Kassa

alcoholtester in de auto in Frankrijk verplicht

Geplaatst door: jokesk op: 25-05-2012 19:44
Per 1 juli 2012 is in Frankrijk het verplicht om in de auto een alcoholtester te hebben. Of je nu toerist ben, inwoner voor een dagje e.d. je moet een tester bij je hebben. Ons zie je dan ook niet meer eventjes naar Frankrijk te gaan. Vooral omdat we op vakantie niet iets alcoholisch drinken als we nog op pad gaan. 2 gaasjes op zondag bij het eten is voor ons prima. Veel betalen (€ 39,95 is de goedkoopste die ik kan vinden) voor iets wat je niet gebruikt. Nee, dank je. De boete, als je het niet bij je hebt, is nog niet bekent maar er gaan geruchten dat het rond de €200,= kan gaan bedragen. Zorg er voor dat je ook geen radarverklik systeem bij je hebt want dat kan je een boete van €1500,= opleveren!
Reactie door zoekster op 25-05-2012 19:56
Goede waarschuwing/tip voor alle automobilisten die naar Frankrijk gaan. Ik snap dat u het vervelend vindt om daar geld aan uit te geven, maar het is daar nu eenmaal de wet. Mocht het mensen met een glaasje te veel op tegen houden om achter het stuur te kruipen, vind ik het helemaal nog niet zo verkeerd.
Reactie door valerius-2 op 25-05-2012 21:09
Maar niet drinkers moeten nu ook een tester kopen als ze door frankrijden b.v. naar spanje.Ik vind dit wel ver gaan. Maar ja lands wijs lands eer, zij hebben het daar voor het zeggen.
Reactie door naitsoezn op 25-05-2012 21:20
[quote: Veel betalen (€ 39,95 is de goedkoopste die ik kan vinden) voor iets wat je niet gebruikt.einde Quote Die dingen kosten nog geen drie euro bij de benzinepompen in frankrijk... Gewoon even bij de eerste pomp over de grens stoppen dus en zo'n dingetje aanschaffen, geen probleem van maken zeg...
Reactie door pino123 op 25-05-2012 22:16
Hier heb je er een voor €3.99 LinkLink
Reactie door 1.korenwolf op 25-05-2012 22:40
Wat is het probleem? In elk land, lands eer, zijn afwijkende regels met betrekking tot de verplichte uitrusting in het en/of aan het voertuig: o.a. verplichte fluoriserende hesjes, brandblusser, ehbo-tas/doos etc.
Reactie door tot15karakters op 25-05-2012 22:44
Ik kreeg via E mail een advertentie van Conrad binnen die goedkoper was, 2 testers, maar kunnen ze met zo weinig reclame en informatie dit zomaar voor buitenlanders ook invoeren? Het is dus niet verplicht ze te gebruiken en hoe lang zijn ze houdbaar? Bij je hebben is verplicht maar 1x gebruiken en weggooien is toch prijzig. Ik twijfel of ze nu gaan controleren want waar in de auto moet ik deze bewaren? En ik las ook dat ze een richtlijn geven en geen garantie dus onbetrouwbare testers verplichten die bij goedkeuring geen garantie geven of het werkelijk nog wel of niet kan.
Reactie door abarth op 25-05-2012 23:31
Tot 01-11-2012 wordt er alleen waarschuwend opgetreden door de Gendarmerie. Doe hier nog wat meer informatie op.hier
Reactie door tdehond op 26-05-2012 07:49
Jammer dat mensen niet zelf de verantwoordelijkheid nemen om zonder drank op achter het stuur te zitten. Waarschijnlijk is het in Frankrijk nodig om dit in te voeren. Dit mag van mij hier ook ingevoerd worden in combinatie met 0.0 % alcholholpercentage.
Reactie door tot15karakters op 26-05-2012 09:06
Ik lees hier weer onzin! Je moet 2 ongebruikte testers hebben dus als ik het setje koop krijg ik ook na 1 glas een rijverbod! Als ik er 1 gebruik mag ik niet meer rijden want je moet er 2 in voorraad hebben die nog niet gebruikt zijn. Dit betekend dat niemand ze gaat gebruiken want je koopt er 2 en bij gebruik moet je eerst nieuwe halen. De Franse bevolking zal ze in de auto leggen, liefst bij reserve wiel of zo, want er staat niet waar je ze moet bewaren en Dashboard kastje is te heet. Dus eerst alle bagage eruit halen en de testers laten zien mag. Zo saboteer je deze onzin maatregel van na controle onbetrouwbare testers. Een test op regionale Franse TV liet zien dat mensen die vlak onder de grens zaten met professionele apparaat verschillende uitslagen kregen dus erg onbetrouwbaar. Zullen wij nu eens Condooms verplichten? Als DSK ooit hier naartoe wil..... En over de beperkte houdbaarheid word niet gesproken dus waardeloze maatregel, net als je in België brandblussers verplicht zijn die vaak na een jaar of 10 niets meer doen.
Reactie door tdehond op 26-05-2012 11:40
Een rijverbod na 1 glas alcohol juich ik toe. klik hier Het niet dragen van een condoom beïnvloedt de rijvaardigheid niet. Mogelijk bent u een uitzondering op deze stelling en rijdt u minder veilig als u geen condoom draagt. In dat geval raad ik u aan om deze altijd om te doen voordat u de motor start. Quote: tot15karakters schreef op zaterdag 26 mei 2012, 09:06: Ik lees hier weer onzin! Je moet 2 ongebruikte testers hebben dus als ik het setje koop krijg ik ook na 1 glas een rijverbod! Als ik er 1 gebruik mag ik niet meer rijden want je moet er 2 in voorraad hebben die nog niet gebruikt zijn. Dit betekend dat niemand ze gaat gebruiken want je koopt er 2 en bij gebruik moet je eerst nieuwe halen. De Franse bevolking zal ze in de auto leggen, liefst bij reserve wiel of zo, want er staat niet waar je ze moet bewaren en Dashboard kastje is te heet. Dus eerst alle bagage eruit halen en de testers laten zien mag. Zo saboteer je deze onzin maatregel van na controle onbetrouwbare testers. Een test op regionale Franse TV liet zien dat mensen die vlak onder de grens zaten met professionele apparaat verschillende uitslagen kregen dus erg onbetrouwbaar. Zullen wij nu eens Condooms verplichten? Als DSK ooit hier naartoe wil..... En over de beperkte houdbaarheid word niet gesproken dus waardeloze maatregel, net als je in België brandblussers verplicht zijn die vaak na een jaar of 10 niets meer doen. einde Quote klik hier
Reactie door zoekster op 26-05-2012 12:08
Al met al een overtrokken discussie, TS begon met de stelling dat ze geen zin had om 40 euro te betalen voor een ideetje van de Franse regering en daarom niet meer naar Frankrijk wilde. Nu blijken die testers 4 euro te kosten, dus waar gaat het nog over. Overigens vind ik alle mannen die mèt condoom achter het stuur kruipen een gevaar op de weg ;-)
Reactie door tdehond op 26-05-2012 12:31
BWA HA HA. Als de bestuurder denkt dat hij dan beter zijn aandacht bij de weg kan houden dan is m.i. daar niets op tegen. Liever iedereen met een condoom om dan met alcohol op achter het stuur. Quote: zoekster schreef op zaterdag 26 mei 2012, 12:08: Overigens vind ik alle mannen die mèt condoom achter het stuur kruipen een gevaar op de weg ;-)einde Quote
Reactie door jokesk op 26-05-2012 16:31
Fijn om te horen dat ze ook goedkoper te koop zijn. Een goede tip want op internet kon ik ze niet zo goedkoop vinden. Zijn deze goedkope testers ook in Frankrijk goedgekeurd want er staat duidelijk dat de tester een,in Frankrijk, goedgekeurd product moet zijn.
