Kassa

Basispakket ziektekosten kan worden versoberd

Geplaatst door: cvgelderen op: 22-08-2014 13:13
[quote: Veel verzekerden vinden dat 'luxe' ziektekosten uit het basispakket kunnen. Dit zijn kosten voor dieetadvies, IVF-behandelingen en stoppen-met-roken-programma's. Het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) heeft dit onderzocht. Fysiotherapie en orthodontie Uit het onderzoek van Nivel bleek ook dat de meerderheid van de verzekerden fysiotherapie, orthodontie, griepvaccinatie, tandzorg, brillen en contactlenzen wel vergoed willen hebben. Verzekeringspanel De inbreng van de verzekerden wordt steeds belangrijker omdat de overheid ieder jaar weer kijkt naar de dekking van het basispakket van de zorgverzekering. Het NIVEL vroeg leden van het Verzekeringspanel naar hun mening over de versobering en dekking van het basispakket. Onacceptabel Veel verzekerden vinden een ingreep in het basispakket een onacceptabele manier om te bezuinigen. Maatregegelen zoals een hogere premie of een hogere eigen bijdrage zijn ook niet populair. Bron: nivel.nl, NU.nleinde Quote Dus de premie kan wel verder omlaag, want er wordt toch al (bijna) niets meer verzekerd! Je bent als zorgweigeraar (omdat je die kwakzalvers niet vertrouwd, en tegen de graaicultuur bent), toch verplicht om zo'n verzekering te hebben, of je wilt of niet!
Reactie door tijger1 op 22-08-2014 15:55
U zou nog raar op uw neus kijken als u ziet wat er allemaal vergoed wordt. Maar ook ik vind dat stoppen-met-roken, dieetadvies en IVF uit het basispakket kunnen.
Reactie door valerius-2 op 22-08-2014 19:01
Als alle mensen eens zouden beginnen om meer aan hun gezondheid zouden doen dan kan de premie echt wel omlaag, maar als ik wel eens mensen hoor zeggen het wordt toch wel betaalt is er toch iets niet helemaal juist.
Reactie door carola.83 op 22-08-2014 19:52
Quote: tijger1 schreef op vrijdag 22 aug 2014, 15:55: Maar ook ik vind dat stoppen-met-roken, dieetadvies en IVF uit het basispakket kunnen. einde Quote Die zaken zouden prima in een aanvullend pakket kunnen. Tandzorg in het basispakket? Ik heb echt geen zin om mee te betalen aan die kosten (uitgezonderd kinderen tot 18 jaar). Veel mensen verzorgen hun gebit heel slecht, mag ik lekker mee betalen om dat weer op te kalefateren. Nee, bedankt. Lekker in het aanvullend pakket laten. Fysiotherapie ook in het aanvullend pakket laten, net als brillen.
Reactie door carola.83 op 22-08-2014 19:54
Aanvulling: fysiotherapie voor chronisch zieken (Lijst Borst) mag van mij in het basispakket blijven.
Reactie door pieterwolters op 22-08-2014 21:38
Ook aan de onderkant van de prijsschalen kan nog wel een hoop geschrapt worden. Je zou als regel kunnen toepassen dat alle behandeling waarvan de administratieve overhead hoger is dan de behandeling zelf niet in de verzekering zit. Het zal me ook niet verbazen als dit een heel groot deel van de totale kosten zijn, domweg omdat dit de huis-tuin-en-keuken-dingen zijn waar bijna iedereen wel eens mee te maken heeft.
Reactie door 1953 op 24-08-2014 00:27
Remgeld invoeren?
Reactie door zon5net op 14-11-2014 13:30
