Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

0900 paranormaallijnen is geldklopperij

Geplaatst door: dombooo op: 18-09-2010 07:33
0900 paranormaallijnen is geldklopperij, wat zijn uw ervaringen / meningen hierover Bent u het er ook mee eens dat paranormaal lijnen enkel geld willen verdienen over de ruggen van verdrietige mensen? De consulenten zijn vaak erg lief en komen over als beste vriend/vriendin totdat je lastige vragen ga stellen waarom dingen jaren duren voor ze uitkomen. Ze schuilen het altijd onder "tijd" of onder dat je door moet gaan met je eigen leven en dat het niet (nog) uitkomt doordat je er teveel mee bezig bent etc. etc. Als je "te lastig" word krijg je geen antw. meer en een duidelijk antw. krijg je sowiezo niet. Ze noemen vaak wel (jaar) tijden maar zeggen dat er eigenlijk geen tijd te voorspellen is want het universum kent geen tijd ............ waarom dan toch tijden noemen?!?! En mensen toch hoop geven dat iets snel uitkomt. En na jaren blijven volhouden dat het alsnog komt maar dat je geduld moet hebben. Wat zijn uw ervaringen met deze lijnen? Moeten deze lijnen worden onderworpen worden aan een onderzoek? Of misschien zelfs worden verboden? Ben benieuwd wat uw mening / ervaring is. Groetjes, Dombooo (dom dat ik ooit goedgelovig belde hahaha ;) )
Reactie door read op 18-09-2010 09:46
dombooo Ik denk dat je eigen ervaring heel bepalend is voor wat jij nu denkt. Een mogelijkheid om het te verbieden is er niet in dit land en dan blijft dus over de voorlichting aan andere consumenten. Zelf denk ik dat het uitsluitend om geld gaat, maar ik heb zelf persoonlijk ook de oude Gerard Croiset gekend en die man was wél in staat om ziekteprocessen aanmerkelijk te vertragen. Hij kwam dan aanrijden met zijn Citroën Avant en vroeg 5 gulden (destijds een vermogen) voor elk bezoek. Ik acht hem hoog en hij was een begaafd verteller waar ik hele goede herinneringen aan heb. Er bloeit dus ook wel eens een roos op de vuilnisbelt. Pedro.
Reactie door invalide op 18-09-2010 10:47
Tussen vele slechte [edit redactie: zitten ook goed, dus Read, ik heb jou ook gelezen!
Reactie door grootvader op 18-09-2010 11:51
Elke paranormale "genezer".kwakzalver en alternatieve genezer met zijn pilletjes en poedertjes zijn in principe [edit redactie: omdat zou een beroep doen om uw geloven. Geloven dat het helpt. Een verstandig mens houdt daar afstand van en bespaart zo geld omdat hij weet heeft van het placebo-effect. Tsja, geloof ??? Een Sirysche wijsgeer,levend in de 6-e eeuw n.c heeft al eens gezegd. "Wie denkt,gelooft niet, Wie gelooft denkt niet" Nog steeds een waarheid als een koe! Zeker binnen de Vara-aanhangers. Toch?
Reactie door dombooo op 18-09-2010 16:03
@Read, Nee, dat klopt dat er in ons land nog geen verbod op kan komen. Doch ik weet via / via dat dit voorheen in België wel is geweest. Nu mag het zover ik heb begrepen wel maar wordt de lijn automatisch na 10 min. verbroken om de klanten te beschermen tegen de hoge kosten. Maar ja daar zijn die lijnen dan weer erg slim in ........... ze gaan gewoon werken met Credits. Zogezegt omdat de klant dan goedkoper is per minuut, maar mijn inziens is dat een leuke "smoes" want het gaat er meer om dat klanten vanuit België dan langer kunnen bellen als 10 min. want dan kunnen ze meer credits nemen en gerust een uur of langer bellen ......... hoe bedoel je "uitgekookte tactiek" :O. En al zou er geen verbod kunnen komen op deze lijnen, er zouden misschien wel betere controle's op kunnen zijn en/of op zijn minst lagere tarieven per minuut / max. aantal tijd om te bellen zoals in België (en dan geen mogelijkheid tot credits, anders is het nuttenloos) Ze moeten mensen ook bescherming geven tegen dit soort praktijken. U en ik denken er misschien verstandig onder en bellen zelden of nooit, maar sommige "labiele" mensen kunnen dat (helaas) niet omdat ze psychisch zo in de knoop zitten en daar maken deze lijnen erg misbruik van!