Reactie door jokesk op 26-05-2012 16:50
Aanvulling op mijn vorige berichtje. Ik zag dat de duurdere tester digitaal is met 5 mondstukjes die telkens kunnen afgewassen. Dit zit allemaal in een keurig etuitje. Ga je dus vaak naar Frankrijk en word je op een of andere manier vaak aangehouden, om dat jemisschien wat slingerend rijdt :) is deze tester een goed iets. Verder wordt het aardig vol in de auto als je regelmatig allerlei landen binnen Europa bezoekt met al die verschillende verplichtingen. Misschien een koffertje aanschaffen waar alles in past want een dashboardkastje is voor veel auto's al te klein. Voorruiten ook vergroten wegens alle stickers die verplicht zijn en ga zo door. En ik maar denken dat je, bij een 1 Europa, van al die verschillende regeltjes verlost zou worden.
Reactie door preciesoptijd op 05-06-2012 22:25
Persoonlijk vind ik het ook wat ver gaan. Je bent niet verplicht de alcoholtest te doen, maar wel verplicht om de teststrips bij je te hebben. Maar goed, regelgeving is regelgeving. Gelukkig is het kost het via de ANWB ook maar een paar euro. http://www.anwb.nl/verkeer/nieuws-en-tips/archief,/buitenland/2012/februari/Nieuwe-verkeerswet-alcoholtest-Frankrijk.html
Reactie door axelle op 07-06-2012 12:33
O o Nederlanders, wat zijn jullie toch KRENTERIG !!! Hier betaal je de alcootesters, maar dan via de belasting en daar klaagt niemand over. Niemand dwingt je om naar Frankrijk te gaan : Spanje kun je ook via Engeland bereiken !
Reactie door jorisw op 07-06-2012 12:41
Quote: axelle schreef op donderdag 7 jun 2012, 12:33: O o Nederlanders, wat zijn jullie toch KRENTERIG !!! Hier betaal je de alcootesters, maar dan via de belasting en daar klaagt niemand over. Niemand dwingt je om naar Frankrijk te gaan : Spanje kun je ook via Engeland bereiken ! einde Quote Deze alcoholtesters zijn extra. Als je wordt aangehouden en de politie wil een test doen, gebruiken zo nog steeds hun eigen spullen net zoals in Nederland. Dus de Franse belastingbetaler betaalt zowel voor de spullen van de politie als voor zijn eigen testers.
Reactie door czar op 07-06-2012 12:46
Quote: preciesoptijd schreef op dinsdag 5 jun 2012, 22:25: Persoonlijk vind ik het ook wat ver gaan. Je bent niet verplicht de alcoholtest te doen, maar wel verplicht om de teststrips bij je te hebben.einde Quote Helemaal mee eens, wat anders kun je van een achterlijk volk verwachten? Die strips schijnen in Frankrijk nog maar 1,50 te kosten en dan nog hoef je ze niet te gebruiken. Ze werken ook helemaal niet naar behoren. Een behoorlijke alcohol-tester kost al snel 800 euro. Zelf heb ik een ex-politie tester die destijds nog 1400 kostten, maar die ik gescoord heb op e-Bay voor een paar tientjes. Het verloop van die apparaten is vrij klein, maar officieel moet je ze elke 6 maanden laten kalibreren (a 25 euro). De enige goede alcohol-testers zijn op basis van een chemische meting en met temperatuur-controle. De goedkoopste in dat soort is een alcohol-tester van 200-250 euro. En al die testers moeten regelmatig worden gekalibreerd. Al het andere aan strookjes en blaasapparaatjes is rommel en meet bij lange na niet het juiste percentage. Meestal geven ze gewoon aan dat je nog prima kunt rijden na 6-8 glazen drank op.
Reactie door tdehond op 07-06-2012 12:47
Persoonlijk vind ik het zonde van mijn geld omdat ik uit principe zonder alcohol op achter het stuur zit. ( vader dood gereden, bestuurder had alcohol op). Ik zal dus noch alcoholtesters van mijzelf of de politie waar dan ook nodig hebben. Tot nu toe is nog geen politie mens bereid geweest om een alcholtester aan mij te verspillen. Quote: axelle schreef op donderdag 7 jun 2012, 12:33: O o Nederlanders, wat zijn jullie toch KRENTERIG !!! Hier betaal je de alcootesters, maar dan via de belasting en daar klaagt niemand over. Niemand dwingt je om naar Frankrijk te gaan : Spanje kun je ook via Engeland bereiken ! einde Quote
Reactie door ernst39 op 07-06-2012 12:56
Hallo Jokesk, alcoholtesters zijn bij de ANWB en ADAC te koop voor € tot €3.50. In Frankrijk bij de benzinepomp en apotheker voor €1.50. Van 1 juli 2012 tot 1 oktober 2012 zullen de agenten in Frankrijk geen boete's opleggen,maar na 1 oktober 2012 als je geen tester in bezit bent,dan krijg je een boete van €11.Drink je wel alcohol dan kan de boete oplopen tot €500. Als je achter het stuur kruipt moet je helemaal geen alcohol nuttigen.
Reactie door mostertpot op 07-06-2012 13:08
Quote: preciesoptijd schreef op dinsdag 5 jun 2012, 22:25: Persoonlijk vind ik het ook wat ver gaan. Je bent niet verplicht de alcoholtest te doen, maar wel verplicht om de teststrips bij je te hebben. Maar goed, regelgeving is regelgeving. Gelukkig is het kost het via de ANWB ook maar een paar euro. http://www.anwb.nl/verkeer/nieuws-en-tips/archief,/buitenland/2012/februari/Nieuwe-verkeerswet-alcoholtest-Frankrijk.htmleinde Quote Hartelijk dank voor deze link, gelijk 2 besteld: €8.95 inclusief verzendkosten. De moeite om te zeuren over deze regel dus niet waard. Anders: Een paar franse wijntjes minder en het is terug verdiend/ de fransman betaalt :).
Reactie door czar op 07-06-2012 13:09
Quote: tdehond schreef op donderdag 7 jun 2012, 12:47: Tot nu toe is nog geen politie mens bereid geweest om een alcholtester aan mij te verspillen. einde Quote Politiemensen verspillen ook geen alkoholtester, die worden gewoon hergebruikt. Het kost hooguit een mondstukje. En dat jij nooit hebt hoeven blazen is niet te wijten aan jouw keurige gedrag.
