Kassa

Belastingdienst beter kunnen we het niet maken wel makelijker?

Geplaatst door: berlynhof26 op: 26-10-2013 20:57
Ik wil eigenlijk een tip geven! Moet u geld terug betalen van Toeslagen?! Dit wordt niet verrekend of bij gesteld door de afdeling toeslagen!!! Dit moet u zelf in de gaten houden! Wij zijn helaas ook slachtoffer en moeten totaal 1300 euro betalen aan de belastingdienst. De belasting dienst gaat alleen van de aanwezige bedragen (inkomstenbelasting 2012) uit . Alle toeslagen waarvan u geld krijgt worden niet aangepast op de situatie! Wij hebben voor het jaar 2013 alles hoger gezet zodat het verschuldigd bedrag van juni 2013 t/m oktober 2014 lager is want dat hebben we inmiddels weer omdat we het te laat inzagen! Ik heb mijn bel. aangifte bij een adviseur laten doen en er geld voor betaald en zelfs hij heeft mij niet gewaarschuwd terwijl ik van vorig jaar een rekening erbij heb gedaan! Ben benieuwd of wij niet de enige zijn?
Reactie door tijger1 op 26-10-2013 21:30
U bent geen slachtoffer van de belastingdienst. De voorlopige toeslagen over 2013 kreeg u al in december 2012. De belastingdienst had toen zelfs nog geen idee van uw inkomen. Ook past de belastingdienst niet zelf de toeslagen asn. Zij weten niet of u in een jaar meer of minder dan een vorig jaar verwacht te gaan verdienen. Als u uw aangifte inkomstenbelasting 2012 hebt laten verzorgen door een adviseur, had hij simpel aan u op kunnen geven hoeveel toeslag u teveel ontvangen had. Ook had hij heel eenvoudig de cijfers voor 2013 kunnen aanpassen, waardoor die voorlopige toeslagen beter in overeenstemming zouden zijn met de werkelijkheid. Dus slechte adviseur.
Reactie door bertil12 op 30-10-2013 11:22
Als u de folders en info van de Belastingdienst Toeslagen goed leest, had u kunnen weten dat u elke wijziging zelf direct moet doorgeven, de toeslagen worden in een bepaald jaar op VOORSCHOT aan u uitbetaald, het jaar erna volgt de definitieve berekening a.d.h.v. uw werkelijke inkomsten en andere situaties over dat jaar. Zoals Tijger 1 als schrijft, u heeft een slechte adviseur. Nu in oktober 2013 zijn in de meeste gevallen alle gegevens over 2012 bekend.
Reactie door valerius-2 op 30-10-2013 12:28
U heeft te laat kennis gekregen hoe dat kan voorkomen, van te voren even inlichtingen hier over vragen zou u best kunnen doen via de gratis belasting telefoon Wat ik zelf wel gedaan heb. Dan zou u vis internet u inkomen bij gesteld kunnen worden. Dat is het advies wat ik dus heb gekregen.toen ik ook buiten de toeslagen gin vallen..

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!