Kassa

AUTO "AFLEVERINGSKOSTEN EN/OF AFLEVERPAKKET"!?

Geplaatst door: zomerkoninkje op: 11-05-2012 00:33
Wat mij verbaast is dat er een enorm prijsverschil zit, tussen de merken, bij de afleveringskosten op de aanschaf van een nieuwe auto. Een fenomeen wat de laatste tijd ook is ingeburgerd: het afleverpakket en zit tussen merkgerichte dealers ook een groot verschil tussen: een dealer van FIAT rekent € 175,00 en de ander FIAT-dealer weer € 249,00 !! En al je vraagt wat het afleverpakket behelst, dan krijg een diversiteit aan antwoorden. Sommige artikelen die opgenoemd worden zitten al standaard bij de auto incluis, o.a. lifehamer en de matten(set). De (volle) tank (of 25 liter maximaal) zit tegenwoordig ook in het afleverpakket, dat vroeger bij de afleverkosten was ingeweven. Kan men het afleverpakket weigeren, dus niet aanschaffen? Het (de) fluoriserende vestje(s), lampenset, ehbo-doos e.d. heb ik peroonlijk geen behoefte aan. Bij de afleveringskosten gaan de grootste kosten naar het transport van de auto van de importeur naar de dealer, daarnaast de nulbeurt, poetsen etc. Zijn in onze buurlanden ook dergelijke afleveringskosten/afleverpakket in gebruik (geraakt)?
Reactie door tot15karakters op 11-05-2012 19:31
Het is een manier om je met lage prijzen te lokken en achteraf als je inruil vast staat nog een poot uit te draaien. De matten van Action zijn goedkoper, en de verband doos hoef ik niet, heb ik ook al, en de vestjes, voor mijn zoon (43Kg ) te groot en voor mijn buurvrouw (156KG) te krap. Weiger dit te betalen want ze rekenen erg hoge prijzen. De matten weiger ik altijd omdat ik liever makkelijker rubber matjes heb die het vuil vast houden en dus geen tapijtje.... Vooral bij gebruikte auto deze altijd weigeren en meestal vervalt het dan. En de tank, die hoorde vol te zijn en anders betaal ik minder voor deze auto. Laat je niet gek maken en loop desnoods weg want elke gemiste klant kost meer. Wedden dat je niet weg mag lopen en dat het dan plotseling een gratis pakket word.
Reactie door valerius-2 op 11-05-2012 20:54
Ja daar moet u echt rekening mee houden, ook nog metalic,verwijderins kosten kenteken zetten enz. Dat maakt dat er heel war bijkomt bij de aanbieding prijs.
Reactie door zomerkoninkje op 12-05-2012 11:06
Quote: valerius-2 schreef op vrijdag 11 mei 2012, 20:54: Ja daar moet u echt rekening mee houden, ook nog metalic,verwijderins kosten kenteken zetten enz. Dat maakt dat er heel war bijkomt bij de aanbieding prijs.einde Quote Metalliclak is ook een poot uitdraaien met weinig (€ 370,00 VW Up) tot over de duizendeuro! Absurd! De klant wenst, de klant betaalt!
Reactie door zomerkoninkje op 12-05-2012 11:09
Quote: tot15karakters schreef op vrijdag 11 mei 2012, 19:31: Het is een manier om je met lage prijzen te lokken en achteraf als je inruil vast staat nog een poot uit te draaien. De matten van Action zijn goedkoper, en de verband doos hoef ik niet, heb ik ook al, en de vestjes, voor mijn zoon (43Kg ) te groot en voor mijn buurvrouw (156KG) te krap. Weiger dit te betalen want ze rekenen erg hoge prijzen. De matten weiger ik altijd omdat ik liever makkelijker rubber matjes heb die het vuil vast houden en dus geen tapijtje.... Vooral bij gebruikte auto deze altijd weigeren en meestal vervalt het dan. En de tank, die hoorde vol te zijn en anders betaal ik minder voor deze auto. Laat je niet gek maken en loop desnoods weg want elke gemiste klant kost meer. Wedden dat je niet weg mag lopen en dat het dan plotseling een gratis pakket word. einde Quote Het tankstation is altijd vlakbij in een buurt, dus tank zelf lekker vol! Hyundai levert de auto af met (maximaal) 25 liter brandstof, ook via het afleverpakket, dat daar ca. € 105,00 kost(te).
Reactie door charlaykc op 01-05-2013 19:33
Motorhuis Rotterdam vraagt voor een tweedehandje 595,- euro :-) 'Deze auto wordt afgeleverd incl. 6 maanden garantie, afleveringsbeurt, APK, en € 35,- brandstof. De afleveringskosten bedragen € 595,-' http://www.motorhuis.nl/occasions/citroen/c1/10i-5drs-ambiance-3 Kan toch niet?
Reactie door valerius-2 op 01-05-2013 20:13
Quote: charlaykc schreef op woensdag 1 mei 2013, 19:33: Motorhuis Rotterdam vraagt voor een tweedehandje 595,- euro :-) 'Deze auto wordt afgeleverd incl. 6 maanden garantie, afleveringsbeurt, APK, en € 35,- brandstof. De afleveringskosten bedragen € 595,-' http://www.motorhuis.nl/occasions/citroen/c1/10i-5drs-ambiance-3 Kan toch niet?einde Quote Ik heb ooit eens een 2e hands auto gekocht en bij het einde van de het gesprek gewoon bedongen dat ik die betaalt, Ik liep weg en toen kon het er wel van af. U maak uit of u dat wil betalen of en dan mag de verkoper de beslissing nemen.
Reactie door dickengreet op 09-05-2013 16:53
Als je een nieuwe auto koopt, dan moet je ten alle tijden bedingen. Dat je bij aanschaf van een nieuwe auto geen afleverkosten betaald. Meestal werkt dit wel tenslotte koop je een nieuwe auto die dus rechtstreeks uit de fabriek komt, dus daar hoeft niets aan te gebeuren. Je bespreekt de aanschafprijs, en dat is het bedrag dat je betaald. Ga ook bij andere dealers langs en beding het aanschaf bedrag. Je zult zien dat de meeste omgaan, zo niet koop er dan geen auto. Ik kocht ook een auto en ik vroeg naar het totaalbedrag van aanschaf. Dus geen onzin kosten achteraf. Vooral nu de verkopen terughollen. D van Rooijen Rijswijk

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!