Reactie door zoekster op 07-06-2012 13:10
Quote: tdehond schreef op donderdag 7 jun 2012, 12:47: Persoonlijk vind ik het zonde van mijn geld omdat ik uit principe zonder alcohol op achter het stuur zit. ( vader dood gereden, bestuurder had alcohol op). Ik zal dus noch alcoholtesters van mijzelf of de politie waar dan ook nodig hebben. Tot nu toe is nog geen politie mens bereid geweest om een alcholtester aan mij te verspillen. Quote: axelle schreef op donderdag 7 jun 2012, 12:33: O o Nederlanders, wat zijn jullie toch KRENTERIG !!! Hier betaal je de alcootesters, maar dan via de belasting en daar klaagt niemand over. Niemand dwingt je om naar Frankrijk te gaan : Spanje kun je ook via Engeland bereiken ! einde Quote einde Quote @tdehond het gaat toch niet over nodig hebben. Het gaat om een verplichting in Frankrijk en na 1 oktober krijg je een boete als je geen testers bij je hebt, ongeacht of je wat gedronken hebt. Wel een afschuwelijk verhaal over uw vader, kan me voorstellen dat u alcohol achter het stuur verfoeid. Misschien juist daarom goed dat mensen verplicht worden een tester aan te schaffen, het is toch een maatregel die bedoeld is om mensen bewuster te laten worden over de gevaarlijke combinatie van alcohol en rijden. Al die mensen die zich zorgen maken over de kosten, ik heb gehoord dat ze in Duitsland nog goedkoper zijn, een ommetje maken via dit land als u naar Frankrijk reist? ;-)
Reactie door flyingfrance op 07-06-2012 13:12
De boete als je geen alcoholtester bij je heb is 11 euro (vanaf 1 november 2012) Een waarschuwing als je de tester heb mag je hem NIET gebruiken want hij moet niet gebruikt gepresenteerd worden aan de politie dus heb je hem gebruikt dan krijg je een boete. Bij Norauto en veel supermarkten heb je al een tester voor 1 euro Inzake je GPS TOMTOM verklikker deze is ook verboden in Frankrijk boete 1500 euro deze kan je updaten (gratis) bij TOMTOM dan geeft hij gevaren zones aan en dit mag wel en in de gevaren zones staan dus de radars
Reactie door tdehond op 07-06-2012 13:16
Zeker wel. Zo werd ik om 1 uur 's-nachts aangehouden omdat ik mij op die plaats aan de snelheid die daar is toegestaan hield. Politieman begon een goed gesprek over de staat van de nieuwe achterbanden. Andere politieman werd ongeduldig waarop politieman zei dat ik niet gedronken had. Conclusie: keurig gedrag leidt tot aanhouding, maar niet tot mogen blazen op een mondstukje. Quote: czar schreef op donderdag 7 jun 2012, 13:09: Quote: tdehond schreef op donderdag 7 jun 2012, 12:47: Tot nu toe is nog geen politie mens bereid geweest om een alcholtester aan mij te verspillen. einde Quote Politiemensen verspillen ook geen alkoholtester, die worden gewoon hergebruikt. Het kost hooguit een mondstukje. En dat jij nooit hebt hoeven blazen is niet te wijten aan jouw keurige gedrag.einde Quote
Reactie door tdehond op 07-06-2012 13:19
Ik zie liever dat in Europa verplicht wordt om zonder alcohol op, of onder invloed van drugs ( voorgeschreven of recreatief) achter het stuur te zitten. Dat scheelt doden en gewonden. Het overlijden van mijn vader is niet meer terug te draaien. Maar het overlijden of zwaar gewond raken van naasten van anderen wel. Quote: zoekster schreef op donderdag 7 jun 2012, 13:10: Quote: tdehond schreef op donderdag 7 jun 2012, 12:47: Persoonlijk vind ik het zonde van mijn geld omdat ik uit principe zonder alcohol op achter het stuur zit. ( vader dood gereden, bestuurder had alcohol op). Ik zal dus noch alcoholtesters van mijzelf of de politie waar dan ook nodig hebben. Tot nu toe is nog geen politie mens bereid geweest om een alcholtester aan mij te verspillen. Quote: axelle schreef op donderdag 7 jun 2012, 12:33: O o Nederlanders, wat zijn jullie toch KRENTERIG !!! Hier betaal je de alcootesters, maar dan via de belasting en daar klaagt niemand over. Niemand dwingt je om naar Frankrijk te gaan : Spanje kun je ook via Engeland bereiken ! einde Quote einde Quote @tdehond het gaat toch niet over nodig hebben. Het gaat om een verplichting in Frankrijk en na 1 oktober krijg je een boete als je geen testers bij je hebt, ongeacht of je wat gedronken hebt. Wel een afschuwelijk verhaal over uw vader, kan me voorstellen dat u alcohol achter het stuur verfoeid. Misschien juist daarom goed dat mensen verplicht worden een tester aan te schaffen, het is toch een maatregel die bedoeld is om mensen bewuster te laten worden over de gevaarlijke combinatie van alcohol en rijden. Al die mensen die zich zorgen maken over de kosten, ik heb gehoord dat ze in Duitsland nog goedkoper zijn, een ommetje maken via dit land als u naar Frankrijk reist? ;-)einde Quote
Reactie door czar op 07-06-2012 13:24
Quote: zoekster schreef op donderdag 7 jun 2012, 13:10: Al die mensen die zich zorgen maken over de kosten, ik heb gehoord dat ze in Duitsland nog goedkoper zijn, een ommetje maken via dit land als u naar Frankrijk reist? ;-)einde Quote Dat mag wellicht gelden voor de testers, maar als het om alcohol in het verkeer gaat, behoedt u in DL. In DL (ik woon er zelf) zijn de boetes enorm als het gaat om alcohol in het verkeer (tot aan gevangenis-straf), afstand houden/kleven (tot aan gevangenis straf) en te hard rijden (tot aan gevangenis-straf). En denk maar niet dat ze in DL zo mild zijn als in NLD. Boetes en rij-ontzeggingen zijn enorm. Andere boetes zijn dan weer extreem laag: onbetaald parkeren kost bijv. 5 euro, niet handsfree bellen 40 euro (wel 26 euro admin kosten).
Reactie door czar op 07-06-2012 13:33
Quote: tdehond schreef op donderdag 7 jun 2012, 13:16: Zeker wel.einde Quote Dat is wel een heel vage conclusie op basis van persoonlijke ervaringen. Er zijn politie-controles zat waarbij iedereen moet blazen, ongeacht de staat van de banden. En dan wordt ook nog even je doopzeel gelicht v.w.b. je belastingverleden, openstaande boetes etc. En dan nog, er wordt geen blaas-apparaat aan je verspild, alleen een mondstukje. Die mondstukjes kun je gewoon in grote aantallen op e-bay kopen. Goede (met terugloop ventiel) kosten in aantallen ongeveer 25 euro-cent stuk. Peter.
