgt moeten interpreteren (kreeg ik na drie keer op en neer mailen te horen van de klantenservice): 'U kan water gebruiken om de strimmer te reinigen maar logischer wijze is het niet de bedoeling dat er water binnendringt langs de ventilatiegaten van de motor. Dit heeft als gevolg dat deze dan zal roesten.' Voor een machine die voor buitengebruik is, vind ik het juist niet logisch dat men, zonder nadere uitleg, op binnendringend water moet letten.
Reactie door ikbenik op 21-08-2012 14:49
Quote: koalafruit schreef op dinsdag 21 aug 2012, 14:32: Om de machine correct te onderhouden, meldt de handleiding: '- Reinig regelmatig de ventilatieopeningen in de machine met behulp van een zachte borstel of een droge doek. - Reinig regelmatig het snijdraad en de spoel met een zachte borstel of een droge doek. - Gebruik regelmatig een botte krabber om gras en vuil uit de beschermkap te verwijderen. - Controleer het snijdraad regelmatig op slijtage. Gebruik geen schuur- of oplosmiddel.' einde Quote Is toch duidelijk genoeg! Quote: koalafruit schreef op dinsdag 21 aug 2012, 14:32: Vooral door de laatste opmerking ging ik er vanuit dat buitenkant van de grasstrimmer met water schoongemaakt kon worden. Dat bleek niet zo te zijn. einde Quote Als het wel zou kunnen, had het wel in de handleiding gestaan. Quote: koalafruit schreef op dinsdag 21 aug 2012, 14:32: Voor een machine die voor buitengebruik is, vind ik het juist niet logisch dat men, zonder nadere uitleg, op binnendringend water moet letten. einde Quote Goed gezond verstand gebruiken kan echt geen kwaad hoor. Die machines kunnen inderdaad niet tegen water. Laat het aub een les voor de volgende keer zijn.
Reactie door koalafruit op 21-08-2012 15:06
Tja, dat is een verschil in interpretatie dan. Wat volgens mij niet zou moeten kunnen bij een handleiding. Als er staat "Geen schuur- of oplosmiddel gebruiken", denk ik dat schoon water dus wel kan. Dit interpreteerde trouwens de helpdesk van Black&decker ook zo. Die vind ook dat je wel water mag gebruiken. (In tegenstelling tot hoe jij dat interpreteerde, waarmee de onduidelijkheid van de handleiding eveneens wordt aangetoont.) Zij gaan er echter vanuit dat de gebruiker tussen de regels van de handleiding kan lezen en er precies de juiste interpretatie aan geeft. Dus niet de interpretatie die jij eraan geeft, niet de interpretie die ik er aan geef, maar precies de interpretatie die zij menen tussen de regels te lezen. Ik vind dat ik dat toch wel met recht onduidelijk kan noemen. Overigens is het een beetje vervelend dat je er vanuit gaat dat ik geen gezond verstand heb en dat ik wel 'een les voor de volgende keer' nodig heb. Dat komt denigrerend over. Misschien beter om volgende keer je medeforumleden aanvankelijk wat hoger in te schatten. Dat komt de vriendelijkheid op het forum zeker ten goede. Laat dat aub een les voor volgende keer zijn.
Reactie door ikbenik op 21-08-2012 15:15
Quote: koalafruit schreef op dinsdag 21 aug 2012, 15:06: Overigens is het een beetje vervelend dat je er vanuit gaat dat ik geen gezond verstand heb en dat ik wel 'een les voor de volgende keer' nodig heb. Dat komt denigrerend over. Misschien beter om volgende keer je medeforumleden aanvankelijk wat hoger in te schatten. Dat komt de vriendelijkheid op het forum zeker ten goede. Laat dat aub een les voor volgende keer zijn.einde Quote Met alle respect en no hard feelings, maar veel mensen gedragen zich echt als hersenloze zombies die niet in staat zijn om zelf na te denken. Daar wordt ik zelf wel een beetje moe van. Soms denk ik echt: "Domme koe! Gebruik eens een keer je verstand!" Quote: koalafruit schreef op dinsdag 21 aug 2012, 15:06: Overigens is het een beetje vervelend dat je er vanuit gaat dat ik geen gezond verstand heb en dat ik wel 'een les voor de volgende keer' nodig heb.einde Quote Zo heb ik dat zeker niet geschreven. Ik heb niet voor niets een spatie tussen die twee zinnen gezet, dus de laatste zin heeft niets te maken met de zin die erboven staat. Als dat wel het geval zou zijn geweest, had ik de zin er gelijk achter of zonder spatie eronder gezet. De zin: "Die machines kunnen inderdaad niet tegen water. Laat het aub een les voor de volgende keer zijn.", dient echt zelfstandig gelezen te worden
Reactie door koalafruit op 21-08-2012 15:35
