Kassa

Aow en uitkeringen weer gepakt

Geplaatst door: komsja op: 16-09-2013 20:04
Weer worden de ouderen en de uitkering-gerechtigde gepakt,met een half procent,en de oudere met 1.5%,In het nieuws hoorde ik dat de hogere inkomens ook aangepakt worden en die gaan er ook maar liefst 0.5% op achteruit,dat is toch een lachertje van de bovenste plank.Al zouden die mensen er 100 euro per maand op achteruit gaan,merken ze daar maar erg weinig van.Ze moeten daar in Den-Haag de kinderbijslag eens flink op de schop nemen,want waarom moet iemand met 120.000 euro inkomen per jaar net zoveel kinderbijslag krijgen als iemand met maar 12.000 euro per jaar,en wat te denken wat er aan onterechte kinderbijslag naar het buitenland verdwijnt,voor soms niet bestaande kinderen.Neeejjj het is allemaal zo krom als het maar kan in dit land.
Reactie door tijger1 op 16-09-2013 22:53
Bij de laagste inkomens wordt de achteruitgang weer deels gecompenseerd met het kindgebonden budget. De echt hoge inkomens krijgen dat budget niet. Misschien volgende keer op een andere partij stemmen?
Reactie door olijfje3 op 16-09-2013 23:21
dat geldt natuurlijk als je een kind hebt. Verder wordt er van alles afgeschaft en versoberd Gemeenten moeten meer doen met minder.Ze mogen ook nog eens bepalen waar ze het aan uitgeven. De landelijke politiek is mooi van de sores af. ik heb het altijd heel raar en oneerlijk . olijfje3
Reactie door valerius-2 op 16-09-2013 23:23
Laat maar eerst eens alles te voorschijn komen en dan is verder gaan kijken. Want van al die verwachte kortingen zijn een gemiddelde zoals er beweert word. Voor de een zal het nog meer tegen vallen en voor de ander misschien niet.
Reactie door olijfje3 op 16-09-2013 23:34
dat is natuurlijk rustige levenshouding, maar ik merk dat ik onderhand zo lam ben. plus dat wat binnen gemeenten gebeurt altijd minder publiciteit krijgt dan wanneer er landelijk iets wordt doorgevoerd. ze stellen ook geen ondergrens, dus het gaat al jaren en nog jaren zo door olijfje3
Reactie door maandmei op 17-09-2013 12:21
Gisteren weer tenenkrommend zitten kijken naar de uitzending van EenVandaag over de op handen zijnde korting op het inkomen van senioren. Kunnen ze nu echt geen ander voorbeeld laten zien dan een gepensioneerde die 4000 euro netto in de maand ontvangt? Hij was weliswaar niet aan het klagen, maar ik vind het een heel slecht voorbeeld. Er zal na het zien van deze uitzending wel gedacht worden: "De oudjes hebben het nog niet zo slecht".En dat een aantal (jong)gepensioneerden (en de rest van de bevolking) er de laatste 10-tallen jaren er financieel op vooruit is gegaan, is waar, dat is de vooruitgang. En daar zijn ook veel huizenbezitters bij. De ouderen zullen dat huis dan wel afbetaald hebben en hebben en hoeven dus geen huur te betalen. Maar er is ook onderhoud aan zo'n huis. Helaas ziet het er voor veel oudere gepensioneerden vaak anders uit. Die heeft meestal alleen maar AOW, soms een klein pensioen en veelal een huurhuis. Ik ben getrouwd (in 1969) in een tijd dat de vrouwen nog stopten met werken als er kinderen kwamen, er was n.l. geen fatsoenlijke betaalbare kinderopvang. In die tijd kon ik voor mijzelf dus geen goed pensioen opbouwen. Het lukte mij om later weer aan de slag te komen met part-time en slecht betaald werk (ik was er te lang uit geweest) dus weer geen goede pensioenopbouw. Pas in 1992 tot 2006 had ik weer een volledige baan. Dit is te kort geweest voor een goed pensioen. Ik (67)ben helaas gescheiden en heb naast mijn AOW een zeer bescheiden pensioen (zelf betaald). Door dat pensioen val ik blijkbaar in de categorie "rijke ouderen". Helaas, ik heb geen eigen huis, nagenoeg geen spaargeld, wel gezondheidsproblemen die ook geld kosten. Het lukt mij de laatste tijd steeds minder om rond te komen. Ik doe noodgedwongen een paar uurtjes in de week schoonmaakwerk, dan kan ik tenminste nog het abonnement van mijn krant betalen. Heb je alleen AOW dan zijn er allerlei (broodnodige) compensatieregelingen; ontvang je naast je AOW een pensioentje waar je voor betaald hebt, dan ben je de klos.
