Kassa

Action winkels

Geplaatst door: bruss75 op: 08-07-2011 19:34
Natuurlijk gaan de supermarkten piepen,omdat we altijd veelste te veel betaald hebben voor allerlei artikelen. een voorbeeld voor een fles terpetine.,bij een regulire supermarkt betaal ik voor een fles 3.10 euro. bij action betaal ik voor dezelfde fles 1.89 euro. en zo zijn er legio voorbeelden te noemen. en daarom is Action MIJN WINKEL.
Reactie door ikbenik op 08-07-2011 20:04
Quote: bruss75 schreef op vrijdag 8 jul 2011, 19:34: Natuurlijk gaan de supermarkten piepen,omdat we altijd veelste te veel betaald hebben voor allerlei artikelen. een voorbeeld voor een fles terpetine.,bij een regulire supermarkt betaal ik voor een fles 3.10 euro. bij action betaal ik voor dezelfde fles 1.89 euro. en zo zijn er legio voorbeelden te noemen. en daarom is Action MIJN WINKEL. einde Quote Veel te veel betaald? Dacht het niet! Action zal wel veel te goedkoop zijn. Je moet trouwens niet altijd van de goedkoopste prijs uitgaan, maar van het normale gemiddelde.
Reactie door abarth op 08-07-2011 21:26
Quote: ikbenik schreef op vrijdag 8 jul 2011, 20:04Je moet trouwens niet altijd van de goedkoopste prijs uitgaan, maar van het normale gemiddelde.einde Quote Ik betaal in de winkel geen gemiddelde prijs maar wat het kost. Als de ene winkel het voor 3 euro verkoopt en de ander voor 1 euro dan betaal ik 1 euro en geen 2. nb. ik koop dan altijd die van 1 euro en niet 1x 1 euro en 1x 3 euro
Reactie door rjw op 08-07-2011 23:07
Quote: bruss75 schreef op vrijdag 8 jul 2011, 19:34: Natuurlijk gaan de supermarkten piepen,omdat we altijd veelste te veel betaald hebben voor allerlei artikelen. een voorbeeld voor een fles terpetine.,bij een regulire supermarkt betaal ik voor een fles 3.10 euro. bij action betaal ik voor dezelfde fles 1.89 euro. en zo zijn er legio voorbeelden te noemen. en daarom is Action MIJN WINKEL. einde Quote Je zou eens moeten kijken wat de netto marges van supermarkten zijn. Dat is zo ontzettend weinig, dat men weinig aan de prijzen kan doen zonder rode cijfers te gaan schrijven. Action koopt een partij en verkoopt die onder de marktprijs, terwijl een supermarkt altijd voorraad houdt. Winkels als Action zorgen op termijn voor een gigantische verschraling van het aanbod.
Reactie door websiteeigenaar op 09-07-2011 01:52
Snap je somige dingen bij de action haalt. Maar het aanbod troep is er ook erg hoog. De een gaat winkelen bij De AH De ander bij de Aldi De een haalt zijn kleding PC Hooftstraat De ander liever bij de wibra
Reactie door ikbenik op 09-07-2011 02:02
Quote: abarth schreef op vrijdag 8 jul 2011, 21:26: Quote: ikbenik schreef op vrijdag 8 jul 2011, 20:04Je moet trouwens niet altijd van de goedkoopste prijs uitgaan, maar van het normale gemiddelde.einde Quote Ik betaal in de winkel geen gemiddelde prijs maar wat het kost. Als de ene winkel het voor 3 euro verkoopt en de ander voor 1 euro dan betaal ik 1 euro en geen 2. nb. ik koop dan altijd die van 1 euro en niet 1x 1 euro en 1x 3 euroeinde Quote Als een artikel bij de meeste winkels €3,- kost en bij één winkel €0,50, moet je dan van die €0,50 uitgaan en is de rest dan veel te duur? Het grote probleem van sommige mensen is dat men de goedkoopste prijs als de enige juiste prijs hanteert en vervolgens een zeer grote mond opzet en schreeuwen dat de andere oplichters zijn en veel te duur. In de computerbranche vinden sommige winkelketens het nodig om €50,- à €100,- onder de inkoopprijs in Nederland te zitten. En wat doen dan veel mensen? De winkelier die dan een normale prijs hanteert aan de schandpaal nagelen omdat men vindt dat die winkelier veel te duur is, terwijl juist die rotte appels veel te goedkoop zijn. Weet je wat ik vind? Dat sommige een nogal zieke houding hebben om maar steeds het goedkoopste willen hebben, waarbij alles is geoorloofd. En met die verrotte houding maken ze wel de boel kapot. Ik durf echt te wedden dat deze posting rode duimen oplevert, omdat men het niet eens is, terwijl het juist de keiharde waarheid is.