Reactie door jpm op 07-06-2012 13:36
Wat is nu eigenlijk het probleem? Als je voor € 1,50 zo'n alcoholtester in Frankrijk kunt aanschaffen of voor iets meer in Nederland (ANWB), dan koop je er toch twee? Als je dan niet drinkt heb je altijd het juiste aantal om te laten zien en hoef je ook niet bang te zijn onder invloed achter het stuur te zitten. Het eigenlijke probleem is in Frankrijk hiermee wel aangepakt: Voorkom zoveel mogelijk dat mensen zonder getest te zijn achter het stuur kruipen. Als mensen dan toch gaan rijden kunnen zo ook als verkeerscrimineel veroordeeld worden, dat is uitstekend voor ons als weggebruikers, nu ook op vakantie in Frankrijk. Europa zou een algemeen systeem moeten invoeren dat in elk land hetzelfde is. Er zijn maatregelen die je beter per land kunt nemen, maar dit soort zaken moeten gewoon overal hetzelfde zijn. Tenslotte leven we in een tijd van mobiliteit, vakanties worden niet altijd gevierd in Scheveningen of op de Veluwe.
Reactie door czar op 07-06-2012 13:45
Quote: tdehond schreef op donderdag 7 jun 2012, 13:19: Ik zie liever dat in Europa verplicht wordt om zonder alcohol op, of onder invloed van drugs ( voorgeschreven of recreatief) achter het stuur te zitten. Dat scheelt doden en gewonden. Het overlijden van mijn vader is niet meer terug te draaien. Maar het overlijden of zwaar gewond raken van naasten van anderen wel. einde Quote Misschien een vreemde vraag: als bekend was geworden dat uw vader was aangereden door iemand die enorm veel pindakaas at, was u dan ook enorm tegen het gebruik van pindakaas in het verkeer geweest ?? Begrijp me niet verkeerd, ik ben enorm tegen het gebruik van alcohol in het verkeer. En ook tegen drugs, medicijnen en vermoeidheid, maar niet voor alles is een test beschikbaar. Ik vind gewoon dat als je niet in staat bent te rijden, dan moet je dat gewoon niet doen en als je dat wel doet, dan ben je strafbaar. Aan de andere kant gebeuren er ook ongelukken als mensen wel goed in staat zijn te rijden.
Reactie door tdehond op 07-06-2012 13:46
Ik geef een voorbeeld, waarbij ik als gevolg van keurig gedrag: ik houd me aan de maximum snelheid wordt aangehouden. M.i. niets vaags aan. En als ik niet naar alchohol ruik hoef ik niet te blazen. Ik heb dat nog nooit hoeven doen tot nu toe. Maar wat niet is kan nog komen. Ik zal het hier melden als ik dan het topic kan terug vinden. :) Dat ontslaat me niet van de verplichting om in Frankrijk deze testers bij me te hebben wat ik zonde van mijn geld vind. Maar de boete is hoger als de kosten voor de aanschaf van de testers. Dan is de keuze voor mij snel gemaakt. Quote: czar schreef op donderdag 7 jun 2012, 13:33: Quote: tdehond schreef op donderdag 7 jun 2012, 13:16: Zeker wel.einde Quote Dat is wel een heel vage conclusie op basis van persoonlijke ervaringen. Er zijn politie-controles zat waarbij iedereen moet blazen, ongeacht de staat van de banden. En dan wordt ook nog even je doopzeel gelicht v.w.b. je belastingverleden, openstaande boetes etc. En dan nog, er wordt geen blaas-apparaat aan je verspild, alleen een mondstukje. Die mondstukjes kun je gewoon in grote aantallen op e-bay kopen. Goede (met terugloop ventiel) kosten in aantallen ongeveer 25 euro-cent stuk. Peter. einde Quote
Reactie door tdehond op 07-06-2012 13:49
Dat is zeker een vreemde vraag omdat pindakaas niet de reactiesnelheid van de deelnemer aan het verkeer beïnvloedt en omdat het gebruik van pindakaas niet leidt tot een overschatting van het inzicht in rijgedrag van de bestuurder die pindakaas gegeten heeft. Men rijdt al dan niet onder invloed van alcohol, niet van pindakaas ( ROTFL als ik aan pindakaas denk, want ik ben gek op pindakaas). Quote: czar schreef op donderdag 7 jun 2012, 13:45: Quote: tdehond schreef op donderdag 7 jun 2012, 13:19: Ik zie liever dat in Europa verplicht wordt om zonder alcohol op, of onder invloed van drugs ( voorgeschreven of recreatief) achter het stuur te zitten. Dat scheelt doden en gewonden. Het overlijden van mijn vader is niet meer terug te draaien. Maar het overlijden of zwaar gewond raken van naasten van anderen wel. einde Quote Misschien een vreemde vraag: als bekend was geworden dat uw vader was aangereden door iemand die enorm veel pindakaas at, was u dan ook enorm tegen het gebruik van pindakaas in het verkeer geweest ?? Begrijp me niet verkeerd, ik ben enorm tegen het gebruik van alcohol in het verkeer. En ook tegen drugs, medicijnen en vermoeidheid, maar niet voor alles is een test beschikbaar. Ik vind gewoon dat als je niet in staat bent te rijden, dan moet je dat gewoon niet doen en als je dat wel doet, dan ben je strafbaar. Aan de andere kant gebeuren er ook ongelukken als mensen wel goed in staat zijn te rijden. einde Quote
Reactie door czar op 07-06-2012 14:12
Quote: tdehond schreef op donderdag 7 jun 2012, 13:46: Ik geef een voorbeeld, waarbij ik als gevolg van keurig gedrag: ik houd me aan de maximum snelheid wordt aangehouden. M.i. niets vaags aan. einde Quote Aan uw gedrag is niets vaags, aan uw conclusie wel. Er zijn genoeg verkeerscontroles waarbij iedereen moet blazen, ongeacht rijgedrag. Voor uwer duidelijkheid, ik heb in 20 jaar nog nooit een bekeuring gehad voor te hard rijden (ook niet 3 km te hard) en ik heb toch een paar keer moeten blazen. In alle gevallen in Nld een P (Pass, dus minder dan 0.3 promille) en in DL altijd 0.00 promille. Quote: tdehond schreef op donderdag 7 jun 2012, 13:46: Dat ontslaat me niet van de verplichting om in Frankrijk deze testers bij me te hebben wat ik zonde van mijn geld vind. einde Quote Fransen zijn idioten en het zou verstandig zijn er niet meer naartoe te gaan. Die strookjes geven geen enkel uitsluitsel over de rijvaardigheid, daar zijn ze helemaal niet nauwkeurig genoeg voor. Quote: tdehond schreef op donderdag 7 jun 2012, 13:46: Maar de boete is hoger als de kosten voor de aanschaf van de testers. Dan is de keuze voor mij snel gemaakt. einde Quote En dat is? Niet meer naar Frankrijk gaan ? Dat zou namelijk mijn keuze zijn. Mooi land, achterlijk volk.