Quote: ikbenik schreef op dinsdag 21 aug 2012, 15:15: ... veel mensen gedragen zich echt als hersenloze zombies die niet in staat zijn om zelf na te denken. ...einde Quote Quote: ikbenik schreef op dinsdag 21 aug 2012, 15:15: ... "Domme koe! Gebruik eens een keer je verstand!" ...einde Quote Ik hoop niet dat je met deze twee losse uitspraken refereert aan mijn persoon. Zoals je in de originele post én in mijn antwoord hebt kunnen lezen, interpreteert Black&Decker de gebruiksaanwijzing ook als dat men water kan gebruiken bij het reinigen van de machine. Dat ik de handleiding op dezelfde wijze als de fabrikant interpreteer, maakt van mij toch geen 'hersenloze zombie die niet in staat is om zelf na te denken' of een 'domme koe, die mijn verstand niet gebruikt'? Quote: ikbenik schreef op dinsdag 21 aug 2012, 15:15: ... Zo heb ik dat zeker niet geschreven. Ik heb niet voor niets een spatie tussen die twee zinnen gezet, dus de laatste zin heeft niets te maken met de zin die erboven staat. Als dat wel het geval zou zijn geweest, had ik de zin er gelijk achter of zonder spatie eronder gezet. De zin: "Die machines kunnen inderdaad niet tegen water. Laat het aub een les voor de volgende keer zijn.", dient echt zelfstandig gelezen te worden ...einde Quote Mijn excuus. Ik wilde je natuurlijk niet verkeerd citeren. Ik dacht dat de stijlregels hiervoor op een forum wat losser zouden zijn, maar dat was mijn inschattingsfout. Ik bedoelde natuurlijk de twee uitspraken los van elkaar te citeren. Poging twee: Quote: ikbenik schreef op dinsdag 21 aug 2012, 15:15: ... Goed gezond verstand gebruiken kan echt geen kwaad hoor. ...einde Quote Quote: ikbenik schreef op dinsdag 21 aug 2012, 15:15: ... Laat het aub een les voor de volgende keer zijn. ...einde Quote Beide uitspraken komen, los van elkaar, denigrerend op mij over. Misschien beter om volgende keer je medeforumleden aanvankelijk wat hoger in te schatten. Dat komt de vriendelijkheid op het forum zeker ten goede. Laat dat aub een les voor volgende keer zijn.
Reactie door koalafruit op 21-08-2012 15:37
Jammer trouwens dat door deze stijldiscussie de aandacht van het topic wordt afgeleid...
Reactie door ramonnetje op 21-08-2012 19:42
Spijt me zeer, maar dit lijkt op zo'n probleem als: 'Maar er staat niet in de gebruiksaanwijzing dat ik die magnetron niet kan gebruiken om mijn Chiuaua in te drogen!'.. Mijn smartphone is ook onder andere bedoelt voor buitengebruik, maar als het (stort)regent dan houd ik hem echt in mijn zak. Ik maak hem ook niet schoon met water en zeep en dit staat ook niet in de gebruiksaanwijzing. Het is al gezegd: Bij het maken van zo'n gebruiksaanwijzing worden de onlogische dingen er uit gelaten, anders krijgen we een boekwerk met onzin bij elke tandenborstel..
Reactie door koalafruit op 21-08-2012 19:52
Quote: ramonnetje schreef op dinsdag 21 aug 2012, 19:42: Spijt me zeer, maar dit lijkt op zo'n probleem als: 'Maar er staat niet in de gebruiksaanwijzing dat ik die magnetron niet kan gebruiken om mijn Chiuaua in te drogen!'..einde Quote Oké, als je dit niet interessant vindt, hoef je niet perse te reageren, natuurlijk. Dan zijn er misschien betere dingen om met je tijd te doen. Quote: ramonnetje schreef op dinsdag 21 aug 2012, 19:42: Mijn smartphone is ook onder andere bedoelt voor buitengebruik, maar als het (stort)regent dan houd ik hem echt in mijn zak. Ik maak hem ook niet schoon met water en zeep en dit staat ook niet in de gebruiksaanwijzing. Het is al gezegd: Bij het maken van zo'n gebruiksaanwijzing worden de onlogische dingen er uit gelaten, anders krijgen we een boekwerk met onzin bij elke tandenborstel..einde Quote Een smartphone beweren de makers dan ook niet van dat je deze met water kan reinigen. (Dat had ik dus correct geïnterpreteerd uit de handleiding.) Dat zeggen de mensen van Black&Decker wel. Ze zeggen er alleen niet bij welke delen juist wél en welke delen juist niét met water gereinigd kunnen worden, tenzij je drie keer dezelfde vraag stelt een de helpdesk. Even in een handleiding zeggen op welke je de strimmer wel en niet met water kan reinigen, maakt er niet meteen een enorm boekwerk van en is toch op geen enkele manier vergelijkbaar met een tandenborstel. Of zie ik hier een vergelijking over het hoofd tussen grasstrimmers en tandenborstels?