Reactie door ikbenik op 09-07-2011 02:03
Quote: abarth schreef op vrijdag 8 jul 2011, 21:26: Quote: ikbenik schreef op vrijdag 8 jul 2011, 20:04: Je moet trouwens niet altijd van de goedkoopste prijs uitgaan, maar van het normale gemiddelde.einde Quote Ik betaal in de winkel geen gemiddelde prijs maar wat het kost. Als de ene winkel het voor 3 euro verkoopt en de ander voor 1 euro dan betaal ik 1 euro en geen 2. nb. ik koop dan altijd die van 1 euro en niet 1x 1 euro en 1x 3 euroeinde Quote Als een artikel bij de meeste winkels €3,- kost en bij één winkel €0,50, moet je dan van die €0,50 uitgaan en is de rest dan veel te duur? Het grote probleem van sommige mensen is dat men de goedkoopste prijs als de enige juiste prijs hanteert en vervolgens een zeer grote mond opzet en schreeuwen dat de andere oplichters zijn en veel te duur. In de computerbranche vinden sommige winkelketens het nodig om €50,- à €100,- onder de inkoopprijs in Nederland te zitten. En wat doen dan veel mensen? De winkelier die dan een normale prijs hanteert aan de schandpaal nagelen omdat men vindt dat die winkelier veel te duur is, terwijl juist die rotte appels veel te goedkoop zijn. Weet je wat ik vind? Dat sommige een nogal zieke houding hebben om maar steeds het goedkoopste willen hebben, waarbij alles is geoorloofd. En met die verrotte houding maken ze wel de boel kapot. Ik durf echt te wedden dat deze posting rode duimen oplevert, omdat men het niet eens is, terwijl het juist de keiharde waarheid is.
Reactie door börgemeister op 09-07-2011 02:04
Eigenlijk is dit een 'dubbelpost', want AKINO heeft al een topic met item 'ACTION' hierover gestart op vrijdag 8 juli jl. om 14:57!
Reactie door chris74 op 16-07-2011 11:46
Ik wist niet dat je ook auto's kon aanschaffen in de action. Ja hooguit speelgoed auto's. De winkels van action zijn super. alleen het personeel hier in brabant mag wel wat vriendelijker en het beleid ook.
Reactie door rechtvaardig op 18-07-2011 10:21
Als de netto marges van de supermarkten zo ontzettend klein zijn dan kopen ze verkeerd in, actio bewijst dit want die krijgt het wel voor elkaar om een produkt veel goedkoper in te kopen..... AH teert op de naam die sinds de jaren 60 staat voor kwaliteitsprodukten, tegenwoordig zit daar geen verschil meer in (eg normen) AH is niet voor niets 1 van de beste werkgevers van Nederland, als je zoveel werknemers tevreden kan maken kost dit gewoon veel geld, bovendien is het een beursgenoteerd bedrijf, m.a.w. beleggers willen ook een hoog rendement...en wij betalen dit. Bij action is hier alles geen sprake van... Dus goedkoper en terecht!
