Kassa

accijnsverhoging niet omlaag

Geplaatst door: tj.daems op: 28-05-2014 11:34
Ik heb het al eens eerder gezegd: De PvdA staat niet meer voor Parij van de Arbeid, maar voor Partij voor de Afbraak. Het zal de verantwoordelijke staatssecretaris en de coalitie worst zijn als pomphouders aan de grens brodeloos raken. De PvdA moet zich schamen! De Duitsers lachen zich rot voor zoveel onbenul.....
Reactie door gerboe op 28-05-2014 11:57
Ik dacht dat een nog een partij in het kabinet zat? Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes, van de VVD trouwens, heeft inderdaad meegedeeld dat de verhoging van de accijns niet teruggedraaid wordt. Dan is er werk aan de winkel in het hele parlement en bij lobbygroepen om die verhoging alsnog ongedaan te maken.
Reactie door pieterwolters op 28-05-2014 12:10
Het is een keuze. Als de accijns weer was verlaagd om pomphouders te beschermen was iets anders wel weer duurder geworden. Dan toch liever een handjevol pomphouders dan dat er op kwetsbaardere groepen (nog meer) moet worden bezuinigd. Maar ik ben ook wel benieuwd waar TS andere bezuiningsposten ziet die zonder impact kunnen worden doorgevoerd indien de accijnsverhoging zou worden teruggedraaid.
Reactie door valerius-2 op 28-05-2014 14:01
Als u de uitgaven bekijk dan zal er toch een boompje uit moeten vinden, waar de bladeren als euro biljetten verschijnen. Dan wordt alles gratis, en gaat er alleen maar gewerkt worden door hobbyisten,
Reactie door hopetobehelping op 28-05-2014 20:57
Je zult maar pomphouder in de grens streek zijn. Wat precies het effect van de accijnsverhoging voor onze schatkist is zullen wij als consumenten wel nooit te weten komen. Bijzonder al die tegenstrijdige (blijkbaar 'lobby') onderzoeken naar de effecten voor de schatkist. Alle onderzoeken bij elkaar optellende (de waarheid zal wel in het midden liggen) zou het resultaat voor de schatkist marginaal zijn. De kritische blik van de overheid over de uitgaven die men doet mis ik helaas vaak. Nog zo vaak hoor je dat gemeenschapsgeld (deels achteraf gezien) nutteloos is uitgegeven. Hoeveel projecten of mooie ideeën lopen er bij de overheid wel niet in de soep. Geld dat je niet uitgeeft hoe je ook niet binnen te halen en daarmee zijn bezuinigingen als deze accijnsverhoging overbodig geworden. Bezuinigen betekent 'minder uitgeven', helaas betekent het te vaak voor de overheid 'meer binnenhalen'.
Reactie door komsja op 29-05-2014 17:43
Als ze daar in Den-Haag nou gewoon eens de belofte van de heer kok (PVDA) nakomen en het bewuste (tijdelijke)kwartje van kok terug geven dan zijn de problemen opgelost.
Reactie door valerius-2 op 29-05-2014 20:36
Quote: komsja schreef op donderdag 29 mei 2014, 17:43: Als ze daar in Den-Haag nou gewoon eens de belofte van de heer kok (PVDA) nakomen en het bewuste (tijdelijke)kwartje van kok terug geven dan zijn de problemen opgelost.einde Quote Daarnog last van dat u er niet van kan slapen.. Alles is tijdelijk ook het leven. Ik betaalde in 2000, euro minder huur per maand dan nu en dat tik veel harder aan, terwijl het huis dus 14 jaar ouder is gworden.
Reactie door valerius-2 op 30-05-2014 16:36
Quote: komsja schreef op vrijdag 30 mei 2014, 14:36: valerius-2 U mot niet zo dom uit uw spreekwoordelijke nek zitten L (praten) Als de PVDA dat beloofde kwartje (dat is nu omgerekend ongeveer 11 euro cent) terug geeft (wat beloofd is) dan zou de boel opgelost zijn. Halve gare unit dat u bent om te zeggen dat ik daar nu nog wakker van lig sodemieter op zeg met die flauwekulpraat het gaat niet om mij maar om de pomphouders die zwaar in de moeilijkheden zitten en failliet gaan met alle problemen van dien die daar in de gezinnen zich voordoen.einde Quote Mooi antwoord maar ik mag dus wel mijn eigen mening hebben, en die op een normale manier kenbaar maken door niet onbeschoft te woorden. Want dat is niet zo moeilijk.