Reactie door czar op 07-06-2012 14:30
Quote: tdehond schreef op donderdag 7 jun 2012, 13:49: Dat is zeker een vreemde vraag omdat pindakaas niet de reactiesnelheid van de deelnemer aan het verkeer beïnvloedt en omdat het gebruik van pindakaas niet leidt tot een overschatting van het inzicht in rijgedrag van de bestuurder die pindakaas gegeten heeft. einde Quote En hoe weet u dat zo zeker? Al in de jaren '90 is aangetoond dat pindakaas kankerverwekkend is om maar wat te noemen. Is de invloed van het gebruik van pindakaas op de verkeersdeelname eigenlijk wel degelijk onderzocht ? Quote: tdehond schreef op donderdag 7 jun 2012, 13:49: Men rijdt al dan niet onder invloed van alcohol, niet van pindakaas ( ROTFL als ik aan pindakaas denk, want ik ben gek op pindakaas). einde Quote En anderen gebruiken softdrugs en gaan achter het stuur zitten en weer anderen gebruiken medicijnen (enig idee hoeveel mensen Prozac gebruiken?). Daar zijn allemaal geen objectieve testen voor. Eigenlijk zouden we een rijvaardigheidstest moeten hebben. Niet alleen bij het behalen van het rijbewijs, maar op ieder moment. Het interesseert mij geen reet dat iemand een fles whiskey achter z'n kiezen heeft, hij moet gewoon goed rijden. Na een fles Whiskey zal dat vrijwel niemand meer lukken, maar na een flinke joint of een prozac behandeling waarschijnlijk ook niet. En sommige mensen hun ogen gaan te ver achteruit, lijkt me ook niet goed om in een auto te stappen. En wie weet is pindakaas ook niet echt bevorderlijk voor de rij-eigenschappen. Het is een beetje gemakkelijk om alcohol altijd aan te wijzen als reden, er zijn zoveel meer invloeden waarom iemand niet meer achter het stuur moet kruipen. Zelfs ouderdom is er 1 van.
Reactie door tdehond op 07-06-2012 15:06
en ik heb toch een paar keer moeten blazen. In alle gevallen in Nld een P (Pass, dus minder dan 0.3 promille) en in DL altijd 0.00 promille. @czar De mondstukjes zijn hopelijk wel apart in cellofaan verpakt?
Reactie door tdehond op 07-06-2012 15:31
Daar is men wel mee bezig. Want ook o.i.v. softse drugses en voorgeschreven middelen die de geest beïnvloeden gebeuren ongelukken. Pas nog liet een stel hun baby op de auto staan en gingen vervolgens rijden. Stel had alcohol en drugs gebruikt. :( Hopelijk wordt de baby nu verder beschermd tegen de ouders. En anderen gebruiken softdrugs en gaan achter het stuur zitten en weer anderen gebruiken medicijnen (enig idee hoeveel mensen Prozac gebruiken?). Daar zijn allemaal geen objectieve testen voor.
Reactie door zoekster op 07-06-2012 16:05
@czar, het gaat om middelen die de geest beinvloeden van mensen die zonder die middelen prima in staat zijn om auto te rijden. Pindakaas beinvloedt het rijgedrag niet. En ik hoop maar dat het niet kankerverwekkend is, want wie is er, naast Evert van Bentum, niet groot mee geworden? Op alcohol is het makkelijk testen. Het is geen argument om te zeggen. Niet op alcohol testen, want ze testen ook niet op andere drugs. Met een test op alcohol haal je al veel onder invloed rijders van de weg. Nu moet er nog een test worden gevonden die andere drugs makkelijk kunnen opsporen. Het interesseert mij overigens wel of iemand met een fles whisky achter z'n kiezen achter het stuur stapt. Ik wil ze niet op de weg hebben. Bestuurders moeten zich aan aan het toegestane promilage houden en anders nemen ze maar een taxi. Ook al vinden ze (en hun omgeving) dat ze nog prima kunnen rijden. Fransen een achterlijk volk? Het is net als in Nederland, je kan niet iedereen over een kam scheren. Bummer!
Reactie door czar op 07-06-2012 16:38
Quote: zoekster schreef op donderdag 7 jun 2012, 16:05: @czar, het gaat om middelen die de geest beinvloeden van mensen die zonder die middelen prima in staat zijn om auto te rijden. einde Quote Daar ben ik het dus niet helemaal mee eens. Ook iemand die niets gebruikt heeft en niet in staat is een auto te besturen zou niet achter het stuur moeten zitten. Toevallig nog dat programma slechtste autorijder gezien (heet geheid anders) ? Daar zou ik nooit bij in een auto stappen. Quote: zoekster schreef op donderdag 7 jun 2012, 16:05: Pindakaas beinvloedt het rijgedrag niet. einde Quote Dat wil nog niet zeggen dat iedereen die pindakaas heeft gegeten goed rijdt. Dat is mijn punt. Veel stoffen benadelen het rijgedrag, maar dat wil nog niet zeggen dat als je die stoffen niet tot je hebt genomen, je per definitie goed rijdt. Quote: zoekster schreef op donderdag 7 jun 2012, 16:05: En ik hoop maar dat het niet kankerverwekkend is, want wie is er, naast Evert van Bentum, niet groot mee geworden? einde Quote Volgens mij kijk je te veel reclames .... EPO, welke wielrenner is er niet groot mee geworden ? Quote: zoekster schreef op donderdag 7 jun 2012, 16:05: Op alcohol is het makkelijk testen. Het is geen argument om te zeggen. Niet op alcohol testen, want ze testen ook niet op andere drugs. Met een test op alcohol haal je al veel onder invloed rijders van de weg. Nu moet er nog een test worden gevonden die andere drugs makkelijk kunnen opsporen. einde Quote Klopt en mee eens. De enige juiste test is een test op rijvaardigheid. Geen test op stoffen. Wat dat aangaat gewoon testen of iemand over een lijn kan lopen en diegenen van de weg halen die geen rechte lijn kunnen rijden. Quote: zoekster schreef op donderdag 7 jun 2012, 16:05: Het interesseert mij overigens wel of iemand met een fles whisky achter z'n kiezen achter het stuur stapt. Ik wil ze niet op de weg hebben. Bestuurders moeten zich aan aan het toegestane promilage houden en anders nemen ze maar een taxi. einde Quote Bestuurders moeten in staat zijn behoorlijk een voertuig te besturen. Promillage is dan niet meer van belang. Toegegeven ik ken niemand die nog behoorlijk een voertuig kan besturen met een fles whiskey achter z´n kiezen. Maar dat is niet het uitgangspunt. Quote: zoekster schreef op donderdag 7 jun 2012, 16:05: Fransen een achterlijk volk? Het is net als in Nederland, je kan niet iedereen over een kam scheren. Bummer! einde Quote Fransen wel, dat is een achterlijk volk, punt! Zoals de engelsen zeggen: too many Fench ...
