Kassa

Belazert TomTom de boel bewust?

Geplaatst door: condorben op: 28-12-2011 13:51
Bij deze wil ik het volgende onder uw aandacht brengen. Het betreft slecht dan wel niet volledig functionerende TomTom apparaten. Het betreft niet een type maar gaat eigenlijk om bijna alle nieuwe types. Enkele klachten zijn: - SD slot is niet actief. TomTom gaf tot 2 weken geleden aan dat dit geactiveerd zou worden in de zomer van 2011. Volgens de laatste info op hun site is dit op de lange baan geschoven. - Met de nieuwe apparaten ben je aangewezen op MyTomTOm in plaats van TomTom Home. In plaats van een verbetering is dat 5 stappen terug. E kunnen geen backups meer gemaakt worden, iets wat met TomTom apparaten geen overbodige luxe is omdat er regelmatig iets fout gaat bij updaten van kaarten e.d. - Ik kan geen zelf gekozen stemmen toevoegen. Dit wordt beperkt tot degene die TomTom toelaat. - Mapshare werkt niet. Dit in het kort enkele tekortkomingen. Er zijn er veel meer, maar daar heeft mijn TomTom exemplaar gelukkig geen last van. Als TomTom om opheldering gevraagd wordt, dan wordt men met een kluitje in het riet gestuurd. Ik snap werkelijk niet waarom TomTom apparaten op de markt brengt er zelfs mee adverteert terwijl ze maar gedeeltelijk werken. Om u een beeld van de klachten te geven adviseer ik u om eens een kijkje te nemen op deze link. Dit is een internationaal forum over TomTom producten. http://discussions.tomtom.com/t5/TomTom-GO-800-1000-2000-Via/bd-p/car_navigation Dezelfde klachten komen in Nederland voor. De volgende link gaat specifiek over klachten van klanten die niet krijgen wat ze gekocht hebben. http://discussions.tomtom.com/t5/TomTom-GO-800-1000-2000-Via/I-Want-The-Functionality-I-Paid-For/td-p/111291
Reactie door valerius-2 op 28-12-2011 15:11
Is dat bij aankoop niet mogelijk om dat te weten te komen? De mijne is van maart 2010 nog geen klachten hier over zat inbegrepen bij koop auto. Ze zijn naderhand een stuk goedkoper geworden, misschien dat ze dan niet meer gelijk zijn aan de duurdere eerdere tom toms.
Reactie door condorben op 28-12-2011 21:52
Mocht je nog een versie hebben die gebruik maakt van TomTom Home, koester dat apparaat, de huidige versies (ongeveer vanaf voorjaar 2011, dit is een schatting van mij) is aangewezen op "MyTomTom". Dit is een zeer uitgeklede versie van TomTom Home kortom, een drama. De enige opties die momenteel mogelijk zijn, zijn: - NP toevoegen. - Voeg waarschuwingsgeluid toe. - Voeg voertuig pictogram toe. - Voeg afbeelding toe - Voeg stemmen toe. Dit zijn de mogelijkheden. 4 fun opties en 1 relevante. Daar word ik niet bepaald vrolijk van. Andere relevante en eigenlijk onmisbare opties zoals: backups maken, quick GPSfix, Voorgeprogrameerde routes e.d. is onmogelijk.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!