Kassa

Action bedrijgt supermarkten

Geplaatst door: tenormin op: 08-07-2011 13:39
In Kassa nieuwsbrief word gesteld dat Action de supermarkten "het vuur na aan de schenen legt" naar mijn eigen vrije vertaling. Ik vind het alleen maar fantastisch dat er nu een Action is, want de prijzen zijn zo aanmerkelijk lager dat ik daar tegenwoordig al mijn wasmiddelen koop, shampoo, enfin noem maar op. Ik ben echt vele euro's goedkoper uit dan bij de goedkoopste supermarkt. Bent U ook zo'n Action fan?
Reactie door empyria op 08-07-2011 14:18
Volmondig JA!!! Ze hebben heel veel leuke spulletjes voor 'n prikkie! Niet allemaal even goede kwaliteit, maar dat verwacht ik ook niet met zulke prijzen. ACtion? Ik zeg DOEN!
Reactie door tenormin op 08-07-2011 14:35
Mensen moeten WEL weten dat, als iets niet bevalt, GEEN geld maar een tegoedbon krijgen, dus ze zijn er (natuurlijk) niet zo soepel als Albert Heijn, maar ik "kick" er echt op. Natuurlijk is prijs en kwaliteit te verwachten; neemt niet weg dat vooral de bewaarbare produkten behoorlijk goedkoper zijn. Ik denk dat ze Blokker, Marskramer, Intertoys en nog meer zaken behoorlijk gaan dwarszitten qua assortiment. Mijn zegen hebben ze. Goed voor mensen met kinderen die het niet al te breed hebben.
Reactie door lottesanne op 08-07-2011 14:37
Ja, het blijkt dus dat goedkoper echt wel kan. Al moet ik er overigens wel bij zeggen dat de Action een aantal artikelen uit het buitenland dan wel restvoorraad inkoopt. Ik geloof dat de marges van de supermarkten behoorlijk hoog is. Waarom zou ik voor Campina melk € 0.79 betalen als het bijvoorbeeld bij de Aldi € 0,46 kost. Melk = melk en de koeien van de duurdere melk hebben het echt niet beter dan de koeien van de goedkope melk.
Reactie door sonjaatje op 08-07-2011 14:38
Ik ben verslaafd aan de suikerspinnen van de Action :-) En ik koop daar altijd mn glazen. Ook regelmatig schoolspullen en enveloppen. Helaas zit ie hier niet zo dichtbij dus ik ga eigelijk te weinig naar mijn zin. Maar toppie winkel.
Reactie door edrick3 op 11-07-2011 12:53
Waarom zou je een dief van je eigen portemonnee zijn? Een beetje prijs vergelijken doet wonderen. Voor boodschappen kun je terecht bij Aldi en Lidl. Of kies voor het Euromerk bij de super (dat dan wel op het onderste schap staat!). Bij de Action kun je voor veel andere zaken terecht. Even vergelijken met Zeeman en Wibra. Er valt zo veel geld te 'verdienen' (of liever gezegd: je hoeft minder uit te geven.)
Reactie door borrelopnul op 13-07-2011 20:51
en de supermarkten krijgen een koekje van eigen deeg, moet je zien wat zij voor aardappelen en groente en dat soort dingen nemen, en moet je eens kijken wat de boer/tuider krijgt. Ik vind dit al heel lang oneerlijk de boer/tuinder doet het werk en de supermarkten maar ook groenteboeren gaan met de winst strijken. groet`n vanaf deze kant
Reactie door tenormin op 13-07-2011 21:01
"de supermarkten krijgen een koekje van eigen deeg"? Nou, die blijven best wel voor zichzelf zorgen, hoor. Bijna iedere dag, als ik de reclame mag geloven, opent Jumbo b.v. weer een paar zaken, dus Action of Action, we blijven toch kopen, waar en bij wie dan ook. Voor mij is Action nog steeds fantastisch, zolang ik mijn verstand gebruik! ( ik bedoel dan dat ik niet iets koop als ik het niet echt nodig heb) want die verleiding he?