Reactie door tot15karakters op 30-05-2014 19:40
Vrachtwagens die moeiteloos 2000 Km rijden in geheel Europa? Hoeveel gebruiken deze en waarom tanken die in Luxemburg of Polen? En hoeveel tanken de 7 grens provincies in Duitsland en België? Ja, ik bespaar maar 10 cent in België maar de regering loopt ruim €1,- per liter mis omdat er meer Accijns en BTW op zit dan de Diesel koste. Ik weet dat het verboden is maar zolang je geen benzine smokkel, wegens brand gevaar maar diesel.... In een bestelbus passen 2 tanks van 1000 liter en op de aanhanger tot 2500 Kg ook nog 2... Dan gaan er dus 4 tanks en om klotsen te voorkomen met 1100 liter over de grens dus bespaar je ook op witte pomp prijzen op deze 4400 liters dus €440,- en ik reken dan niet de Tabak die nog mee komt.... Smokkelen is zelfs in Noord Holland rendabel voor ZZPer met weinig werk.... Ondanks de 183 Km dus retour 366 Km is het dus nog steeds rendabel. Voor het retourtje is ongeveer 14 liters nodig dus houd je nog genoeg over. Ik weet dat het niet mag maar ik weet meerdere in mijn buurt die het doen, en niet na de verhoging maar eerder ook al. Ook de vrachtwagens die hier lossen zodat ze nog net genoeg tot Luxemburg overhebben en aan familie doorverkopen..... Dus hoeveel loopt Nederland mis aan dit soort smokkel met onze open grenzen? Vooral omdat online te lezen is waar en hoe ze controleren zijn slimme smokkelaars zeer moeilijk te pakken. Ik ben zelf gestopt omdat ze vermoedens hadden.... Nooit gepakt want bij het zoeken vielen ze door de mand. Bij de controle met veel Blauw op straat vervoerde ik 1 tank water, en die 1100 liter mag gewoon.... Verder niets aan boord dus ondanks het lossen met gehuurde heftruck en arrestatie... Ik mag Vlaams water vervoeren en leuk grapje. Ze dachten dat mijn tank lekte.... maar ik rook nooit iets... Maar een pakje kranten doorweekt met diesel... ze hebben dus niet in die emmer gekeken en trapte er prima in. Let op! Bij smokkel nooit pinnen, dan zien ze hoeveel je hebt en ook de vorige keer..... Tenzij je het via Vlaamse rekening doet, ik geef Jefke een bedrag online en hij gebruikt zijn Bank Kontakt . Ja, als je niet bij een Pomp of Sigarenboer Pin is er geen bewijs hoe vaak en hoeveel je Pin, maar bij contant... criminelen weten dat sommige Hollanders erg veel Cash op zak hebben dus wees voorzichtig. Een ervaren Ex die niet eens kan bewijzen hoe vaak en hoe veel ik ooit iets heb gedaan....
Reactie door joentje1978 op 11-06-2014 01:52
Accijnsverhogingen kost de regering meer dan dat het ze oplevert. Zijn al vaker accijnsverhogingen geweest en we hebben bij de laatste paar keer allemaal kunnen zien wat er toen gebeurde. Maar ze doen het gewoon nog een keer. Zoals "tot15karakters" al aangeeft scheelt het voor hem/haar 0,10 per liter maar de regering loopt 1 EURO per liter mis en dat tikt aardig aan. Dat mensen over de grens gaan tanken dat kan ik helemaal begrijpen. Als ik vlakbij een grens woonde dan zou ik dat ook doen. Aan de andere kant komen ze dat geld weer bij je ophalen want als ze het op de ene manier niet binnen kunnen harken dan doet ze dat wel op een andere manier. Zou de regering sieren dat ze nu eens een keer echt gaan bezuinigen (minder uitgeven) i.p.v. lasten verzwaren. Kan er met m'n pet niet bij dat in het kader van bezuinigingen bejaarden hun verzorgingshuis uit gegooid worden terwijl die asielzoekers bij binnenkomst gewoon ff 500,00 EURO cadeau krijgen.
Reactie door komsja op 11-06-2014 16:21
@joentje1978 Dat zoals u zegt (Die) asielzoekers hulp en geld krijgen is van een hele andere orde we hebben het hier over de brandstof prijzen en niet over de asielzoeker. Als u het daarover wil hebben moet u daar een discussie over starten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!