Reactie door tijger1 op 17-09-2013 12:30
@maandmei U hebt natuurlijk wel recht op een deel van het door uw ex opgebouwde oudedagspensioen.
Reactie door valerius-2 op 17-09-2013 13:04
Quote: olijfje3 schreef op maandag 16 sep 2013, 23:34: dat is natuurlijk rustige levenshouding, maar ik merk dat ik onderhand zo lam ben. plus dat wat binnen gemeenten gebeurt altijd minder publiciteit krijgt dan wanneer er landelijk iets wordt doorgevoerd. ze stellen ook geen ondergrens, dus het gaat al jaren en nog jaren zo door olijfje3einde Quote Wat moet men anders ,het leven wordt bepaalt door gedeelteloijk de natuur, van de mens en door de machthebbers. Voor welk politiek systeem wij ook worden geregeert. Degene die de macht hebben of die daar tegen beter weten tegen in gaan, Als zij aan de macht zijn doen zij precies het zelfde wan het zijn allemaal stro mannen van het geld, en dat is nu eenmaal die macht in handen hebben.
Reactie door komsja op 17-09-2013 16:43
Die VEEL VERDIENERS daar in den-haag,weten precies hoeveel miljoenen euro,s door het volk,onder andere: met oudejaarsavond de lucht in geschoten word,ze weten precies hoeveel miljoenen er word uit gegeven aan een vakantie,ze weten precies hoeveel miljoenen er aan een loterij word uit gegeven,ze weten precies hoeveel miljoenen er word uitgegeven aan roken en drinken,ze weten dat er maar weinig mensen zijn die hun auto("s) laten staan ,hoe duur de benzine/diesel of gas ook kost. Oftewel er is nog enorm veel ruimte in de zakken van de mensen. Dus kan er flink bezuinigd worden,maar die lui vergeten dat er een heleboel mensen zijn die gedomme moeite hebben om elke dag een fatsoenlijke maaltijd op tafel te zetten. enz enz enz enz.
Reactie door olijfje3 op 17-09-2013 17:02
Komsja Wat wilt u zeggen met dit verhaal. Er kan enorm bezuinigd,worden en er kan niet enorm bezuinigd worden. Deze discussie begon over mensen met een uitkering of alleen aow, lage inkomens dus olijfje3
Reactie door maandmei op 17-09-2013 17:38
Ik reageer even op de opmerking van Tijger1: Ik krijg inderdaad een deel van het pensioen van mijn ex dat opgebouwd is tijdens ons huwelijk. Na 18 jaar huwelijk is mijn deel van het pensioen 180 euro BRUTO per maand. Lijkt nog heel wat, maar hierdoor zit ik net boven de huurtoeslaggrens, erg fijn. En krijg ik aan het eind van het jaar natuurlijk een belastingaanslag. Ik heb een huur van 525 euro per maand.
Reactie door carola.83 op 17-09-2013 17:44
......... Ik doe noodgedwongen een paar uurtjes in de week schoonmaakwerk, dan kan ik tenminste nog het abonnement van mijn krant betalen. ....... Zou ik dat abo maar snel opzeggen. Alle nieuws is op het internet te vinden, een peperduur abonnement (met notabene achterhaald nieuws) is gewoon weggegooid geld.