Reactie door ikbenik op 13-07-2011 21:35
Ik word echt behoorlijk chagrijnig van mensen die maar roepen dat de anderen veel te duur zijn en dat zij bewust de prijzen heel hoog houden. Ketens als Action kunnen goedkoop zijn, omdat zij via grijze import (of parallelle import) producten uit het verre oosten heel goedkoop inkopen (dus in de lage loonlanden) en grote restpartijen opkopen. Als ik een ander voorbeeld mag geven: Als bij de Aldi een printer in de aanbieding is, gaat het wel om een end-of-life printer of restpartijen van printers, en dan heel vaak ook nog de goedkoopste variant. Wat ik ook in andere topics duidelijk probeerde te maken, is dat men die zeer goedkope prijs als "DE PRIJS" hanteren en daarmee de andere prijzen gaan vergelijken. Als ik een voorbeeld mag geven: Als een fabrikant een advies prijs geeft van bijvoorbeeld €399,- en de inkoop prijs op €330,- ligt (ex btw) en de verkoop prijs op €395,- ligt, is die €395,- de normale prijs. Als vervolgens een keten via de grijze import in een lage loon land dat product inkoopt (welke niet voor de Nederlandse Markt bedoelt is) en als verkoop prijs €260,- hanteert, is die hogere prijs van €395,- niet te duur, maar die prijs van €260,- veel te goedkoop. Het probleem is echter dat de winkel die die prijs van €395,- hanteert niet te duur is, maar dat de mensen dan wel zeggen dat die winkel een oplichter is. Het punt is, dat die winkel die veel lagere prijs van €260,- helemaal niet kan hanteren. Zou die winkel die prijs van €260,- moeten hanteren, dan verkoopt hij dat product met een verlies van €130,-. Of je het ermee eens bent of niet, dat is de realiteit. Nu zijn er mensen die keihard zeggen dat die winkel de deur maar moet sluiten, maar dan is het zo dat de rotte appels die op een oneerlijke manier de producten in de lage loon landen inkopen in plaats van in Nederland uiteindelijk overblijven, en de winkel die netjes bij de Nederlandse groothandels inkoopt de deuren kan sluiten. Dat kan nooit de bedoeling zijn en is ook onacceptabel. Veel mensen zijn zo gefixeerd op de laagste prijs, dat men de rest uit het oog verliest. Nogmaals: je kunt het ermee eens zijn of niet, het is de keiharde realiteit.
Reactie door ikbenik op 13-07-2011 21:38
Quote: borrelopnul schreef op woensdag 13 jul 2011, 20:51: en de supermarkten krijgen een koekje van eigen deeg, moet je zien wat zij voor aardappelen en groente en dat soort dingen nemen, en moet je eens kijken wat de boer/tuider krijgt. Ik vind dit al heel lang oneerlijk de boer/tuinder doet het werk en de supermarkten maar ook groenteboeren gaan met de winst strijken. groet`n vanaf deze kanteinde Quote Kijk eens naar de supermarkten, die geven voor de melk een veel te lage prijs. Dus de boer moet de melk onder de kostprijs verkopen. Koffie wordt ook met vette verlies verkocht. De reden dat sommige groente en fruit soms veel duurder is, heeft ook met vraag/aanbod te maken. Hoe meer vraag en hoe minder aanbod: des te hoger zal de verkoopprijs zijn.
Reactie door birdies op 13-07-2011 22:08
Waarom 2 topics over hetzelfde?
Reactie door tenormin op 13-07-2011 22:17
Quote: birdies schreef op woensdag 13 jul 2011, 22:08: Waarom 2 topics over hetzelfde? einde Quote Hi Birdies, dat was ook mijn eerste vraag toen ik zag dat ik met mijn vraag kwam nadat KASSA's nieuwsbrief de stelling poneerde dat Action de andere winkels het vuur na aan de schenen leggen. En vervolgens zie ik nog een item over diezelfde Action. Don't blame me, maar ik was echt de 1ste, haha.
Reactie door marnix1 op 14-07-2011 09:14
@ikbenik, u blijft er maar op hameren dat mensen roepen dat als ze ergens een product goedkoper aantreffen dan bij bv de albert h., dat zij dan gelijk roepen dat de lagere prijs de juiste is en dat de rest van de winkeliers oplichters zijn. Ik zie dat eigenlijk niemand doen. Men is blij als men iets vindt dat goedkoper is dan elders, lijkt me ook heel verstandig in deez' dure tijden. Vraagje: hier in de buurt zijn twee filialen van voornoemde appie, bij de eerste kost een stuk brie (euroshopper,jawel!) rond de 70 cent, bij het tweede filiaal betaal je voor exact hetzelfde stuk kaas het dubbele. Als ik de goedkope koop, ben ik dan een winkel aan het stukmaken? Of komt de goedkopere brie uit Polen? Of komt de vettigheid via rare import het land in? De ene winkel hanteert gewoon andere prijzen dan de ander, en daar ben ik blij mee! Verder kom ik graag bij de action, veel goedkope spullen, en ja, vaak ook troep. Mooi hoor om te zien allemaal!
Reactie door tenormin op 14-07-2011 09:43
Quote: marnix1 schreef op donderdag 14 jul 2011, 09:14: @ikbenik, u blijft er maar op hameren dat mensen roepen dat als ze ergens een product goedkoper aantreffen dan bij bv de albert h., dat zij dan gelijk roepen dat de lagere prijs de juiste is en dat de rest van de winkeliers oplichters zijn. Ik zie dat eigenlijk niemand doen. Men is blij als men iets vindt dat goedkoper is dan elders, lijkt me ook heel verstandig in deez' dure tijden. Vraagje: hier in de buurt zijn twee filialen van voornoemde appie, bij de eerste kost een stuk brie (euroshopper,jawel!) rond de 70 cent, bij het tweede filiaal betaal je voor exact hetzelfde stuk kaas het dubbele. Als ik de goedkope koop, ben ik dan een winkel aan het stukmaken? Of komt de goedkopere brie uit Polen? Of komt de vettigheid via rare import het land in? De ene winkel hanteert gewoon andere prijzen dan de ander, en daar ben ik blij mee! Verder kom ik graag bij de action, veel goedkope spullen, en ja, vaak ook troep. Mooi hoor om te zien allemaal!einde Quote Dit onderwerp is enige tijd geleden al aan bod geweest over prijsverschillen bij de Albert Heijn, aangemaakt door Tomkommer. Ca 1 1/2 á 2 maanden geleden.
