Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

albert heijn verwaterd vlees

Geplaatst door: johnvs op: 17-01-2009 15:02
wanneer kunnen de supermarkten en AH in 't bijzonder eens stoppen met water aan 't vlees toe te voegen
smaak verdwijnt en mooi braden lukt niet meer
De schouder carbonaden van AH zijn niet te vreten zo taai!
Haal ze tegenwoordig bij de dekamarkt die heeft lekkere sappige en het overige vlees is ook perfect
Appie verwatert niet alleen hoor!
Wat ik als consument veel erger en gevaarlijker vind, is dat AH zo langzamerhand mooi richting monopolie-positie koerst. Straks hebben ze ons als consument volledig in de tang. Maar dat moeten we ons als consumenten misschien ook zelf wel een beetje aantrekken. Of ??
Dit schrijft een zoon van een kleine dorpskruidenier die in de jaren 80 al de strijd verloor tegen deze opkomende grootmachten.
Dan moet je toch echt bij de des betreffende gemeentes zijn ,die geven de vergunning af
Wij hebben de Aldi/Lidl/AH en de deka en ik woon in een kleine gemeenschap in Noord Holland!
Onzin, dat doet AH niet! De vleesverwerkende bedrijven die voor AH werken worden dagelijks gecontroleerd, er zijn zelfs gedurende de hele dag controleurs aanwezig! AH is veel te groot en kan zich dit soort praktijken niet veroorloven, neem maar van mij aan dat ik weet waarover ik praat. 19 jaar ervaring in dat bedrijf!
De enige ketens die nog water in hun vlees stoppen zijn Aldi en Lidl!
Verwaterd is in dit geval wel met een d, omdat het in deze zin een bijvoegelijk naamwoord is. In de zin: Het vlees van AH verwatert steeds meer, is verwatert het werkwoord.
Bij de AH op het Zuidplein (Rotterdam) zit ook veel waterachtig vocht, zowel in het vlees als in de verpakking, m.n. in het varkensvlees. Ik denk dat het vlees of te koud wordt gekoeld of bevroren is geweest. En dan heb ik ook nog een klacht over wat AH kogelbiefstuk noemt. Dat is helemaal geen kogelbiefstuk. Kogelbiefstuk is zacht en mals, maar die van AH is net zo taai als de gewone biefstuk, maar wel veel duurder!
Volgende testen in Kassa, waterig vlees en de kogelbiefstuk!
Zal het inderdaad niet liggen aan het invriezen/ontdooien en weer invriezen?
Bestel namelijk ook online en het vlees komt altijd BIJNA ontdooit aan ,waarna ik het weer invries
Vraag mij nu namelijk af ,hoevaak word het ingevroren en ontdooit?
Ook in grote steden zijn genoeg (keur)slagers te vinden hoor!

'Gehakt van AH is goor stinkende troep'

UTRECHT
– Het gehakt van Albert Heijn is ‘derrie’. ‘Goor stinkende troep en als
je het bakt is het net een grote pan soep.’ Dit stelde culinair
journalist Slavakto , maandagmiddag.



Wilbrink hield een twintig minuten durende tirade over het vlees dat bij Albert Heijn – of zoals hij het noemt ‘de grote blauwe reus’ – in de schappen ligt.
Schamen

‘Vorige week heb ik het eens in de pan durven gooien’, zei hij over het
AH-gehakt. ‘Mijn kinderen wilden het niet eten, we hebben het gewoon in
de prullenbak gegooid’, aldus Wilbrink.



Volgens Wilbrink schamen zelfs de vleesinkopers van Albert Heijn zich
voor het vlees dat in de schappen ligt. Dat zouden ze hem vorige week,
tijdens de Smaakparade , hebben toegegeven.



Schandalig

‘De consument wordt méga belazerd’, tierde hij nog even
verder. ‘Het is schandalig dat dit in de winkel mag liggen. De
arrogantie is bij Albert Heijn hard toegeslagen met de zooi die zij
verkopen. De grote blauwe reus wil alleen maar blind geld verdienen. Het is een misdadige organisatie.’



Wilbrink vindt dat slagers harder hun best moeten doen om consumenten
duidelijk te maken dat als ze goed vlees willen, ze bij de slager
moeten zijn. Ook zou de politiek moeten ingrijpen in het gestunt met
vlees in supermarkten, meent Wilbrink.
Meat&Meal

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Al 100 jaar voor