Rem geld? 1953 Zorgverzekering moet betalen bij medisch noodzakelijke zorg. En indien mogelijk voorkomen door uitblijven van medische zorg het oplopen van later ontstaan van vervolg behandelingen met veel hogere kosten. De huisarts veel meer die taak laten uitvoeren verplichting, medische hulp niet weigeren omdat iemand niet kan betale. Zodra iemand in het traject zit dat schuld sanering heet juist goed zorgen voor deze personen. Misschien dat daardoor ook het aantal wat de zorgverzekering niet kan betalen daalt. Wat ten gunste is van de zorgverzekeringen die nu een groeid probleem zien, en die aanmelding op die zwarte lijst moet weg uit Nederland. ( ben ff die naam kwijt van die instelling waar je als wanbetaler wordt aangemeld, sorry ) MEDISCHE zorg moet niet vallen op staan aan voorwaarden. GEEN ENKEL MENS OP DEZE PLANEET wil graag een ongeluk of ziek worden, maar zo lang mogelijk gezond oud worden DAT MOET UITGANGSPUNT PUNT ZIJN EN BLIJVEN. En tandarts, e.d. Alleen C11 ( controlle) en M03 ( gebitsreiniging) om gevolgen slecht gebit beheersbaar te houden.en hoog oplopende kosten aanvullend verzekering omdat slecht gebit grote medische gevolgen kan hebben. DUS niet te simpel ja of nee. Kijk ook naar de gevolgen op langere termijn! Orthondtie, nee Fysio ja meestal binnen 20 behandelingen is duidelijk hier ligt ander medisch probleem!,fysiotherapeut in overleg met jouw en huisarts! Brillen, e.d. Nee tenzij noodzakelijk voor veiligheid in het algemeen. Dus en lezen en verzien. Een lees brilletje tot +3 kost nog geen €5,= bij veel winkels En ver af zien als je op 100 meter een kentekenplaat niet kunt lezen, jammer. Wordt het op 50 meter dan kan in het verkeer probleem ontstaan. Vind dat hier norm op moet komen, ook vanwege ouderen en rijbewijs keuring EN teveel opticiens die ongediplomeerde mensen in dienst hebben maar wel oog test doen. Dat aanpakken, hoeft de wachtlijst bij de oogartsen ook niet zo lang meer te zijn. Griep prik ( kost zo weinig) nee Genoemde luxe accoord hoeft niet. Net als veel dingen die te maken hebben met zwager worden en nazorg daarvan. Wel of niet een kind krijgen is geen medische noodzaak, dus in het aanvullend pakket
Reactie door tijger1 op 14-11-2014 16:05
In de schuldsanering wordt rekening gehouden met de te betalen premie, dus warom die nog extra pamperen?
Reactie door zon5net op 15-11-2014 15:09
Quote: cvgelderen schreef op vrijdag 22 aug 2014, 13:13: [quote: Veel verzekerden vinden dat 'luxe' ziektekosten uit het basispakket kunnen. Dit zijn kosten voor dieetadvies, IVF-behandelingen en stoppen-met-roken-programma's. Het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL) heeft dit onderzocht. Fysiotherapie en orthodontie Uit het onderzoek van Nivel bleek ook dat de meerderheid van de verzekerden fysiotherapie, orthodontie, griepvaccinatie, tandzorg, brillen en contactlenzen wel vergoed willen hebben. Verzekeringspanel De inbreng van de verzekerden wordt steeds belangrijker omdat de overheid ieder jaar weer kijkt naar de dekking van het basispakket van de zorgverzekering. Het NIVEL vroeg leden van het Verzekeringspanel naar hun mening over de versobering en dekking van het basispakket. Onacceptabel Veel verzekerden vinden een ingreep in het basispakket een onacceptabele manier om te bezuinigen. Maatregegelen zoals een hogere premie of een hogere eigen bijdrage zijn ook niet populair. Bron: nivel.nl, NU.nleinde Quote Dus de premie kan wel verder omlaag, want er wordt toch al (bijna) niets meer verzekerd! Je bent als zorgweigeraar (omdat je die kwakzalvers niet vertrouwd, en tegen de graaicultuur bent), toch verplicht om zo'n verzekering te hebben, of je wilt of niet!einde Quote Bij de website van RADAR IS NU EEN DISCUSSIE Over hoe veel mensen hun ervaringen kenbaar maken soortgelijk als waar ik over ben begonnen hier op de VARA WEBSITE

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!