Reactie door ikbenik op 14-07-2011 10:29
Er zijn ook winkelketens die namaakproducten verkopen.
Reactie door tenormin op 14-07-2011 13:00
Quote: ikbenik schreef op donderdag 14 jul 2011, 10:29: Er zijn ook winkelketens die namaakproducten verkopen. einde Quote Maar als de politie een inval doet in dit soort zaken zijn ze wel hun spullen kwijt. Ook op markten staan immers kramen met parfums van zogenaamd Dior en Nina Ricci? Ook nep, maar dat is niet zo moeilijk te ruiken, als je een beetje kenner bent.
Reactie door sig442 op 06-09-2011 04:57
de action is geen supermarkt, het een meer een groothandel aangezien ze nou niet echt veel etenswaar in huis hebben. Het meeste is goederen voor de huishouding. Het is te vergelijken met de xenos bijvoorbeeld. Het is inderdaad een vreselijk goedkope winkel. dit komt omdat ze veel grotere partijen in 1 keer opkopen wat dus het een stuk goedkoper maakt voor de klant. Maar wel erg jammer dat je vaak een behoorlijk stuk moet reizen om bij een van hun winkels te komen, als je tenminste niet in de randstad woont...
Reactie door petrov op 06-09-2011 10:40
Quote: borrelopnul schreef op woensdag 13 jul 2011, 20:51: en de supermarkten krijgen een koekje van eigen deeg, moet je zien wat zij voor aardappelen en groente en dat soort dingen nemen, en moet je eens kijken wat de boer/tuider krijgt. Ik vind dit al heel lang oneerlijk de boer/tuinder doet het werk en de supermarkten maar ook groenteboeren gaan met de winst strijken. groet`n vana f deze kanteinde Quote Inderdaad , de prijuzen voor aardappelen en groenten (en de kwaliteit) zijn soms waanzinnig ! Gewoon laten liggen dus.
Reactie door wynannd op 06-09-2011 17:56
Een winkel moet zich zelf te onderscheiden toch zijn klanten te trekken. AH doet dat door mooie reclames (daardoor hoge prijzen, OOK GOED KWALITEIT) en ACTION door leuke goedkope producten. Dit is simpelweg een ander marketing strategie.
Reactie door harrie op 07-09-2011 08:06
Quote: ikbenik schreef op donderdag 14 jul 2011, 10:29: Er zijn ook winkelketens die namaakproducten verkopen. einde Quote Bekt wel lekker, zo'n loze kreet...... Noem eens concrete voorbeelden. Noem man en paard, want aan zo'n reactie heeft niemand wat.. Ex-Haagsche Harrie
Reactie door pino123 op 07-09-2011 08:31
Quote: harrie schreef op woensdag 7 sep 2011, 08:06: Quote: ikbenik schreef op donderdag 14 jul 2011, 10:29: Er zijn ook winkelketens die namaakproducten verkopen. einde Quote Bekt wel lekker, zo'n loze kreet...... Noem eens concrete voorbeelden. Noem man en paard, want aan zo'n reactie heeft niemand wat.. Ex-Haagsche Harrieeinde Quote Het lijkt mij zeer sterk dat dit soort firma's nep producten verkopen. Ik denk niet dat zij dat risico gaan lopen. Eerder denk ik dat er grote partijen o.a. uit het buitenland worden opgekocht en hier onder de reguliere marktprijs worden verkocht. @ Tenormin, Volgens mij staan op de markt parfums met een andere naam, maar met 'dezelfde geur' als de bekende merken. Dat is niet nep, maar namaak met een andere naam.
Reactie door lottesanne op 07-09-2011 10:20
Dat Action nepartikelen verkoopt is klinkklare nonsens. Het zijn gewoon originele merken, maar dan ingekocht als een restpartij of vanuit het buitenland. Kijk maar eens op de verpakking. Er staan russische en poolse teksten op, waar een nederlandstalige sticker is opgeplakt. Als deze merkprodukten in het oostblok goedkoper in te kopen zijn, waarom zouden ze dan hier niet verkocht mogen worden. Wanneer er geen winst op gemaakt wordt door de hoge transportkosten, worden deze produkten hier heus niet verkocht. Bovendien is er geen probleem met de houdbaarheidsgarantie.