Reactie door komsja op 17-09-2013 17:44
Hoi olijf Wat ik bedoelde te zeggen lijkt me nogal duidelijk. Die lieden daar in den haag kijken alleen maar wat er word uitgegeven aan allerlei zaken. Dus denken ze dat er nog genoeg te halen is. En dat is er ook wel!!!!!!!!!!!! maar niet bij de(in de volksmond genoemde) kleine man want we hebben al zo weinig,en dan kan die L.. van een Rutte nou wel zeggen dat we moeten uitgeven om zo de economie weer een burst te geven,maar als je alleen maar pakt en pakt dan houden de mensen de knip dicht.Alleen de hoge inkomen,s blijven hun ding doen en blijven kopen wat ze willen kopen maar daar kan onze economie niet op draaien
Reactie door carola.83 op 17-09-2013 17:46
.......Het lukt mij de laatste tijd steeds minder om rond te komen......... Dat telt ook voor werkenden met een hooguit modaal inkomen.
Reactie door tijger1 op 17-09-2013 17:58
@maandmei U hebt dan zelf in ieder geval al een pensioen opgebouwd van meer dan € 5.000 per jaar. Niet vorstelijk, maar niet niks.
Reactie door valerius-2 op 17-09-2013 21:46
Quote: maandmei schreef op dinsdag 17 sep 2013, 17:38: Ik reageer even op de opmerking van Tijger1: Ik krijg inderdaad een deel van het pensioen van mijn ex dat opgebouwd is tijdens ons huwelijk. Na 18 jaar huwelijk is mijn deel van het pensioen 180 euro BRUTO per maand. Lijkt nog heel wat, maar hierdoor zit ik net boven de huurtoeslaggrens, erg fijn. En krijg ik aan het eind van het jaar natuurlijk een belastingaanslag. Ik heb een huur van 525 euro per maand. einde Quote 22000 met een huur van 525 Dat is echt wel mooi om te kunnen leven, Ik heb hetzelfde maar de huur is wel wat hogerv 100 euro en ik heb het echt niet slecht.Er zijn er veel meer die veel minder hebben, men moet niet altijd naar boven kijken maar spiegel u ook eens aan degene die het slechter hebben, dat vooelt veel beter aan.
Reactie door festinger op 18-09-2013 02:45
Begrijp ieders frustratie maar hier helpt dat weinig tot niets want we doen massaal aan eigen ellende eerst en protesteren is niet ons ding. Wat willen we als volk. Iedereen is in crisis en niets deugt. We kunnen weldegelijk iets afdwingen als mensen samen handelen.
Reactie door olijfje3 op 18-09-2013 11:07
festinger, goed punt. ik altijd degene die voor dingen opkwam, mijn gezondheid wordt slechter en het gaat nu zou fout in nederland, dat bijna niemand zich in beleid herkent, ik vraag me af of door oa onderwijsbezuiningen mensen dommer zijn geworden, qua kennis, je kunt toch alles opzoeken?? Ik ben niet tegen bezuiniging als het kan en al er een cratieve gedachte achter zit, nu is het crisis, maaaar het domme bezuinigen is al veel eerder begonnen, dit inspireert mensen ook niet en maak mensen lam, egocentrisch cynisch en hard, verspilling is vaak is vaak niet aangepakt, marktwerking heeft in sommige gevallen dingen juist duurder gemaakt olijfje3
Reactie door komsja op 18-09-2013 16:52
Wat festinger zegt klopt als een bus. Ik klaag en heb commentaar omdat ze daar in den-haag aan mijn(onze) portemonee komen.En we zouden inderdaad als volk moeten handelen,en als volk een front vormen om er wat aan te doen. Maar ja,ik moet toegeven dat ik (en de meeste mensen) geen aktie daartoe ondernemen,behalve klagen op bijvoorbeeld dit forum of een brief naar den-haag sturen waarin we zeggen dat we het totaal niet met hem eens zijn. Oftewel..het is niet anders!!!!!!!!!!!
Reactie door tijger1 op 18-09-2013 16:57
Het kan en hoeft nu eenmaal niet altijd beter te gaan. Volgens zeggen zitten we nu op het niveau van 2007, niets mis mee.
Reactie door olijfje3 op 18-09-2013 22:39
Ik snap uw punt. dit soort cijfers zijn zo algemeen, dat het niet veel zegt natuurlijk olijfje3

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!