Reactie door harrie op 18-07-2011 11:06
Bij Action kan je toch wel eens gekke dingen tegenkomen (waar Appie zich niet aan zal wagen?) Afgelopen week kochten we een tablet Nestlé chocolade 200 gr. 0,89. Gefabriceerd in Tsjechië en bestemd voor India. De wikkel was voorzien van de adressen van de 2 Indiase importeurs met de mededeling dat het houdbaar was tot 9 maanden na fabrikage, zie datum. Als datum stond expiry 7/2011. (= tht datum) Of het nu de tht of fabrikagedatum is, maakt in dit geval niet veel uit...... Alleen de supermarkt kan er niets mee. Action heeft zo'n foutief gelabelde partij natuurlijk lekker goedkoop kunnen kopen. Ex-Haagsche Harrie
Reactie door ikbenik op 18-07-2011 11:09
Quote: rechtvaardig schreef op maandag 18 jul 2011, 10:21: Als de netto marges van de supermarkten zo ontzettend klein zijn dan kopen ze verkeerd in, actio bewijst dit want die krijgt het wel voor elkaar om een produkt veel goedkoper in te kopen..... einde Quote Ik ben bang dat je het niet wilt begrijpen!!!!! De rest kopen netjes in bij de Nederlandse groothandels, terwijl een aantal ketens (zoals Action) dat niet doen en de producten in de lage loon landen inkopen. Ook verkopen ze restpartijen en ook diverse ketens kopen namaak producten. En dan vol durven houden dat de rest het verkeerd doet. Ga je schamen!!!
Reactie door ikbenik op 18-07-2011 11:16
Quote: harrie schreef op maandag 18 jul 2011, 11:06: Bij Action kan je toch wel eens gekke dingen tegenkomen (waar Appie zich niet aan zal wagen?) Afgelopen week kochten we een tablet Nestlé chocolade 200 gr. 0,89. Gefabriceerd in Tsjechië en bestemd voor India. De wikkel was voorzien van de adressen van de 2 Indiase importeurs met de mededeling dat het houdbaar was tot 9 maanden na fabrikage, zie datum. Als datum stond expiry 7/2011. (= tht datum) Of het nu de tht of fabrikagedatum is, maakt in dit geval niet veel uit...... Alleen de supermarkt kan er niets mee. Action heeft zo'n foutief gelabelde partij natuurlijk lekker goedkoop kunnen kopen. Ex-Haagsche Harrieeinde Quote En dan durven nog veel mensen de rest de schuld te geven dat zij verkeerd inkopen en dat zij veel te duur zijn. Amehoela! De rest doet het netjes en Action behoort duidelijk tot de rotte appels! Het probleem is dat daar niets van gezegd mag worden, omdat men veel te gefixeerd is op de laagste prijs.
Reactie door harrie op 18-07-2011 11:25
Ammehoela.... Op de verpakking was heel duidelijk te lezen waarvoor de chocola bestemd was en.... HOU EENS OP MET DAT BESTRAFFENDE TOONTJE. Ze zijn gegarandeerd gewoon ingekocht bij Nestlé........ Ex-Haagsche Harrie
Reactie door ikbenik op 18-07-2011 11:30
Quote: harrie schreef op maandag 18 jul 2011, 11:25: Ammehoela.... Op de verpakking was heel duidelijk te lezen waarvoor de chocola bestemd was en.... HOU EENS OP MET DAT BESTRAFFENDE TOONTJE. Ze zijn gegarandeerd gewoon ingekocht bij Nestlé........ Ex-Haagsche Harrieeinde Quote Mijn excuses, maar ik word echt niet goed dat de handelingen van Action goed worden gekeurd en dat de degene die het gewoon netjes doen keihard worden afgestraft. De degene die hier fout bezig is, is wel Action en niet de rest. Dan moeten de mensen tegen de schenen van Action gaan schoppen en niet tegen de rest.