Reactie door harrie op 07-09-2011 10:39
@ pino123 & lottesanne Mijn bedoeling is om "ikbenik" uit te nodigen(dagen) zijn m.i. holle kreet te onderbouwen met bewijzen.... In de politiek horen we al genoeg loze kreten;-) Laten we hier bij Kassa concreet blijven. Salut, Ex-Haagsche Harrie
Reactie door pino123 op 07-09-2011 13:11
Quote: harrie schreef op woensdag 7 sep 2011, 10:39: @ pino123 & lottesanne Mijn bedoeling is om "ikbenik" uit te nodigen(dagen) zijn m.i. holle kreet te onderbouwen met bewijzen.... In de politiek horen we al genoeg loze kreten;-) Laten we hier bij Kassa concreet blijven. Salut, Ex-Haagsche Harrieeinde Quote Dat begreep ik wel ;)
Reactie door lottesanne op 07-09-2011 13:49
ik begrijp dat ook wel, maar begrijpt ikbenik dat ook? That's the question.
Reactie door rjw op 07-09-2011 20:53
Quote: lottesanne schreef op vrijdag 8 jul 2011, 14:37: Ja, het blijkt dus dat goedkoper echt wel kan. Al moet ik er overigens wel bij zeggen dat de Action een aantal artikelen uit het buitenland dan wel restvoorraad inkoopt. Ik geloof dat de marges van de supermarkten behoorlijk hoog is. Waarom zou ik voor Campina melk € 0.79 betalen als het bijvoorbeeld bij de Aldi € 0,46 kost. Melk = melk en de koeien van de duurdere melk hebben het echt niet beter dan de koeien van de goedkope melk. einde Quote Dat action partijen verkoopt voor weinig wil helemaal niet zeggen dat het goedkoper kan. Action koopt een paar palets en wil die zo snel mogelijk verkopen. Andere winkels houden voorraad van producten en moeten dus veel hogere kosten maken. Als alle winkels zouden gaan werken als Action dan wordt het aanbod wel heel schraal. Dan moet je maar hopen dat er op het moment dat jij iets nodig hebt het voorradig is. Wat ook nog wel een leuk detail is, is dat Action in handen is van een venture kapitalist, het soort bedrijven dat normaal door iedereen verketterd wordt. Meestal ook niet onterecht. Maar als ze de boel maar goedkoop genoeg maken is dat kennelijk geen probleem meer...
Reactie door tenormin op 07-09-2011 21:10
rjw, verklaart u zich eens nader, venture kapitalist? Het soort bedrijven dat verketterd wordt. Ben ik best nieuwsgierig naar.
Reactie door harrie op 07-09-2011 23:30
@tenormin. Wat rjw bedoelt is dat het bedrijf (kort geleden) is overgenomen door een groep(je) beleggers, die hebben normaliter als enig doel er in korte tijd zoveel mogelijk winst uit te persen, om het daarna weer te verkopen. De continuïteit van het bedrijf is daar ondergeschikt aan. Daar zijn diverse trucjes voor. O.a veel gebruikt is, de aankoopprijs als schuld op de balans zetten, waardoor het bedrijf officieel verlies lijd en er geen winstbelasting betaald hoeft te worden. Voorbeeld is Vendex/Bijenkorf concern overgenomen door Maxeda, die nu allerlei onderdelen weer aan het verkopen is. Ex-Haagsche Harrie
Reactie door nbw op 08-09-2011 02:44
Weet je wat nog egerlijker eigenlijk bizarer is dat Action-winkels ook nog veel verdienen en geld maken aan producten in hun winkels. Dat kun je op 2 manieren uitleggen.Of Al die aangeboden rotzooi komt uit china en is verdacht met kinderleed of de concurrent vraagt 3x zoveel en weet zeker dat wat ze verkopen nette producten zijn. Ik ervaar dat concurenten exact dezelfde producten inkopen zonder moreel besef.En dan zeuren en klagen dat hun broodwinning gevaar loopt. Action geeft nou juist aan hoeveel marge verdiend wordt door concurrenten. Gaat niet om consumenten en eerlijkheid, maar primair de eigen beurs.
Reactie door marloes1993 op 22-12-2011 14:40
Zeker, ik ben om. Voor mijn creative opleiding kan ik er terrecht voor glitters, papier, lijsten, schildersdoeken enzovoort. Prima kwaliteit. Nu zou dicht bij mijn huis een Action komen. Schijnt het dat de Appie Heijn dit heeft tegen gegaan! Appie, bedankt. Deze supermarkt heeft veel te veel macht in ons winkelcentrum!!
Reactie door tenormin op 22-12-2011 15:06
Daar ben ik weer, Marloes. Ga je toch protesteren tegen AH? Kan best toch, als Jumbo medewerkster?
Reactie door wilna en leo op 22-12-2011 17:02
Wij vinden Action fantastisch! Je komt er ook de zelfde middelen tegen als in de andere winkels, maar wél goedkoper! Hieruit blijkt dus dat het wel degelijk kan! Ook cadeau-artikelen zijn er stukken goedkoper! Voor kaarsen in deze tijd ben ik daar minder kwijt! De dure schoonmaakmiddelen elders werken vaak minder goed als de goedkopere middelen bij de Action! Zo houd je tenminste nog eens geld over!
Reactie door valerius-2 op 22-12-2011 17:20
Quote: tenormin schreef op donderdag 22 dec 2011, 15:06: Daar ben ik weer, Marloes. Ga je toch protesteren tegen AH? Kan best toch, als Jumbo medewerkster?einde Quote U schijnt haar te kennen.