Reactie door inekel1953 op 18-09-2010 17:36
Beste Dombooo, Soms zien mensen door het bos de bomen niet meer en denken er niet zonder hulp uit te komen. Vervolgens hebben vele van deze mensen, mogelijk ook zoals jij behoefte aan contact en hulp. Toch mensen die zich uitgeven als paranormaal te zijn, waarbij je een 0900 nummer moet bellen is puur om je letterlijk aan het (telefoon-)lijntje te houden. Jij bent één van de vele slachtoffers die zorgen voor een goed inkomen voor deze groep mensen. Ga naar je huisarts en vraag daar naar een erkende hulpverlener die wel iets voor jou kan betekenen, wat nog een pluspunt is dat het dan door veel zorgverzekeraars een aantal sessie's worden vergoed. Je kunt er dan wel van op aan dat je bij iemand komt zie haar/zijn vak verstaat en jou de hulp geeft wat er voor kan zorgen dat jij weer je leven op de rails kan krijgen. Tot die tijd, wens ik je veel sterkte. M.vr.gr., Ineke L
Reactie door anicu op 18-09-2010 19:38
Je gaat hier toch niet schrijven dat je hebt mee gedaan aan die paranormale onzin? Ik neem aan dat je toch weet dat een 0900-nummer ALTIJD geld kost. Zo niet, gefeliciteerd met je enorme domheid.
Reactie door dombooo op 18-09-2010 21:19
Beste Ineke , bedankt voor je reactie maar ik heb geen sterkte verder nodig hoor en ook geen huisarts / professionele hulp. Ik bel zelf geen hulplijnen. Maar ken wat mensen vanuit mijn werk in de zorg die dat deden en de naam dombooo is dus gewoon als grapje vandaar tussen haakjes en met een knipoog.(dom dat ik ooit goedgelovig belde ... waarmee ik bedoel dat mensen die er heen bellen zo in de knoei zitten met zichzelf of misschien gewoon goedgelovig naief zijn,waar lijnen misbruik van maken helaas ) Ik wilde met dit gegeven puur eens onder de aandacht brengen voor mensen die wel stellig (blijven) geloven in die lijnen om hun ogen te openen en die van de overheid dat dit toch niet zou moeten kunnen zulke kwakzalverij.Mensen zouden daar bescherming voor moeten krijgen want niet iedereen die psychisch (denk aan mensen in een "inrichting / opname kliniek" zitten e.d. kunnen zichzelf tegen deze praktijken zelf beschermen.Dit is voor weldenkende en gelukkige mensen bijna niet te begrijpen maar helaas kom je daar wel achter als je in die zorg wereld werkt. @ Anicu ... jij gefeliciteerd met je "oordelen" :) en niet kunnen intepreteren waarom ik deze discussie ben gestart. Hier gaat het op het forum niet om te oordelen, maar gewone mening geven, wat u hier doet is oordelen over mensen die helaas niet zo labiel zijn door psychische omstandigheden waardoor ze uit de gekste hoeken hulp zoeken. In dit geval in paranormaal lijnen wat gewoon geldklopperij is. De discussie is dus niet dat ik zelf bel, maar om ogen van anderen te openen. En ja iedereen weet dat lijnen altijd geld kosten dus zo belerend hoef je hier niet te doen, alsof iemand zo dom is dat men dat niet weet. Goh wat ben jij toch wijs zeg !!! Ik heb ook geschreven dat we de minder psychisch stabiele mensen hiervoor zouden moeten beschermen.Ik werk in de zorg werk met mensen die het soms echt niet meer zien zitten, en hun toevlucht helaas hierin zoeken. Ik raad hun dan ook altijd een proffesionele hulp aan ipv deze lijnen natuurlijk, maar sommige doen het dan toch. Wij kunnen ons staande houden doordat we nuchter / helder kunnen nadenken, maar hun zoeken de gekste dingen op voor hulp en daar maken die lijnen misbruik van. Dat is zeer triest!!!