Reactie door zoekster op 07-06-2012 18:04
1.ik heb nooit gezegd dat mensen die eigenlijk niet kunnen rijden, de weg op moeten. Die moeten óók van de weg af, of meedoen aan het tv programma de allerslechtste chauffer. Maar in dit geval gaat het om middelen die mensen beinvloeden die normaal goed rijden. 2.Ook heb ik niet gezegd dat iedereen die pindakaas eet goed rijdt. Het is alleen geen geestverruimend middel. 3. Sommige reclames blijven hangen. Ik heb veel pindakaas gegeten, maar helaas op de schaats bleef ik een kluns. Snap ik nog steeds niet. Misschien had ik naar de EPO moeten grijpen 4.Verhip, we zijn het eens? 5.Blijven we oneens. Als je goed rijdt, moet je nog steeds geen alcohol/drugs/bep medicatie gebruiken als je achter het stuur klimt. Want beinvloed je geest. Sommigen beweren dat ze juist beter rijden onder invloed. Onderzoeken wijzen anders uit. 6.Volgens mij heb je een Napoleon complex.
Reactie door marijke77 op 07-06-2012 21:24
zo`n ding kost daar aan de pomp 1,50, als je op vakantie kunt dan kunnen die 3 euro er ook nog wel vanaf, en ze geven tot september ook nog geen bekeuringen. Al vind ik het wel een stom plan want je moet hem hebben maar je bent niet verplicht om hem te gebruiken.
Reactie door bupozaanstad op 08-06-2012 08:46
Wat mij betreft mogen ze de alcoholtester hier ook verplicht stellen. De doelstelling van de Fransen is duidelijk. Er zijn altijd bestuurders die denken dat ze met 1, 2 of 3 glazen drank nog wel kunnen rijden en de Franse wet zegt nu: Heeft u iets van alcohol genuttigd dan bent u verplicht zelf te testen of uw alcohol gehalte binnen de norm valt om nog te mogen rijden. Raakt een persoon met een te hoog alcohol promillage betrokken bij een ongeval dan kan deze later voor de rechtbank nooit meer aanvoeren dat hij niet wist dat 3 glazen te veel was, hij is immers verplicht zelf een test af te nemen. Prima regel en ook in Nederland invoeren, en alle zeurpieten die zeggen ik ga niet meer naar Frankrijk: Retournez au lit
Reactie door tdehond op 08-06-2012 15:15
Is het de bedoeling dat deze privé testers gebruikt worden? In mijn geval onnodig. Ik rijd bewust alcoholvrij. Quote: marijke77 schreef op donderdag 7 jun 2012, 21:24: zo`n ding kost daar aan de pomp 1,50, als je op vakantie kunt dan kunnen die 3 euro er ook nog wel vanaf, en ze geven tot september ook nog geen bekeuringen. Al vind ik het wel een stom plan want je moet hem hebben maar je bent niet verplicht om hem te gebruiken.einde Quote
Reactie door jolijn nr.2 op 08-06-2012 16:11
Quote: bupozaanstad schreef op vrijdag 8 jun 2012, 08:46: Er zijn altijd bestuurders die denken dat ze met 1, 2 of 3 glazen drank nog wel kunnen rijden en de Franse wet zegt nu: Heeft u iets van alcohol genuttigd dan bent u verplicht zelf te testen of uw alcohol gehalte binnen de norm valt om nog te mogen rijden. Dat heb ik (nog) nergens gelezen Raakt een persoon met een te hoog alcohol promillage betrokken bij een ongeval dan kan deze later voor de rechtbank nooit meer aanvoeren dat hij niet wist dat 3 glazen te veel was, hij is immers verplicht zelf een test af te nemen. Over die verplichting is (nog) niets bekend einde Quote Welke regel vind je nu eigenlijk prima?
Reactie door zoekster op 08-06-2012 16:48
Quote: tdehond schreef op vrijdag 8 jun 2012, 15:15: Is het de bedoeling dat deze privé testers gebruikt worden? In mijn geval onnodig. Ik rijd bewust alcoholvrij. Quote: marijke77 schreef op donderdag 7 jun 2012, 21:24: zo`n ding kost daar aan de pomp 1,50, als je op vakantie kunt dan kunnen die 3 euro er ook nog wel vanaf, en ze geven tot september ook nog geen bekeuringen. Al vind ik het wel een stom plan want je moet hem hebben maar je bent niet verplicht om hem te gebruiken.einde Quote einde Quote Het is de bedoeling dat als je met een slok op achter het stuur stapt en je twijfelt of je nog onder het toegestane alcoholpromilage zit, dat je dan zelf kan testen of je nog 'veilig' bent. Zodat je nooit meer kan beweren dat je dacht 'dat het nog wel kon'. Mensen die geen alcohol drinken als ze rijden hoeven hem dus nooit te gebruiken, dan blijft het een eenmalige aanschaf.
Reactie door tdehond op 08-06-2012 17:03
Tenzij er een vervaldatum op de verpakking staat. Het zou kunnen dat product beperkt houdbaar is. Quote: zoekster schreef op vrijdag 8 jun 2012, 16:48: Quote: tdehond schreef op vrijdag 8 jun 2012, 15:15: Is het de bedoeling dat deze privé testers gebruikt worden? In mijn geval onnodig. Ik rijd bewust alcoholvrij. Quote: marijke77 schreef op donderdag 7 jun 2012, 21:24: zo`n ding kost daar aan de pomp 1,50, als je op vakantie kunt dan kunnen die 3 euro er ook nog wel vanaf, en ze geven tot september ook nog geen bekeuringen. Al vind ik het wel een stom plan want je moet hem hebben maar je bent niet verplicht om hem te gebruiken.einde Quote einde Quote Het is de bedoeling dat als je met een slok op achter het stuur stapt en je twijfelt of je nog onder het toegestane alcoholpromilage zit, dat je dan zelf kan testen of je nog 'veilig' bent. Zodat je nooit meer kan beweren dat je dacht 'dat het nog wel kon'. Mensen die geen alcohol drinken als ze rijden hoeven hem dus nooit te gebruiken, dan blijft het een eenmalige aanschaf. einde Quote
Reactie door vliegenderob op 08-06-2012 18:53
Quote: zoekster schreef op zaterdag 26 mei 2012, 12:08: r. Overigens vind ik alle mannen die mèt condoom achter het stuur kruipen een gevaar op de weg ;-)einde Quote Ik vind alle vrouwen met een condoom gevaarlijk, die dingen kriebelen en dan kun je je aandacht niet bij de weg houden als je gaat krabben! Hopelijk gaat de gendarmerie daar ook op controleren, of breng ik ze nu op een idee?