Reactie door harrie op 18-07-2011 13:24
[quote: Mijn excuses, maar ik word echt niet goed dat de handelingen van Action goed worden gekeurd en dat de degene die het gewoon netjes doen keihard worden afgestraft. De degene die hier fout bezig is, is wel Action en niet de rest. Dan moeten de mensen tegen de schenen van Action gaan schoppen en niet tegen de rest. einde Quote Ik proef hier de jaloezie uit van een simpele ziel die er de pest in heeft dat hijzelf zo'n concept niet heeft kunnen bedenken.... Iemand, die de verticale prijsbinding weer graag terug zou zien (voor de jongere lezers; door de fabrikant/leverancier vastgestelde verkoopprijzen, waar niemand van af mocht wijken) Iemand, die geen inzicht heeft in de detailhandel en geen kansen ziet zich te onderscheiden t.o.v. de concurrentie. Ex-Haagsche Harrie (ruim 40 jaar {kader}ervaring in de detailhandel, non-food)
Reactie door ikbenik op 18-07-2011 14:44
Ik noem dat oplichting! Wat men doet is nep producten verkopen, producten niet bij de Nederlandse groothandels inkopen maar producten die niet voor de Nederlandse of Europese markt bedoeld zijn bij groothandels in de lage loonlanden inkopen (grijze import), en grote restpartijen verkopen. Dat is gewoon de boel neppen. [quote: Ik proef hier de jaloezie uit van een simpele ziel die er de pest in heeft dat hijzelf zo'n concept niet heeft kunnen bedenken....einde Quote Met zo'n concept wil ik niet eens mee geassocieerd worden. [quote: Iemand, die de verticale prijsbinding weer graag terug zou zien (voor de jongere lezers; door de fabrikant/leverancier vastgestelde verkoopprijzen, waar niemand van af mocht wijken)einde Quote Toen dat systeem er was, was de markt wel gezond. Nu is die verrot. [quote: Iemand, die geen inzicht heeft in de detailhandel en geen kansen ziet zich te onderscheiden t.o.v. de concurrentie.einde Quote Dat was in het verleden wel te doen. Nu moet de winkelier goedkoper zijn dan de rest, ten koste van alles. Dat zijn wel de feiten. Nu zijn voor heel veel zaken geen geld meer, omdat alles zo goedkoop mogelijk moet zijn. En als men niet goedkoper kan leveren, gaat men de boel neppen door nepproducten te verkopen en door de producten in de lage loonlanden in te kopen, waardoor men goedkoper kan zijn dan de rest. Dat is oneerlijke concurrentie, en is helemaal niet goed voor de gehele markt. Maar mensen die alleen kijken naar de verkoopprijs zullen dat niet kunnen begrijpen en geven mij daardoor rode duimen.
Reactie door harrie op 19-07-2011 07:55
(quote)Ik noem dat oplichting! Wat men doet is nep producten verkopen, producten niet bij de Nederlandse groothandels inkopen maar producten die niet voor de Nederlandse of Europese markt bedoeld zijn bij groothandels in de lage loonlanden inkopen (grijze import), en grote restpartijen verkopen. Dat is gewoon de boel neppen.(unquote) Hoe kom je bij nepproducten.....???? Geef eens een paar voorbeelden.... Artikelen die direct bij de fabrikant gekocht zijn, zijn dus neppers volgens jou..... Groothandel is in veel gevallen een onnodige prijsverhogende schakel. Vertel mij het verschil tussen bijv. een t-shirt gemaakt voor de Amerikaanse markt en speciaal gemaakt voor NL. Beiden uit dezelfde fabriek in hezelfde lage-lonenland. Iedere fabrikant wil graag zijn eventuele restpartijen kwijt tegen *any price*, dat is dus oplichting door de winkelketen die zoiets inkoopt..... Volgens jou theorie zouden ze het moeten verkopen tegen de volle mep en tegen een lage prijs verkopen noem je oplichting. Ik zie het omgekeerd.... Ex-Haagsche Harrie
Reactie door eva369 op 19-07-2011 08:05
Quote: ikbenik schreef op maandag 18 jul 2011, 14:44: Ik noem dat oplichting! einde Quote Als het oplichting is dan moet je aangifte doen bij de politie en kunnen ze action vervolgen. en tot die tijd blijf ik lekker goedkoop shoppen.
Reactie door pino123 op 19-07-2011 08:46
@ikbenik, Je staat weer de reinste flauwekul hier te verkopen. Wat is er oplichting aan, indien je restpartijen opkoopt, die tegen een lagere verkoopprijs worden verkocht als de normale partijen. Is de producent dan ook een oplichter...... Iemand, die de verticale prijsbinding weer graag terug zou zien (voor de jongere lezers; door de fabrikant/leverancier vastgestelde verkoopprijzen, waar niemand van af mocht wijken) Toen dat systeem er was, was de markt wel gezond. Nu is die verrot. De markt is niet verrot, er worden prijzen opgesteld die zeer waarschijnlijk niet marktconform waren.......