Reactie door dombooo op 18-09-2010 21:25
Quote: inekel1953 schreef op zaterdag 18 sep 2010, 17:36: Beste Dombooo, Soms zien mensen door het bos de bomen niet meer en denken er niet zonder hulp uit te komen. Vervolgens hebben vele van deze mensen, mogelijk ook zoals jij behoefte aan contact en hulp. Toch mensen die zich uitgeven als paranormaal te zijn, waarbij je een 0900 nummer moet bellen is puur om je letterlijk aan het (telefoon-)lijntje te houden. Jij bent één van de vele slachtoffers die zorgen voor een goed inkomen voor deze groep mensen. Ga naar je huisarts en vraag daar naar een erkende hulpverlener die wel iets voor jou kan betekenen, wat nog een pluspunt is dat het dan door veel zorgverzekeraars een aantal sessie's worden vergoed. Je kunt er dan wel van op aan dat je bij iemand komt zie haar/zijn vak verstaat en jou de hulp geeft wat er voor kan zorgen dat jij weer je leven op de rails kan krijgen. Tot die tijd, wens ik je veel sterkte. M.vr.gr., Ineke Leinde Quote Beste Ineke , bedankt voor je reactie maar ik heb geen sterkte verder nodig hoor en ook geen huisarts / professionele hulp. Ik bel zelf geen hulplijnen. Maar ken wat mensen vanuit mijn werk in de zorg die dat deden en de naam dombooo is dus gewoon als grapje vandaar tussen haakjes en met een knipoog.(dom dat ik ooit goedgelovig belde ... waarmee ik bedoel dat mensen die er heen bellen zo in de knoei zitten met zichzelf of misschien gewoon goedgelovig naief zijn,waar lijnen misbruik van maken helaas ) Ik wilde met dit gegeven puur eens onder de aandacht brengen voor mensen die wel stellig (blijven) geloven in die lijnen om hun ogen te openen en die van de overheid dat dit toch niet zou moeten kunnen zulke kwakzalverij.Mensen zouden daar bescherming voor moeten krijgen want niet iedereen die psychisch (denk aan mensen in een "inrichting / opname kliniek" zitten e.d. kunnen zichzelf tegen deze praktijken zelf beschermen.Dit is voor weldenkende en gelukkige mensen bijna niet te begrijpen maar helaas kom je daar wel achter als je in die zorg wereld werkt.
Reactie door dombooo op 18-09-2010 21:28
Quote: anicu schreef op zaterdag 18 sep 2010, 19:38: Je gaat hier toch niet schrijven dat je hebt mee gedaan aan die paranormale onzin? Ik neem aan dat je toch weet dat een 0900-nummer ALTIJD geld kost. Zo niet, gefeliciteerd met je enorme domheid.einde Quote @ Anicu ... jij gefeliciteerd met je "oordelen" :) en niet kunnen intepreteren waarom ik deze discussie ben gestart. Hier gaat het op het forum niet om te oordelen, maar gewone mening geven, wat u hier doet is oordelen over mensen die helaas niet zo labiel zijn door psychische omstandigheden waardoor ze uit de gekste hoeken hulp zoeken. In dit geval in paranormaal lijnen wat gewoon geldklopperij is. De discussie is dus niet dat ik zelf bel, maar om ogen van anderen te openen. En ja iedereen weet dat lijnen altijd geld kosten dus zo belerend hoef je hier niet te doen, alsof iemand zo dom is dat men dat niet weet. Goh wat ben jij toch wijs zeg !!! Ik heb ook geschreven dat we de minder psychisch stabiele mensen hiervoor zouden moeten beschermen.Ik werk in de zorg werk met mensen die het soms echt niet meer zien zitten, en hun toevlucht helaas hierin zoeken. Ik raad hun dan ook altijd een proffesionele hulp aan ipv deze lijnen natuurlijk, maar sommige doen het dan toch. Wij kunnen ons staande houden doordat we nuchter / helder kunnen nadenken, maar hun zoeken de gekste dingen op voor hulp en daar maken die lijnen misbruik van. Dat is zeer triest!!!
Reactie door knoop4x9 op 19-09-2010 00:27
Het zal eindelijk is tijd worden dat al dat paranormale spitituele is uit geroeid word, Zijn er dan ook nog van die mensen in den haag die er in geloven? Mensen moeten is nuchter gaan nadenken, dat soort kwakzalvers zitten staks allemaal op de kaaimaneilanden inklusief jomanda. Mvrgrt Nico
Reactie door dirk2 op 19-09-2010 10:22
Eerst zeggen: dom dat ik ooit goedgelovig belde hahaha ;) ) en als mensen reageren en je sterkte wensen zeggen: Ik bel zelf geen hulplijnen. Misschien moet je toch eens zo`n lijn bellen?!? Vind je je clienten ook dombo`s? Beetje rare manier om een onderwerp onder de aandacht te brengen, denk je dat de bezoekers van deze site dat nodig hebben en dat het niet op een normale manier kan?
Reactie door dirk2 op 19-09-2010 10:32
Bedankt voor de rode duim.