Reactie door marloes1993 op 13-01-2012 14:08
Quote: tenormin schreef op donderdag 22 dec 2011, 15:06: Daar ben ik weer, Marloes. Ga je toch protesteren tegen AH? Kan best toch, als Jumbo medewerkster?einde Quote Ik heb niks tegen de appie, ben alleen erg in voor een action in ons winkelcentrum.
Reactie door tenormin op 13-01-2012 14:32
Quote: marloes1993 schreef op vrijdag 13 jan 2012, 14:08: Quote: tenormin schreef op donderdag 22 dec 2011, 15:06: Daar ben ik weer, Marloes. Ga je toch protesteren tegen AH? Kan best toch, als Jumbo medewerkster?einde Quote Ik heb niks tegen de appie, ben alleen erg in voor een action in ons winkelcentrum.einde Quote Ja lieve marloes1993, daarom begon ik dit toppic op 8 juli!!! en akito startte toen, na een uurtje haar eigen "action". Dus kregen we twee topics over hetzelfde onderwerp.
Reactie door pauls0 op 14-01-2012 02:13
Het zal tijd worden, dat supermarkten eens werkelijk flinke concurrentie krijgen. Het is een start, maar nog lang niet voldoende. Helaas bijten supermarkten elkaar niet, waardoor totaal geen echte marktwerking tot stand komt. Veel leveranciers worden door alle supermarkten zo gigantisch uitgebuit, en wij als consumenten zullen hiervan nooit en te nimmer merken, omdat supermarkten alles om het grote geld gaat, de abnormale winsten, geen enkeling uitgezonderd.. Hopelijk komen nog meer bedrijven zoals Action, die wel de concurrentie durven aan te gaan met supermarkten..
Reactie door godefrieda op 14-01-2012 02:20
"Action bedreigt Supermarkten"! Was het niet dat de supermarkten/ketens de kleine lokale middenstand bedreigt of heeft bedreigd?! Goede wijn behoeft geen krans! Ik ga nog steeds voor mijn biefstuk ca. 12 kilometer verder, want die lekkere biefstuk kan ik niet in de supermarkte(en) verkrijgen. Daar betaal ik graag een eerlijke prijs voor: "prijs kwaliteitsverhouding"!! Zelf ben ik nog niet bij Action geweest, las wel de advertenties e.d. Maar de prullaria van Action inspireert mij tot nu toe niet. Ik vergelijk Action met de Duitse keten KIK: ook prullaria voor een habbenkrats!
Reactie door ikbenik op 14-01-2012 10:23
Quote: paul s schreef op zaterdag 14 jan 2012, 02:13: Het zal tijd worden, dat supermarkten eens werkelijk flinke concurrentie krijgen. einde Quote Dus alle winkeliers moeten hun spullen via de grijze markt uit de zeer goedkope landen inkopen? En bodemprijzen hanteren? Quote: paul s schreef op zaterdag 14 jan 2012, 02:13: Hopelijk komen nog meer bedrijven zoals Action, die wel de concurrentie durven aan te gaan met supermarkten.. einde Quote Kunnen ze niet. Quote: paul s schreef op zaterdag 14 jan 2012, 02:13: Veel leveranciers worden door alle supermarkten zo gigantisch uitgebuit, en wij als consumenten zullen hiervan nooit en te nimmer merken, omdat supermarkten alles om het grote geld gaat, de abnormale winsten, einde Quote Allemaal grootpraat. De realiteit is toch anders. Action opereert vooral onderaan de markt: in het lageprijsassortiment. Door inkoop via de grijze import en grote restpartijen op te kopen, kan men zeer goedkoop zijn. Dat businessmodel is anders dan de normale supermarkten. Echter is dat businessmodel niet geschikt voor de normale supermarkten en andere normale winkelketens.
Reactie door tenormin op 14-01-2012 11:22
godefrieda, de prullaria van Action hoeft mij ook niet te inspireren. Wat mij wel inspireert zijn de toch altijd benodigde wasmiddelen, dezelfde als die je bij de diverse grootgrutters ziet, de merkshampoos, en noem de hele rataplan maar op; zelfs als je niet op een dubbeltje hoeft te letten is het toch een fijn gevoel dat je jezelf een heleboel euro's kunt besparen door die (niet bederflijke waar, daar aan te schaffen. Haha, je hoeft voor je biefstuk toch niet naar de Action te gaan. Maar ik begrijp wat je bedoelt hoor, ik hoef er niet voor om de te rijden: maar vlees koop ik ook altijd bij (in mijn ogen) mijn goede slager. Daar zit ik dan niet voor een dubbeltje op de eerste rang maar als Action me zoveel "bespaart" op merkartikelen kan ik dat biefstukje ook kopen.