Reactie door ikbenik op 19-07-2011 08:53
Waarom worden de rotte appels zo verdedigd? En waarom wordt grijze import ook zo verdedigd? Van de restpartijen keur ik zeker niet af. Wel die grijze import en namaak producten. Dus als een winkelketen netjes in Nederland bij de groothandels inkoopt is hij verkeerd bezig en de degene die bij de lage loonlanden inkoopt is goed bezig? [quote: De markt is niet verrot, er worden prijzen opgesteld die zeer waarschijnlijk niet marktconform waren.......einde Quote Blijf jezelf voor de gek houden, zou ik zo zeggen. Dus de rotte appels doen het goed en de rest doet het verkeerd? Waarom altijd maar in de raarste bochten wringen om de degene die het goedkoopste levert (niet op de goede manier) maar gelijk te kunnen geven? Vraagje: Waarom zijn de producten in Thailand meer dan de helft goedkoper dan in Nederland?
Reactie door eva369 op 19-07-2011 09:50
Quote: ikbenik schreef op dinsdag 19 jul 2011, 08:53: Dus als een winkelketen netjes in Nederland bij de groothandels inkoopt is hij verkeerd bezig en de degene die bij de lage loonlanden inkoopt is goed bezig? einde Quote nee, maar dit is nederland een vrij land en zolang action geen wetgeving overtreed en mensen er nog willen kopen dan is er helaas niks aan te doen. hooguit kun je een actie beginnen om op mensen een moreel beroep te doen.
Reactie door harrie op 19-07-2011 10:51
Ikbenik. Je scheldt zo op nep en namaakprodukten, maar je geeft geen antwoord op mijn vraag om eens een paar voorbeelden te noemen...... Grijze import is gewoon toegestaan. Zou het verboden zijn krijg je kartelvorming en ben je als consument EN winkelier aan de ratten overgeleverd. Jij zou de tijd graag 60 jaar terugdraaien, terug naar de tijd van productschaarste en het winkelieren heel makkelijk was. Wat voor prijs je er ook vroeg, ze kochten het toch wel..... Maar dan zou je WEER anders klagen, want de concurrent mocht er meer kopen bij die groothandel dan jij. Ex-Haagsche Harrie
Reactie door birdies op 19-07-2011 11:48
Quote: harrie schreef op dinsdag 19 jul 2011, 10:51: Ikbenik. Je scheldt zo op nep en namaakprodukten, maar je geeft geen antwoord op mijn vraag om eens een paar voorbeelden te noemen...... Grijze import is gewoon toegestaan. Zou het verboden zijn krijg je kartelvorming en ben je als consument EN winkelier aan de ratten overgeleverd. Jij zou de tijd graag 60 jaar terugdraaien, terug naar de tijd van productschaarste en het winkelieren heel makkelijk was. Wat voor prijs je er ook vroeg, ze kochten het toch wel..... Maar dan zou je WEER anders klagen, want de concurrent mocht er meer kopen bij die groothandel dan jij. Ex-Haagsche Harrie einde Quote ikbenik heeft een computertoko die ten onder gaat (of al is gegaan) aan de concurrentie van webshops.
Reactie door harrie op 19-07-2011 13:23
Hallo birdies. Ik verwachtte al zoiets, vandaar dat hij destijds ook zo denegererend schreef over de Aldi/Medion computers. Een ouderwetse kruidenier dus (in figuurlijke zin) met een volgens Ollie B.Bommel beperkt "Denkraam". Salut, Ex-Haagsche Harrie
Reactie door ikbenik op 19-07-2011 13:23
Quote: eva369 schreef op dinsdag 19 jul 2011, 09:50: Quote: ikbenik schreef op dinsdag 19 jul 2011, 08:53: Dus als een winkelketen netjes in Nederland bij de groothandels inkoopt is hij verkeerd bezig en de degene die bij de lage loonlanden inkoopt is goed bezig? einde Quote nee, maar dit is nederland een vrij land en zolang action geen wetgeving overtreed en mensen er nog willen kopen dan is er helaas niks aan te doen. hooguit kun je een actie beginnen om op mensen een moreel beroep te doen.einde Quote Die wetgeving is er wel degelijk. Het probleem is echter dat de overheid daar voor de rest niets mee doet, omdat de overheid van mening is dat hoe lager de prijs, des te beter het is voor de consument. Het probleem is echter dat veel mensen zich blind staren op de laagste verkoop prijs, maar dat de rest er niet meer toe doet. Met alle gevolgen van dien.