Reactie door dirk2 op 19-09-2010 10:44
Zeg de volgende keer meteen eerlijk dat je in de hulpverlening werkt en dat je ziet dat sommige clienten volgens jou ten onrechte geld uitgeven aan die lijnen. Nu wek je onterecht medelijden op en verspil je tijd van mensen die serieus op je vraag ingaan. Ik zou niet graag jouw client zijn als je op zo`n manier werkt en niet eerlijk bent.
Reactie door inekel1953 op 19-09-2010 10:53
Beste Dirk, Je reactie kan ik mij wel voorstellen maar toch is het goed om het ook van de andere kant te bekijken waarom Dombooo dit onderwerp ter sprake brengt. Zoals je weet zie je die reclame bijna dagelijks op de tv verschijnen en je moet maar vanwege je werk te maken krijgen met mensen die hierdoor is grote geestelijke maar daardoor ook nog eens in grote finaciële problemen zijn geraakt. Deze groep slachtoffers ontmoet je pas, als het te laat is, natuurlijk weten wij allemaal dat het dom is om je hiermee in te laten, toch er zijn meer mensen eenzaam en wanhopig en dan toch als laatste redmiddel, in hun ogen, gaan bellen. Wie weet gebeuren deze praktijken ook in je eigen omgeving zonder ook maar een vermoeden te hebben. natuurlijk zul je net als mij en vele anderen, dat zal mij niet overkomen en toch blijkt het telkens weer te gebeuren. Het is haar werk schrijft ze, dat is eerlijk al heeft ze dat niet meteen aangegeven, hierdoor is de waarschuwing des te duidelijker wat voor problemen er ook zijn. M.vr.gr., Ineke L
Reactie door dombooo op 19-09-2010 14:15
Quote: dirk2 schreef op zondag 19 sep 2010, 10:44: Zeg de volgende keer meteen eerlijk dat je in de hulpverlening werkt en dat je ziet dat sommige clienten volgens jou ten onrechte geld uitgeven aan die lijnen. Nu wek je onterecht medelijden op en verspil je tijd van mensen die serieus op je vraag ingaan. Ik zou niet graag jouw client zijn als je op zo`n manier werkt en niet eerlijk bent.einde Quote Sorry dat het overkwam als dat ik zelf belde , ik had tussen haakjes een opmerking staan met een knipoog waaruit je ook kon op maken dat iemand zich na zulke lijnen zo kan gaan voelen. Ik had in mijn stuk niet staan dat ik mezelf beduveld voelde , dat ik medelijde wilde omdat ik zelf bel etc. etc. Je kon mijn stuk op meerdere manieren lezen. Sorry dat dit dan niet duidelijk voor jou was, dit was niet mijn opzet om oneerlijk over te komen want ik zou niet weten waarom je daar dan niet eerlijk over zou kunnen zijn als je hulp wilt. Er zijn zat mensen die bellen dus dat op zich is geen schaamte nodig, de schaamte zou vooral bij de lijnen moeten liggen dat hun deze mensen in dit soort praktijken laten geloven door leuke / lieve verhalen op te handen.. Ik wou dat ik deze mensen kon helpen maar ze zijn al ingepalmt door deze lijnen met hele lieve vriendelijke woorden alsof ze al jaren je beste vriend/ vriendin zijn. Ik had ook gelijk aangegeven dat mensen psychisch zo in de knoop zitten vaak dat ze gaan bellen en dat men hun hiervoor zou moeten behoeden. Ook had jij mijn antw. op Ineke en Anucu al kunnen lezen voordat je commetaar gaf en dan zou je kunnen zien dat ik het niet schrijf om zelf aandacht / medelijden te vragen. Ik heb nergens gevraagd om medelijden en dat wil ik ook niet omdat ik zelf te nuchter ben om te bellen. Ik wil mensen die wel bellen behoeden voor dit soort praktijken, maar helaas worden die mensen vaak snel ingepalmt door zulke lijnen waarna men zichzelf (helaas pas na heel veel geld /tijd vaak ) dom voelen omdat ze goedgelovig belden naar de lijnen. Mensen die dan al "psychisch zwak" zijn voelen zich daardoor nog zwakker en ook nog eens bedonderd en in de steek gelaten omdat iemand over de rug van hun verdriet / onmacht en psychische zwakte rijk wil worden. Helaas is het dan al veel te laat als ze erachter komen en zitten ze vaak zelfs in grote financiele problemen.Het wordt voor zulke mensen helaas een verslaving net als gokken / alcohol misbruik, men kan niet meer zonder het bellen en je kunt ze heel erg moeilijk uit dat dal krijgen. Het probleem is ook dat veel weldenkende mensen de psychisch zwakken links laten liggen waardoor ze zich vaak niet begrepen of erg eenzaam voelen ... hier maken lijnen dankbaar misbruik van door zeer vriendelijk over te komen en behulpzaam alsof ze je allerbeste vriend / vriendin zijn met mooie praatjes dat ze je niet laten vallen en je mag altijd bellen etc. etc.