Reactie door marjon1 op 14-01-2012 11:36
Ik ben ook wel een action fan en zie niet direct een grote concurrectie met de bestaande supermarkten. Daarvoor is het assortiment te beperkt en zit de winkel ook lang niet overal. Ik moet er bijv. een stuk voor rijden dus komt het er meestal niet van. Bij de gewone supermarkten zijn er ook genoeg akties waarbij je producten (wasmiddel, shampoo etc) voor de helft kan kopen, ik koop dan wat op voorraad en kan meestal wel vooruit tot het weer in de aanbieding is. Is het niet bij de ene dan wel bij de andere supermarkt.
Reactie door ikbenik op 14-01-2012 11:41
Quote: marjon1 schreef op zaterdag 14 jan 2012, 11:36: Ik ben ook wel een action fan en zie niet direct een grote concurrectie met de bestaande supermarkten. einde Quote Ik zie het als een aanvulling. Maar reacties zoals van paul s, slaan echt werkelijk nergens op. Dus de ondernemer die niet via de grijze import de boel besteld en niet tegen bodemprijzen de producten aanbied, is een oplichter? Het moet niet gekker worden!
Reactie door marjon1 op 14-01-2012 11:55
Quote: ikbenik schreef op zaterdag 14 jan 2012, 11:41: Quote: marjon1 schreef op zaterdag 14 jan 2012, 11:36: Ik ben ook wel een action fan en zie niet direct een grote concurrectie met de bestaande supermarkten. einde Quote Ik zie het als een aanvulling. Maar reacties zoals van paul s, slaan echt werkelijk nergens op. Dus de ondernemer die niet via de grijze import de boel besteld en niet tegen bodemprijzen de producten aanbied, is een oplichter? Het moet niet gekker worden!einde Quote Vind ik ook, een mooie aanvulling. Ik vind het hier nog wel meevallen met de prijzen in de supermarkten hoor, zoals ik ook al aangaf hebben ze heel vaak goede aanbiedingen en je moet maar eens in de landen om ons heen kijken, daar is het vaak veel duurder.
Reactie door pauls0 op 14-01-2012 16:24
Hallo ikbenik, Helaas wat ik schrijf is geen grootspraak of nergens op slaan. Ik maak het dagelijks mee, hoe supermarkten te werk gaan. Supermarkten hebben de kleine, plaatselijke ondernemers allemaal om zeep geholpen, nu dat zij zo groot zijn geworden, worden leveranciers,( behalve coca-cola en bierfabrieken )onder druk gezet om zo goedkoop mogelijk te leveren. Meestal zijn het contracten van bepaalde hoeveelheden die moeten afgenomen worden. Ik heb meegemaakt dat kleinere leveranciers een jaar of langer niet betaald, of gedeeltelijk werden. In alle gevallen zijn deze producten uit het assortiment gehaald, omdat de leveranciers niet meer leverden. In de meeste gevallen waren dat producten van betere kwaliteit, en tegenwoordig kiezen supermarkten voor kwantiteit, met de enigste reden, dat het goedkoper is, en allemaal voor de zelfde prijs verkocht worden. Uw aanname dat ik beweer "dat een ondernemer die niet via de grijze import de boel besteld en niet tegen bodemprijzen de producten aanbied, is een oplichter". Wat ik geschreven heb is het volgende: Helaas bijten supermarkten elkaar niet, waardoor totaal geen echte marktwerking tot stand komt. Volgens mij heb ik geen 1 woord gerept op bodemprijzen, niet over grijze import, of over oplichters..... Waar ik het over heb is, dat door deze slechte marktwerking slachtoffers vallen, dat zijn de leveranciers en consumenten.. Aantal supermarktketens zijn beursgenoteerd, die alleen maar denken om haar aandeelhouders en gaat om zoveel mogelijk winst maken, niet meer, niet minder. Action zal inderdaad geen echte concurrent worden, omdat zij geen versproducten verkopen, tevens dat geen echte supermarktformule heeft. Als Action zich begeeft op het terrein van de supermarkt en dreigt een concurrent te worden, zal door de grote jongens kapot gemaakt worden.... Maar dit zal ook wel onzin zijn, en zal zekers ook nergens op slaan, wat ik nu schrijf.. Dat is uw mening, met alle respect. een fijne dag, paul s Quote: ikbenik schreef op zaterdag 14 jan 2012, 10:23: Quote: paul s schreef op zaterdag 14 jan 2012, 02:13: Het zal tijd worden, dat supermarkten eens werkelijk flinke concurrentie krijgen. einde Quote Dus alle winkeliers moeten hun spullen via de grijze markt uit de zeer goedkope landen inkopen? En bodemprijzen hanteren? Quote: paul s schreef op zaterdag 14 jan 2012, 02:13: Hopelijk komen nog meer bedrijven zoals Action, die wel de concurrentie durven aan te gaan met supermarkten.. einde Quote Kunnen ze niet. Quote: paul s schreef op zaterdag 14 jan 2012, 02:13: Veel leveranciers worden door alle supermarkten zo gigantisch uitgebuit, en wij als consumenten zullen hiervan nooit en te nimmer merken, omdat supermarkten alles om het grote geld gaat, de abnormale winsten, einde Quote Allemaal grootpraat. De realiteit is toch anders. Action opereert vooral onderaan de markt: in het lageprijsassortiment. Door inkoop via de grijze import en grote restpartijen op te kopen, kan men zeer goedkoop zijn. Dat businessmodel is anders dan de normale supermarkten. Echter is dat businessmodel niet geschikt voor de normale supermarkten en andere normale winkelketens.einde Quote
Reactie door tenormin op 14-01-2012 17:44
nee hoor, paul s, je hebt wel degelijk een punt, niet alleen dat maar het is wel degelijk zo dat toeleveranciers finaal uitgeknepen worden door de naar mijn mening kartelvorming van de supermarkten. Zij laten ons geloven dat ze elkaar beconcurreren, dat bekt lekker dat de ene super goedkoper is dan de ander. (Ik houd de duitse Aldi en Liddl er even buiten). Maar ze werken wel degelijk samen. Vraag maar eens aan die toeleveranciers (melk, groente, fruit, vlees, vis en andere "boeren") hoe weinig ze krijgen en dat ze wel moeten anders raken ze hun handel alleen nog maar mondjesmaat kwijt. Maar 't ging hier over Action; die heeft natuurlijk niet bovengenoemde zaken.