Reactie door pino123 op 19-07-2011 13:23
Quote: ikbenik schreef op dinsdag 19 jul 2011, 08:53: Waarom worden de rotte appels zo verdedigd? En waarom wordt grijze import ook zo verdedigd? Van de restpartijen keur ik zeker niet af. Wel die grijze import en namaak producten. Dus als een winkelketen netjes in Nederland bij de groothandels inkoopt is hij verkeerd bezig en de degene die bij de lage loonlanden inkoopt is goed bezig? [quote: De markt is niet verrot, er worden prijzen opgesteld die zeer waarschijnlijk niet marktconform waren.......einde Quote Blijf jezelf voor de gek houden, zou ik zo zeggen. Dus de rotte appels doen het goed en de rest doet het verkeerd? Waarom altijd maar in de raarste bochten wringen om de degene die het goedkoopste levert (niet op de goede manier) maar gelijk te kunnen geven? Vraagje: Waarom zijn de producten in Thailand meer dan de helft goedkoper dan in Nederland?einde Quote Ik ben niet degene die zichzelf voor de gek houd. Daarnaast worden er inderdaad restpartijen verkocht, ook uit het buitenland, voor mij geeft dit zeker geen probleem, of er nu een Bulgaarse tekst opstaat of een Nederlandse, boeit me eigenlijk niet zo. Waarom zijn de spullen in Thailand de helft goedkoper? Zoiets bestaat bij lage lonen landen. Dan de vraag waarom worden dezelfde producten in Thailand voor de helft betaald en gaat het hier eerst 3 keer over de kop? Waarom is de benzine in Duitsland inclusief wegenbelasting 20% goedkoper dan in Nederland....... Ik sluit mij aan bij Eva, zolang er geen wetgeving overtreden wordt, zie ik geen probleem, jij wel kennelijk. @Birdies, Beetje flauw.....
Reactie door ikbenik op 19-07-2011 13:31
Quote: harrie schreef op dinsdag 19 jul 2011, 10:51: Ikbenik. Je scheldt zo op nep en namaakprodukten, maar je geeft geen antwoord op mijn vraag om eens een paar voorbeelden te noemen......einde Quote Och, in China wordt alles nagemaakt. Van Blackberry's tot horloges. Van kleding tot huishoudelijke producten. Quote: harrie schreef op dinsdag 19 jul 2011, 10:51: Grijze import is gewoon toegestaan. Zou het verboden zijn krijg je kartelvorming en ben je als consument EN winkelier aan de ratten overgeleverd.einde Quote Wat er nu gebeurd is dat de rotte appels de eerlijke winkelier kapot maken. En ga niet zeggen dat het niet zo is, het is de realiteit. Kijk eens wat een gedonder de consument heeft bij Mediamarkt, om maar iets op te noemen. Quote: harrie schreef op dinsdag 19 jul 2011, 10:51: Jij zou de tijd graag 60 jaar terugdraaien, terug naar de tijd van productschaarste en het winkelieren heel makkelijk was. Wat voor prijs je er ook vroeg, ze kochten het toch wel..... Maar dan zou je WEER anders klagen, want de concurrent mocht er meer kopen bij die groothandel dan jij. Ex-Haagsche Harrie einde Quote Helaas begrijp je het niet. Ik heb niets tegen eerlijke concurrentie. Als de markt gezond is, kun je als winkelier veel voor de klanten doen en betekenen. Op dit moment kan dat dus niet. En over de prijs: Die rotte appels verkopen de producten die veel langer is dan de inkoop prijs ex btw bij de groothandel. Dus doordat men in marge niet goedkoper kan, gaat men nu de producten in de lage loon landen inkopen, om op die manier nog goedkoper te kunnen zijn dan de concurrentie. Er is meer dan de laagste verkoop prijs!