Reactie door ikbenik op 21-08-2012 19:53
Quote: ramonnetje schreef op dinsdag 21 aug 2012, 19:42: Spijt me zeer, maar dit lijkt op zo'n probleem als: 'Maar er staat niet in de gebruiksaanwijzing dat ik die magnetron niet kan gebruiken om mijn Chiuaua in te drogen!'.. Mijn smartphone is ook onder andere bedoelt voor buitengebruik, maar als het (stort)regent dan houd ik hem echt in mijn zak. Ik maak hem ook niet schoon met water en zeep en dit staat ook niet in de gebruiksaanwijzing. Het is al gezegd: Bij het maken van zo'n gebruiksaanwijzing worden de onlogische dingen er uit gelaten, anders krijgen we een boekwerk met onzin bij elke tandenborstel..einde Quote Dat is precies met wat ik bedoel. Trouwens: in de handleiding staat precies hoe het apparaat schoongemaakt dient te worden. Er staat ook: "Gebruik geen schuur- of oplosmiddel." Dus niet met een vochtige doek met Thinner de boel schoonmaken. Quote: ramonnetje schreef op dinsdag 21 aug 2012, 19:42: Jammer trouwens dat door deze stijldiscussie de aandacht van het topic wordt afgeleid...einde Quote Ik ben zeer duidelijk geweest. Wat dat betreft ben ik geen stijldiscussie begonnen.
Reactie door koalafruit op 21-08-2012 19:57
Quote: ikbenik schreef op dinsdag 21 aug 2012, 19:53: Quote: ramonnetje schreef op dinsdag 21 aug 2012, 19:42: Spijt me zeer, maar dit lijkt op zo'n probleem als: 'Maar er staat niet in de gebruiksaanwijzing dat ik die magnetron niet kan gebruiken om mijn Chiuaua in te drogen!'.. Mijn smartphone is ook onder andere bedoelt voor buitengebruik, maar als het (stort)regent dan houd ik hem echt in mijn zak. Ik maak hem ook niet schoon met water en zeep en dit staat ook niet in de gebruiksaanwijzing. Het is al gezegd: Bij het maken van zo'n gebruiksaanwijzing worden de onlogische dingen er uit gelaten, anders krijgen we een boekwerk met onzin bij elke tandenborstel..einde Quote Dat is precies met wat ik bedoel. Trouwens: in de handleiding staat precies hoe het apparaat schoongemaakt dient te worden. Er staat ook: "Gebruik geen schuur- of oplosmiddel." Dus niet met een vochtige doek met Thinner de boel schoonmaken. Quote: ramonnetje schreef op dinsdag 21 aug 2012, 19:42: Jammer trouwens dat door deze stijldiscussie de aandacht van het topic wordt afgeleid...einde Quote Ik ben zeer duidelijk geweest. Wat dat betreft ben ik geen stijldiscussie begonnen.einde Quote Misschien goed om ook mijn reactie op de bijdrage van Ramonnetje te lezen... En uit "Gebruik geen schuur- of oplosmiddel" snap ik ook dat ik geen vochtige doek met Thinner de boel kan schoonmaken. Alleen wat ik én de Black&Decker mensen zelf daar niet uit halen, is dat je ook geen water mag gebruiken. Dat die vochtige doek dus wel mag, maar geen thinner...
Reactie door ikbenik op 21-08-2012 20:08
Quote: koalafruit schreef op dinsdag 21 aug 2012, 19:52: Een smartphone beweren de makers dan ook niet van dat je deze met water kan reinigen. (Dat had ik dus correct geïnterpreteerd uit de handleiding.) Dat zeggen de mensen van Black&Decker wel. Ze zeggen er alleen niet bij welke delen juist wél en welke delen juist niét met water gereinigd kunnen worden, tenzij je drie keer dezelfde vraag stelt een de helpdesk.einde Quote Quote: koalafruit schreef op dinsdag 21 aug 2012, 19:52: Even in een handleiding zeggen op welke je de strimmer wel en niet met water kan reinigen, maakt er niet meteen een enorm boekwerk van en is toch op geen enkele manier vergelijkbaar met een tandenborstel. Of zie ik hier een vergelijking over het hoofd tussen grasstrimmers en tandenborstels?einde Quote Als je je gezond verstand gebruikt had, had je het ook kunnen weten. Blijkbaar moet ik je dus lager inschatten. Quote: koalafruit schreef op dinsdag 21 aug 2012, 15:06: Overigens is het een beetje vervelend dat je er vanuit gaat dat ik geen gezond verstand heb en dat ik wel 'een les voor de volgende keer' nodig heb. Dat komt denigrerend over. Misschien beter om volgende keer je medeforumleden aanvankelijk wat hoger in te schatten.einde Quote Dan moeten mensen zich ook daarna gedragen. Want het gevalletje met de hond en de magnetron is helaas juist wel op zijn plaats. Als er niet in de handleiding staat dat het apparaat met water schoongemaakt kan worden, dan kan het ook niet. Dus niet: als het er niet staat, kan het wel. Zou het niet kunnen, dan had het er wel gestaan dat het niet kan. Zo werkt het dus NIET. Je verwijt mij wel dat ik op een bepaalde manier reageer, maar ik heb toch eerst zeer vriendelijk gereageerd. Als jij vervolgens spoken ziet, moet je daar mij niet voor beschuldigen. Ik heb hier de beste bedoelingen en ik ben hier niet om iemand af te zeiken. Wat dat betreft wil ik die discussie daarover sluiten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!