Reactie door ikbenik op 14-01-2012 19:00
@paul s: Jij stelt: [quote: Helaas bijten supermarkten elkaar niet, waardoor totaal geen echte marktwerking tot stand komt.einde Quote Marktwerking treed niet alleen op door steeds goedkoper de producten aan te bieden. En waarom moet dan ook steeds die prijzen omlaag? Als de ondernemers dezelfde prijzen hanteren maar ieder een eigen soort service bieden, wilt dat echt niet zeggen dat er kartelvorming is. Gelukkig zijn er ook ondernemers die wel de prijzen wat omhoog houden (logisch, er moet ook verdient worden!) maar op een andere manier zich onderscheiden ten opzichte van de rest. Ik ben een felle tegenstander van steeds maar goedkoper. Dat heeft ook op andere gebieden een nadeel.
Reactie door pauls0 op 14-01-2012 20:26
@ ikbenik, Ik heb geleerd, dat marktwerking functioneert naar vraag en aanbod. Het aanbod is meer dan voldoende, in verhouding met de vraag van de consument.. Elk bedrijf wil graag geld verdienen, helemaal geen problemen mee. Echter dat een Action ver onder de supermarktprijzen producten verkopen, die ook verkrijgbaar zijn in elke supermarkt, zegt dat meer over de supermarkten dan over Action. Het feit is gewoon, dat totaal geen concurrentie is in de supermarkt wereld. Ik durf niet te zeggen dat een kartelvorming in de supermarktbranche is, hoewel dat er wel op lijkt, en supermarkten kennende lopen die graag op het randje van de wet. Wat ik wel weet is, dat aantal supermarkten samenwerken ( Jumbo/C1000, Dirk van de Broek/Dekamarkt, Sperwergroep/Boni, Superunie, inkoopcentrale voor middelgrote en kleinere supermarktketens ). De samenwerkingen gaan men bewust aan, om zoveel mogelijk concurrentie buiten de deur te houden, en om de prijzen kunstmatig hoog kunnen houden.. Iedereen mag geld verdienen, en ook winst maken, maar dit slaat door in het extreme, en mag best op heel veel producten 20 tot 30% van de prijzen van, dan is het nog steeds normale prijzen, waaraan nog steeds genoeg verdiend wordt.. Beste ikbenik, aan uw reactie te lezen, bent u zekers ook een ondernemer, die jaloers is op hoe supermarkten haar extreme hoge winsten verkrijgt, over de rug van een ander.... @ tenormin. Dank je wel voor de reactie.