Reactie door harrie op 19-07-2011 13:55
harrie schreef op dinsdag 19 jul 2011, 10:51 Ikbenik. Je scheldt zo op nep en namaakprodukten, maar je geeft geen antwoord op mijn vraag om eens een paar voorbeelden te noemen...... Och, in China wordt alles nagemaakt. Van Blackberry's tot horloges. Van kleding tot huishoudelijke producten. Dit is weer zo'n loze kreet, je lijkt daarmee op een bepaalde politicus... Ik zal de vraag duidelijker stellen; Bij welke winkel in Nederland, want daar hebben we het over, kan je nepprodukten kopen???? Danwel, welk bedrijf in Nederland verkoopt neprodukten????? Noem man en paard, want dat moet je gezien jouw beweringen weten..... Ex-Haagsche Harrie
Reactie door pino123 op 19-07-2011 14:11
Och, in China wordt alles nagemaakt. Van Blackberry's tot horloges. Van kleding tot huishoudelijke producten. Volgens mij vind je deze niet op de Nederlandse markt en al helemaal niet bij de Action.... De spullen bij de Mediamarkt zijn spullen die bij de producenten vandaan komen, geen grijze markt en geen nepproducten.... Over de service valt te discussiëren, over de spullen niet. Producten inkopen bij lage lonen landen gebeurd al heeeeeeel lang, ook gerenommeerde producenten laten hun producten produceren in lage lonen landen. Kijk maar in het label van je kleding...... Welke kleding komt er nu nog uit Europa. Ook winkeliers verkopen spullen uit lage lonen landen, of wil jij vertellen dat de spullen die jij verkoopt allemaal in Europa geproduceerd worden? Als de markt gezond is, kun je als winkelier veel voor de klanten doen en betekenen. Op dit moment kan dat dus niet. Dat kan dus wel..... Zelf ben ik iemand die graag naar de winkelier op de hoek gaat, liever betaal ik een paar eurootjes meer om daar goede service weg te halen, dan voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten. Maar ook van de goedkopere leveranciers/winkeliers mag je service verwachten. Waar jij de balen van hebt is dat goedkopere grotere winkeliers bij jouw je klanten aan het wegsnoepen zijn. Mensen hedendaags kijken eerder naar de prijs dan naar service. En roepen dat je goede service verleent, daar red je het tegenwoordig niet meer mee. Dan kan je gaan klagen over de winkeliers die dit aanbieden, helaas is het ook gewoon conjunctuur gebonden. Meer te besteden betekend vaak dat de reguliere winkeliers meer omzet draaien, minder te besteden de spullen worden bij groot aanbieders gehaald. Dat heet marktwerking.
Reactie door pino123 op 19-07-2011 14:13
Die wetgeving is er wel degelijk. Het probleem is echter dat de overheid daar voor de rest niets mee doet, omdat de overheid van mening is dat hoe lager de prijs, des te beter het is voor de consument. Over welke wetgeving hebben wij het dan?
Reactie door pino123 op 19-07-2011 14:14
wij = jij
Reactie door chris100 op 19-07-2011 16:37
Quote: ikbenik schreef op dinsdag 19 jul 2011, 13:31: Quote: harrie schreef op dinsdag 19 jul 2011, 10:51: Ikbenik. Je scheldt zo op nep en namaakprodukten, maar je geeft geen antwoord op mijn vraag om eens een paar voorbeelden te noemen......einde Quote Och, in China wordt alles nagemaakt. Van Blackberry's tot horloges. Van kleding tot huishoudelijke producten. In China wordt alles gemaakt en natuurlijk ook nagemaakt, waar niet? Quote: harrie schreef op dinsdag 19 jul 2011, 10:51: Grijze import is gewoon toegestaan. Zou het verboden zijn krijg je kartelvorming en ben je als consument EN winkelier aan de ratten overgeleverd.einde Quote Wat er nu gebeurd is dat de rotte appels de eerlijke winkelier kapot maken. En ga niet zeggen dat het niet zo is, het is de realiteit. Kijk eens wat een gedonder de consument heeft bij Mediamarkt, om maar iets op te noemen. Quote: harrie schreef op dinsdag 19 jul 2011, 10:51: Jij zou de tijd graag 60 jaar terugdraaien, terug naar de tijd van productschaarste en het winkelieren heel makkelijk was. Wat voor prijs je er ook vroeg, ze kochten het toch