Kassa

Basic-Fit Fitnisscentrum

Geplaatst door: mandytje op: 13-04-2011 11:48
Ik en mijn moeder had een lidmaatschap bij Fitnisscentrum Basic-Fit. Wij hebben daar een lange tijd gefitnisst. Na enige tijd hebben wij ver voor het opzeg termijn opgezegd. Ik en mijn moeder worden nog steeds gebeld door Basic-fit dat wij een rekening hebben opstaan, wat dus NIET! zo is! Bij Basic-Fit kom je makkelijker aan je lidmaatschap dan dat je ervan afkomt. Als je brieven stuurt met daarin dat je opzegt, versnipperen ze die brieven en doen net alsof ze van niks weten en er niks gestuurd is. Basic-Fit zijn [edit - redactie: mensen dus trap er niet in en ga daar niet fitnissen want je komt noooooit meer van hun gezeur af. Als je namelijk niet betaald ook al ben je geen lid meer en ze bellen je omdat je nog een rekening moet betalen die opstaat, sturen ze deurwaarders op je af. dus bij deze GA DAAR NIET FITNISSEN!! je komt noooit meer van ze af!
Reactie door read op 17-04-2011 10:17
mandytje Op de verschillende consumentensites zijn veel klachten over dit bedrijf. Als je de eerste opzegbrief tijdig en aangetekend hebt verzonden, dan zou ik me er niet meer druk over maken. Boeken zij toch bedragen af, dan zou ik door jouw bank een selectieve blokkade laten aanleggen. Blijven ze bellen, dan kun je naar de politie stappen en daar een klacht indienen wegen telefonisch stalken. Pedro.
Reactie door droppy op 31-12-2012 01:04
Ik ben geen lid van basic-fit, heb me nooit ingeschreven, nooit gegevens verstrekt. Wel heb ik vroeger bij een andere sportclub gesport, waar ik echter allang was uitgeschreven. Deze sportclub is later door basic-fit overgenomen, maar ik was toen al een jaar geen lid meer van de oude club. Wat schetst mijn verbazing....ik ontving drie weken geleden een aanmaningsbrief, of ik even wilde komen pinnen omdat ik een betalingsachterstand zou hebben. Dit klopt dus niet, want ik was nooit lid. Vervolgens hebben ze nu een groot bedrag van mijn rekening geincasseerd, wat ik vanzelfsprekend heb gestorneerd en morgen bel ik de bank om er een blokkade op te laten zetten. Echter: dit gebeurt bij veel meer mensen, je kunt erover lezen bij Radar, en bij het klachtenkompas. Spookafschrijvingen, gedaan door basic fit. En het komt zelfs voor dat als men hun rekening blokkeert voor incasso's, dat men dan via een andere basic-fit rekening gaat incasseren. Kortom, een malafide bedrijf dus. Ik hoop dat hier spoedig iets aan wordt gedaan, want bij het klachtenkompas kan men niets doen, omdat basic fit iedere medewerking weigert.
Reactie door zoekster op 31-12-2012 12:03
@droppy, stuur toch even een aangetekende brief/mail naar Basic-fit waarin je uitlegt dat je al een jaar geen lid meer bent van die vorige sportschool. En dat je daarom geen enkele betalingsverplichting aan Basic-fit hebt. Het is een gehaaide club en ik vrees dat ze niet zullen schromen een incassobureau achter je aan te sturen. Noem de exacte datum waarop je bent gestopt bij die andere club, helemaal mooi zou het zijn als je nog een bewijs hebt van opzegging. Vraag uitdrukkelijk om een reactie van Basic-fit binnen 2 weken in je mail en brief. Je hoeft je niet echt zorgen te maken, maar het is beter als je je zaakjes goed voor elkaar hebt, als ze moeilijk gaan doen.
Reactie door droppy op 31-12-2012 12:14
Dankjewel Zoekster, ik zal het in gedachten houden. Ik heb de opzeggingsbevestiging nog en ook de opzegging zelf, ik ben daar nogal zorgvuldig in. Vooralsnog ga ik die moeite echter niet doen, aangezien ze in mij misschien wel nét de verkeerde persoon hebben getroffen. Ik geef deze zaak uit handen aan onze huisadvocaat als ze het nog een keer flikken, en ik doe dan ook aangifte bij de politie van diefstal. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de particuliere onschuldige burger al die moeite moet doen om aan een malafide organisatie te gaan bewijzen dat ze geen afschrijvingen mogen doen. Er staan zo gigantisch veel meldingen van dit soort zaken op internet, zoals een overleden meneer van 87, van wie ze na zijn dood ook zijn gaan incasseren (van de rekening van het getrouwde stel), terwijl die hele familie nooit met basic-fit te maken heeft gehad. Dit is dus naar mijn mening een zaak voor de overheid, de politie en eventueel justitie.
Reactie door droppy op 31-12-2012 12:18
Overigens ken ik zelf ook nog wel een incassobureau, dat ik op HUN dak kan sturen, en dat kunnen alle burgers doen die getroffen worden door deze lieden. Er zijn zelfs incassobureaus die dit gratis voor je doen, je kunt ze via internet opzoeken.
Reactie door zoekster op 31-12-2012 12:46
Oké, als je de opzegging nog hebt, zit je goed. Dan hoef je al die moeite niet te doen. Ik ging er eerlijk gezegd een beetje vanuit dat die er niet meer was. Dat is zo vaak zo bij mensen die hier een post plaatsen. Gelukkig is dat bij jou niet zo. Excuus voor mijn foute aanname.
Reactie door droppy op 31-12-2012 12:55
Geen probleem hoor Zoekster, ik ben blij met je antwoord. Waarom ik het hier meld is omdat ik vind dat hier maatschappelijk wat aan gedaan moet worden. Ikzelf heb geen cent te makken, maar ik heb toevallig een goede vriend met een bedrijf en een steengoede huisadvocaat, die pakt ze aan tot in de rechtzaal.
Reactie door hutch op 31-12-2012 18:36
Droppy, op zich is het wel een goede tip wat Zoekster aangeeft (aangetekende brief) maar... daar u in het geheel geen enkele relatie met dat malafide/criminele 'bedrijf' heeft, zou ik er totaal niet van wakker liggen en er in het geheel geen enkele moeite (meer) in steken. Laat hen maar verder alle moeite doen, tot zelfs het inschakelen van een één of ander obscuur incassobureautje. Laat ze maar....... Fijne jaarwisseling en laat u niet gek maken. Gr. Hutch
Reactie door droppy op 02-01-2013 18:57
Dankuwel Hutch, zo ga ik dat ook doen. Overigens begrijp ik nu waarom op Tros Radar zo weinig aandacht word besteed aan alle klachten over basic-fit. Radar heeft die club een "warme douche" gegeven (zie: http://forum.dutchbodybuilding.com/f8/basic-fit-91036/index3.html ) en nou willen ze niet voor joker staan denk ik.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!