Reactie door ikbenik op 14-01-2012 20:53
Quote: paul s schreef op zaterdag 14 jan 2012, 20:26: @ ikbenik, Ik heb geleerd, dat marktwerking functioneert naar vraag en aanbod. Het aanbod is meer dan voldoende, in verhouding met de vraag van de consument.. Elk bedrijf wil graag geld verdienen, helemaal geen problemen mee. Echter dat een Action ver onder de supermarktprijzen producten verkopen, die ook verkrijgbaar zijn in elke supermarkt, zegt dat meer over de supermarkten dan over Action. einde Quote Ben ik het totaal niet mee eens. In andere sectoren zie je dat ook. Daar is het een feit dat de winkelketens die ver en dan ook ver onder de inkoopprijs gaan zitten, hun producten via grijze import inkopen. Dan worden de winkelketens die dat niet doen bestempeld als oplichters en veel te duur, terwijl diegene die via de grijze import bestellen juist de oplichter is. Komt ook nog bij dat dergelijke ketens ook nog voornamelijk restpartijen opkopen (veel goedkoper) en daardoor goedkoper de producten aan de man brengen. Dat zijn de dumpzaken. Action is daar één van. Quote: paul s schreef op zaterdag 14 jan 2012, 20:26: Het feit is gewoon, dat totaal geen concurrentie is in de supermarkt wereld. Ik durf niet te zeggen dat een kartelvorming in de supermarktbranche is, hoewel dat er wel op lijkt, en supermarkten kennende lopen die graag op het randje van de wet.einde Quote Terecht! Je kunt elkaar kapot concureren of een gezonde markt creëren. Dat laatste is beter. Laat ze maar prijsafspraken hebben. Ze concurreren toch wel op een andere manier. Jij hebt het toch weer over veel goedkoper. Echter is daar de rek wel uit. Alleen via grijze import en restpartijen op te kopen kan een dumpzaak goedkoper zijn. Restpartijen: ok. Grijze import: not done. Dergelijke dumpzaken is niet met de normale winkels te vergelijken. Komt ook nog bij dat een normale winkel nooit of te nimmer de prijzen kan hanteren van een dumpzaak. Dus ga aub dan ook niet de normale winkel veroordelen. Ik weet waar ik het over heb. Quote: paul s schreef op zaterdag 14 jan 2012, 20:26: Wat ik wel weet is, dat aantal supermarkten samenwerken ( Jumbo/C1000, Dirk van de Broek/Dekamarkt, Sperwergroep/Boni, Superunie, inkoopcentrale voor middelgrote en kleinere supermarktketens ). De samenwerkingen gaan men bewust aan, om zoveel mogelijk concurrentie buiten de deur te houden, en om de prijzen kunstmatig hoog kunnen houden..einde Quote Je hebt het mis. Diverse supermarktketens zitten onder één holding, om op die manier het hoofd boven water te houden. Quote: paul s schreef op zaterdag 14 jan 2012, 20:26: Iedereen mag geld verdienen, en ook winst maken, maar dit slaat door in het extreme, en mag best op heel veel producten 20 tot 30% van de prijzen van, dan is het nog steeds normale prijzen, waaraan nog steeds genoeg verdiend wordt..einde Quote Dan moeten ze de producten vet onder de inkoopsprijs ex btw verkopen. Quote: paul s schreef op zaterdag 14 jan 2012, 20:26: Beste ikbenik, aan uw reactie te lezen, bent u zekers ook een ondernemer, die jaloers is op hoe supermarkten haar extreme hoge winsten verkrijgt, over de rug van een ander.... einde Quote Extreme hoge winstmarge? Doe even normaal zeg! De marges zijn juist zeer laag. Jij vergelijkt appels en fietsen met elkaar. Action is een dumpzaak. Dat heeft niets met een normale winkel te maken. Een normale winkel heeft voorraad en vaste assortiment, terwijl Action juist geen voorraad heeft en een zeer sterk wisselende assortiment.
Reactie door pauls0 op 14-01-2012 22:04
@ ikbenik, Ik heb helemaal niet over goedkoper. Ik heb het over abnormale hoge prijzen die gehanteerd worden en dat het weleens een keer teruggebracht worden naar normale prijzen. Met normale prijzen waaraan nog steeds genoeg verdiend word. Aantal supermarktketen zijn nog familiebedrijven, waarvan allemaal in de Quote 500 staan van de rijkste Nederlanders. Bij mij weten kom je niet in Quote als het zo slecht met supermarkten gaat. Ik weet niet precies hoe action haar inkopen doet, waar het precies vandaan komt, maar 1 ding weet ik wel zeker, dat het dezelfde leverancier komt, en in dezelfde fabriek gemaakt wordt, waar de supermarkten haar inkopen ook doen... Dat is inderdaad appels met fietsen vergelijken... Het enigste wat onvergelijkbaar is dat de producten voor andere prijzen worden aangeboden. Als u beweert, dat het grijze import is, dan doen de supermarkten dat dus ook. Dan heb ik nog minder medelijden voor de "zielige supermarkten".. Hoe u ook wendt of keert, zowel supermarkten als action verdienen kennelijk genoeg aan, want zelfs action groeit als kool uit de grond, en hebben nu al meerdere winkels in dezelfde stad door het gehele land. Het is supermarkten eigen, dat zonodig altijd moeten klagen, dat men zo slecht verdienen. Maar uit cijfers blijken dat zo tussen 12 en 50% netto winst op producten verdiend worden, en met versproducten ligt dat soms nog hoger... Hierbij zal ik nooit het woord oplichters noemen, en dat alles voor dumpprijzen weg moeten. Ik bewijs gewoon, dat de rek nog lang niet eruit is, en ik schrijf ook niet dat het goedkoper moet... Jarenlang hebben consumenten gewoon overal teveel voor betaald en nog steeds... Met alle respect, hierover deel ik uw mening niet
Reactie door tenormin op 14-01-2012 22:22
ikbenik, de charme van Action is dat ze wel iedere week andere "rommel" in heel aantrekkelijke aanbiedingen hebben. Zo aantrekkelijk dat minima daar hun kinderkleertjes kunnen kopen of zijn aangewezen op de Kringloopwinkel. Want dat was toch de originele startersvraag. Ik vind het niet erg dat je Action een dumpzaak noemt. Naar mijn idee zijn dumpzaken (althans in mijn jaren) spullen van o.a. het leger. Maar ja, tijden veranderen, dus ieder zijn eigen jargon.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!