wel..... Maar dan zou je WEER anders klagen, want de concurrent mocht er meer kopen bij die groothandel dan jij. Ex-Haagsche Harrie einde Quote Helaas begrijp je het niet. Ik heb niets tegen eerlijke concurrentie. Als de markt gezond is, kun je als winkelier veel voor de klanten doen en betekenen. Op dit moment kan dat dus niet. En over de prijs: Die rotte appels verkopen de producten die veel langer is dan de inkoop prijs ex btw bij de groothandel. Dus doordat men in marge niet goedkoper kan, gaat men nu de producten in de lage loon landen inkopen, om op die manier nog goedkoper te kunnen zijn dan de concurrentie. Er is meer dan de laagste verkoop prijs! einde Quote
Reactie door valerius-2 op 19-07-2011 18:13
Quote: ikbenik schreef op maandag 18 jul 2011, 11:09: Quote: rechtvaardig schreef op maandag 18 jul 2011, 10:21: Als de netto marges van de supermarkten zo ontzettend klein zijn dan kopen ze verkeerd in, actio bewijst dit want die krijgt het wel voor elkaar om een produkt veel goedkoper in te kopen..... einde Quote Ik ben bang dat je het niet wilt begrijpen!!!!! De rest kopen netjes in bij de Nederlandse groothandels, terwijl een aantal ketens (zoals Action) dat niet doen en de producten in de lage loon landen inkopen. Ook verkopen ze restpartijen en ook diverse ketens kopen namaak producten. En dan vol durven houden dat de rest het verkeerd doet. Ga je schamen!!! einde Quote Het enige wat ik aan dit topic kan toevoegen. Mensen met een klein inkomen kunnen hier dus ook wat meer mee doen.
Reactie door eva369 op 20-07-2011 08:07
Quote: valerius-2 schreef op dinsdag 19 jul 2011, 18:13: Quote: ikbenik schreef op maandag 18 jul 2011, 11:09: Quote: rechtvaardig schreef op maandag 18 jul 2011, 10:21: Als de netto marges van de supermarkten zo ontzettend klein zijn dan kopen ze verkeerd in, actio bewijst dit want die krijgt het wel voor elkaar om een produkt veel goedkoper in te kopen..... einde Quote Ik ben bang dat je het niet wilt begrijpen!!!!! De rest kopen netjes in bij de Nederlandse groothandels, terwijl een aantal ketens (zoals Action) dat niet doen en de producten in de lage loon landen inkopen. Ook verkopen ze restpartijen en ook diverse ketens kopen namaak producten. En dan vol durven houden dat de rest het verkeerd doet. Ga je schamen!!! einde Quote Het enige wat ik aan dit topic kan toevoegen. Mensen met een klein inkomen kunnen hier dus ook wat meer mee doen.einde Quote Niet alleen mensen met een klein inkomen hoor. mijn moeder (mijn vader niet die haat dat soort winkels) heeft echt geen klein inkomen. maar vind de knutselspullen voor kaarten enzo bij action leuk. waarom zou ze het niet daar halen als het in een hobby winkel 2 of 3 keer zo duur is.
Reactie door cococat op 20-07-2011 15:49
Ik kom eerlijk gezegd nooit bij action. Ik ben en er één keer binnen geweest en schrok van de troep die ze verkope', wat een ontzettende goedkope rommel. Ik snap dat je er komt als je kinderen hebt en daarvoor schoolspullen nodig hebt ofzo, maar kwaliteit kennen ze niet. En dat een fles terpentine daar goedkoper is verbaast me ook niet, zij kopen eenmalig een grote partij in. Kruidvat heeft ook vaak van die aanbiedeingen die ze maar eenmalig verkopen. Vaak komt het ook nog uit het buitenland. En een supermarkt kan dat niet.
Reactie door ... op 20-07-2011 16:19
Goedkope rotzooi? De kabel voor de PC van 10 meter kost niets maar na enkele maanden liet de buitenkant al los dus alleen voor vaste Desktop en vooral niet op lopen. De school spullen, ik zag dat de helft van VWO leerlingen liever een Action Agenda hebben dan de 10x duurdere uit kantoorboekhandel. Waarom €10,- als je voor 95 cent een echte Action hebt? Die €9,05 kun je leuk nog wat snoep voor kopen die ze ook voordelig hebben. Ik weet dat ze ook veel rotzooi verkopen maar die schriften en zo, niets mis mee. Eerst denken, dan kopen en je voorkomt een miskoop.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!