Reactie door vliegenderob op 08-06-2012 19:09
Quote: jokesk schreef op vrijdag 25 mei 2012, 19:44: De boete, als je het niet bij je hebt, is nog niet bekent maar er gaan geruchten dat het rond de €200,= kan gaan bedragen. !einde Quote Wat hebben we aan een gerucht, kijk het even na voor dat je paniek zaait. Er is overigens elders al enkele malen gezegd dat die bekeuring wél bekend is en dat die bekeuring slechts elf Euro is! Onderstaand een afbeelding en beschrijving van één van die dingen, er zijn er meerderen! Verplichte alcoholtester Frankrijk - Le Ballon (NF-keurmerk) Pas op voor zogenaamde partytesters zonder NF goedkeuring! Rijdt u met de auto in Frankrijk moet u volgens de Franse wet 2 wegwerpbare alcoholtesters in uw voertuig hebben voorzien van een zichtbaar NF-label (Norm Française) en een geldige houdbaarheidsdatum. Dit geldt ook voor toeristen. Le Ballon is NF-gecertificeerd en is ongeveer 2 jaar houdbaar! Le Ballon werkt heel eenvoudig: het buisje uit de rand van de ballon halen, ballon opblazen, buisje samendrukken en aansluiten en de lucht in de ballon door het buisje duwen. Binnen twee minuten kun je het resultaat aflezen uit de verkleuring van de kristallen. Bij vergelijkende onderzoeken door consumentenorganisaties komt Le Ballon steevast als beste uit de bus. Deze wegwerp alcoholtester is gecertificeerd volgens de strenge Franse kwaliteitsnormen NF X 20-702. Tevens goedgekeurd door Tüv (Duitsland) en Applus (Spanje). Nauwkeurig: zeer lage foutenmarge Betrouwbaar: vrijwel geen uitval, door strenge NF-normen Hygiënisch en veilig: slechts eenmaal te gebruiken, afzonderlijk verpakt, geen contact tussen gebruiker en buisje met kristallen. Goedkoop: lage aankoopprijs, geen onderhoud of kalibratie nodig, geen batterijen nodig. Gemakkelijk in gebruik: duidelijke, eenvoudige gebruiksaanwijzing Gemakkelijk mee te nemen: kleiner dan een pakje sigaretten. Verpakking 2-talig EN/F Le Ballon is zowel voor privé als professioneel gebruik bedoeld. Klanten die deze wegwerpalcoholtesters gebruiken zijn onder meer politie, ziekenhuizen, verzekeringsmaatschappijen, transportbedrijven, beveiligingsfirma's, organisaties van evenementen, warenhuizen, autobedrijven en benzinestations. De afbeelding kon ik niet gekopieerd krijgen, ik ben digibeet., maar dit betrof gewoon een plastic zakje met een mondstuk, maar, belangrijker, lees de regels even! Keurmerk!
Reactie door czar op 10-06-2012 10:59
Quote: zoekster schreef op donderdag 7 jun 2012, 18:04: 1.ik heb nooit gezegd dat mensen die eigenlijk niet kunnen rijden, de weg op moeten. Die moeten óók van de weg af, of meedoen aan het tv programma de allerslechtste chauffer. Maar in dit geval gaat het om middelen die mensen beinvloeden die normaal goed rijden. einde Quote Goed rijden is een subjectief begrip. Laat ik het maar eens objectief maken: we moeten in Nld voor iedereen het puntenrijbewijs invoeren. Werkt al jaren uitstekend in Duitsland, de bekende Punkte in Flensburg. Quote: zoekster schreef op donderdag 7 jun 2012, 18:04: 2.Ook heb ik niet gezegd dat iedereen die pindakaas eet goed rijdt. Het is alleen geen geestverruimend middel. einde Quote Dat het geen geestverruimend middel is wel nog niet zeggen dat het je rij-capaciteiten niet nadelig kan beïnvloeden. Het is ook niet gezegd dat ieder geestverruimend middel nadelig is voor je rij-eigenschappen. En hoe weet je dat pindakaas specifiek bij jou niet geestverruimend werkt? Dat is nu net het probleem met die onderzoeken. Ze geven een algemeen beeld van wat het bij de meeste mensen doet, maar wie kan garanderen dat daar geen enkele uitzondering op bestaat? Quote: zoekster schreef op donderdag 7 jun 2012, 18:04: 5.Blijven we oneens. Als je goed rijdt, moet je nog steeds geen alcohol/drugs/bep medicatie gebruiken als je achter het stuur klimt. Want beinvloed je geest. einde Quote Bij jou en mij en 99,999% van de andere mensen, maar wat nu als er 1 woont in Appelscha die beter gaat rijden na het nuttigen van tenminste 13 (niet alkoholvrije) biertjes? Dat lijkt onvoorstelbaar, maar het blijkt uit geen enkel onderzoek dat dat onmogelijk is. Quote: zoekster schreef op donderdag 7 jun 2012, 18:04: Sommigen beweren dat ze juist beter rijden onder invloed. Onderzoeken wijzen anders uit. einde Quote Dat is dus juist datgene wat geen enkel onderzoek kan uitwijzen. Dan zou je alle aardbewoners met een rijbewijs moeten onderzoeken. Quote: zoekster schreef op donderdag 7 jun 2012, 18:04: 6.Volgens mij heb je een Napoleon complex.einde Quote Neu, gewoon teveel ervaring met fransen. Precies datgene wat jij beweert. Er zullen best prima fransen kunnen zijn, maar uit mijn uitvaringsonderzoek onder honderd fransen blijkt dat er 100 van de 100 niet deugen. Dus dan scheer ik de rest ook maar over 1 kam, net als alle onderzoeken doen.
Reactie door czar op 10-06-2012 11:17
Quote: bupozaanstad schreef op vrijdag 8 jun 2012, 08:46: Wat mij betreft mogen ze de alcoholtester hier ook verplicht stellen. einde Quote Van mij mogen ze hier ook een alcohol-test verplicht stellen, helemaal mee eens. Maar dan wel eentje die goed werkt en dat doet dit strookje dus voor geen meter. Een behoorlijke test werkt op basis van een chemisch-elektronische analyse en helaas kosten die dingen nog steeds minimaal 200 euro. Daarbij dienen die apparaten elke 6 maanden te worden gekalibreerd a 25-35 euro. Wel een hoop geld voor iemand die geheelonthouder is en let wel, dan hebben we het nog over een zelftester. Je kunt testers namelijk ook nog beïnvloeden met allerlei trucjes. De voor-testers van de politie (dat zijn die dingen die ze aan de straat gebruiken) zijn erop ontworpen dat allerlei van die trucjes worden gedetecteerd. Die kosten dan ook al snel 800 euro. Wordt je eruit gepikt, dan moet je 20 minuten later nog een blaastest doen op het echte apparaat en dat ding kost dus 15.000 euro. Die strookjes dat slaat helemaal nergens op. Strookjes geven al snel aan dat je met 2 promille nog gerust in de auto kunt stappen en niet teveel hebt gedronken. Dat werkt dus enorm averechts (ja meneer de rechter, volgens het strookje mocht het nog). Quote: bupozaanstad schreef op vrijdag 8 jun 2012, 08:46: Prima regel en ook in Nederland invoeren, en alle zeurpieten die zeggen ik ga niet meer naar Frankrijk: Retournez au lit einde Quote Nah ja, ik begrijp uw standpunt en ben het daar in principale zelfs mee eens, maar u beschikt niet over de juiste informatie. Beetje onderzoek doen zou ik zeggen. Op internet is er voldoende info te vinden over alcohol-testers.
Reactie door czar op 10-06-2012 11:42
Quote: vliegenderob schreef op vrijdag 8 jun 2012, 19:09: Le Ballon werkt heel eenvoudig: het buisje uit de rand van de ballon halen, ballon opblazen, buisje samendrukken en aansluiten en de lucht in de ballon door het buisje duwen. Binnen twee minuten kun je het resultaat aflezen uit de verkleuring van de kristallen. einde Quote Ja, dat klinkt heel erg zeker, bijna niet te foppen :-) Even wat perslucht meenemen ... Zelfs het aflezen is al zo subjectief als de neten. En dan gooi ik er nog een goedje bij waardoor de verkleuring wijzigt en dan heb ik dus bewijs dat ik wel mocht rijden. Verpakking bewaard waar de datum op stond :-) Wie maakt me wat met 20 glazen achter m'n kiezen? Ik begrijp er helemaal niets van. Als al die fransen dan dronken achter het stuur zitten, dan kun je toch flink controleren en dikke boetes uitschrijven? Desnoods rijbewijzen invorderen. Dat zal tenminste helpen. Maar ja, dit is natuurlijk weer een lapmiddel, want al die bestuurders (en dan bedoel ik geen autobestuurders) houden ook wel van een wijntje te veel en willen daar dus niet te zwaar op inzetten. Typisch Frankrijk. Domme maatregel, niet aan beginnen. Voor de mensen die naar dat too-many-french land gaan, of er doorheen moeten rijden: gewoon dat speeltje aanschaffen, kost bijna niks. Dat beetje geld bespaar je ruimschoots als je in Luxemburg gaat tanken.
Reactie door 1.korenwolf op 11-06-2012 03:13
Het is welonzin dat men verplicht wordt gesteld om de 2 alcoholtesters in het voertuig moet bevinden doch onverplicht het gebruik daarvan bij (weinig) alcoholgebruik. Volgende stap: verplichte drugstester 2 stuks aan bord van het voertuig!?!
Reactie door bamos op 22-06-2012 14:09
Leuk he , EUROPA volgens mij heeft de PVV dus al jaren gelijk wat Europa betreft , Het kost ons scheppen geld en het werkt alleen maar tegen je. Kappen met Europa en weg met de Euro. Het zal ons veel geld kosten in het begin , maar uit eindelijk zullen we op onze blote knieen dankbaar zijn dat we er vanaf zijn. En tegen die tijd profiteren we weer van die landen die na het instorten van de Euro en uiteindelijk van heel Europa. Want u denkt toch niet dat dat gemodder zo maar door blijft gaan.
Reactie door zoekster op 22-06-2012 14:39
Quote: bamos schreef op vrijdag 22 jun 2012, 14:09: Leuk he , EUROPA volgens mij heeft de PVV dus al jaren gelijk wat Europa betreft , Het kost ons scheppen geld en het werkt alleen maar tegen je. Kappen met Europa en weg met de Euro. Het zal ons veel geld kosten in het begin , maar uit eindelijk zullen we op onze blote knieen dankbaar zijn dat we er vanaf zijn. En tegen die tijd profiteren we weer van die landen die na het instorten van de Euro en uiteindelijk van heel Europa. Want u denkt toch niet dat dat gemodder zo maar door blijft gaan. einde Quote Maar dit is juist geen europese maatregel! Dit heeft Frankrijk helemaal op eigen houtje ingevoerd. Ook al valt Europa in 100 stukjes uiteen, dan nog zult u de wet in Frankrijk moeten respecteren als u in Frankrijk bent.
Reactie door jorisw op 22-06-2012 15:06
Quote: bamos schreef op vrijdag 22 jun 2012, 14:09: Leuk he , EUROPA volgens mij heeft de PVV dus al jaren gelijk wat Europa betreft , Het kost ons scheppen geld en het werkt alleen maar tegen je. Kappen met Europa en weg met de Euro. Het zal ons veel geld kosten in het begin , maar uit eindelijk zullen we op onze blote knieen dankbaar zijn dat we er vanaf zijn. En tegen die tijd profiteren we weer van die landen die na het instorten van de Euro en uiteindelijk van heel Europa. Want u denkt toch niet dat dat gemodder zo maar door blijft gaan. einde Quote 1 ding is zeker als we kappen met Europa: de het zal alleen maar slechter gaan en nooit meer beter worden. Hoe gaan we ons geld verdienen? We maken zelf geen donder meer waar de rest van de wereld op zit te wachten, maar danken onze welvaart aan het feit dat we onderdeel zijn van Europa. Als ze in andere landen dan kunnen kiezen tussen dingen simpel doen tussen EU landen of moeilijk doen met NL buiten de EU, dan is die keuze niet zo moeilijk natuurlijk. Als je iets verder nadenkt dan je neus lang is dan moet je concluderen dat Europa een zegen is: - in welk gebied in de wereld hebben ze al bijna 70 jaar geen oorlog gehad? - in welk deel van de wereld is de welvaart zo hoog als in Europa? - in welk deel van de wereld is de welvaart zo goed verdeeld als in Europa? - in welk deel van de wereld zijn arbeidsvoorwaarden zo goed geregeld en beschermd als in Europa? enz. enz. enz.
Reactie door kathy1978 op 22-06-2012 18:07
Ik ga deze zomer ook op vakantie naar Frankrijk. Je hebt inmiddels een tweede auto nodig voor alle extra schijnveiligheid en extra artikelen. Ik heb de anwb gebeld. Deze zomer blijft het nog bij waarschuwen, dus ik heb besloten ze niet te kopen. Zie volgend jaar wel waar ik naar toe ga en wat ik dan weer nodig heb. Trouwens ik drink nooit, lust het gewoon niet. Drink bijna alleen thee en water.
Reactie door wilna en leo op 22-06-2012 20:18
Geen gek idee om ook in Nederland toe te passen, maar dan met een alcoholslot er aangekoppeld!
Reactie door bupozaanstad op 23-06-2012 09:41
Wat lees ik toch een rare reacties! Vooral ik ga niet meer naar Frankrijk is een domme kreet, je schaft voor een paar euro twee van die dingen aan en gooit ze in je dashboard kastje, drink je niet als je wil gaan rijden dan heb je ze ook niet nodig dus wat is het probleem en wat maken die paar euro uit op je totale vakantie budget? Frankrijk is gewoon een schitterend land: Bergen, Zee, uitgestrekte bossen en heerlijk eten, zeker als je buiten de grote commerciële steden blijft. Verken de kleine dorpjes eens en geniet van de schoonheid van het land.
Reactie door tot15karakters op 24-06-2012 10:46
3 stuks voor €2,95 bij benzine pomp aan de grens... Wel in België gekocht want daar zijn ze duurder... Maar ik twijfel over deze maatregel, iedereen die bezopen is zal niet gaan blazen want dan heb je er 1 tekort over... en de Fransman kennende... Leuk bedacht maar onzin maatregel. Ook op een Frans forum gelezen over de ruime tolerantie.
Reactie door czar op 24-06-2012 11:33
Quote: bamos schreef op vrijdag 22 jun 2012, 14:09: Leuk he , EUROPA volgens mij heeft de PVV dus al jaren gelijk wat Europa betreft , Het kost ons scheppen geld en het werkt alleen maar tegen je. Kappen met Europa en weg met de Euro. einde Quote Deze discussie gaat dus over de verplichte alcoholtest in Frankrijk, niet over de euro. You are way out of line boy. Voor de rest ben ik het overigens ook niet met je eens, maar dat hoort in een andere discussie thuis.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!