Reactie door tdehond op 19-09-2010 14:33
Het feit dat u een 0900 lijn moet bellen geeft al aan dat men aan u wilt verdienen. Ik heb geen ervaring met paranormaal lijnen omdat ik dit zonde van mijn geld vind.
Reactie door erik008 op 19-09-2010 18:00
Ik ben persoonlijk van mening dat de hele 0900 reeks op de schop moet. Alle 0900 op lokaal tarief.(ook op mobiel) Alles wat meer als lokaal tarief kost een ander 09xx nummer. Je hebt geen diploma nodig hebt om je paranormaal te noemen. Dus kun je het ook niet verbieden.
Reactie door de motormuis op 20-09-2010 17:17
Er is al eens een onderzoek naar gedaan,is op tv geweest. Er werd door ex medewerkers van zo'n programma verteld dat het allemaal oplichterij was. Ging alleen maar om de centen. Ze werden verteld dat ze de beller zolang mogelijk moesten "bezig"houden om maar veel belminuten te laten maken.Het ging alleen maar om het tellertje.
Reactie door birdies op 27-03-2011 09:23
@vanessa: het is al jaren bekend dat zij gebakken lucht verkopen!
Reactie door van leyden op 27-03-2011 18:38
Quote: dombooo schreef op zaterdag 18 sep 2010, 07:33: 0900 paranormaallijnen is geldklopperij, wat zijn uw ervaringen / meningen hierover Bent u het er ook mee eens dat paranormaal lijnen enkel geld willen verdienen over de ruggen van verdrietige mensen? De consulenten zijn vaak erg lief en komen over als beste vriend/vriendin totdat je lastige vragen ga stellen waarom dingen jaren duren voor ze uitkomen. Ze schuilen het altijd onder "tijd" of onder dat je door moet gaan met je eigen leven en dat het niet (nog) uitkomt doordat je er teveel mee bezig bent etc. etc. Als je "te lastig" word krijg je geen antw. meer en een duidelijk antw. krijg je sowiezo niet. Ze noemen vaak wel (jaar) tijden maar zeggen dat er eigenlijk geen tijd te voorspellen is want het universum kent geen tijd ............ waarom dan toch tijden noemen?!?! En mensen toch hoop geven dat iets snel uitkomt. En na jaren blijven volhouden dat het alsnog komt maar dat je geduld moet hebben. Wat zijn uw ervaringen met deze lijnen? Moeten deze lijnen worden onderworpen worden aan een onderzoek? Of misschien zelfs worden verboden? Ben benieuwd wat uw mening / ervaring is. Groetjes, Dombooo (dom dat ik ooit goedgelovig belde hahaha ;) )einde Quote Ja. Vind ik een goed plan, zijn we ook gelijk af van de vele ero-programma s die je s nachts onvermijdelijk op de tv tegenkomt. het is namelijk 1 pot nat>>>de operators hebben dan ook meerdere taken. de ene keer beantwoorden ze (via sms of tel) de hitsige manspersoon en de andere keer een wanhopige die op zoek is naar antwoorden die nooit te beantwoorden zijn, het gaat allemaal in 1 moeite door... Het criterium is simpel: het moet vooral bedoeld zijn om de klant tevreden te stellen, in vakjargon de zogenaamde "content" genoemd. Kenmerken zijn dat het altijd NIET waar is...het is gelogen/verzonnen/gejatte bulshit. Btw Afschaffen gaat niet. Het is gelegaliseerde oplichting. De overheid zou veel inkomstenbelasting mislopen en tig operators zouden zouden dan ander "werk' moeten zoeken. Overigens... Zou je zelf een opleiding willen volgen om mensen professioneel te belazeren (operator dus)...ga eens praten met het UWV...zij kunnen je verder helpen.
Reactie door hutch op 27-03-2011 21:46
Zijn er werkelijk nog van die ' dombo's ' die hier intrappen???? Tja, dan verdien je ook om belazerd te worden! Een hoofdschuddende Hutch. . . . . . . . . . . . . .
Reactie door marcel75 op 28-03-2011 08:51
Je hoeft er toch niet helderziend voor te zijn om te weten dat 0900-nummers vooral erg duur zijn en weinig tot geen ander nut hebben dan veel geld verdienen voor de exploitanten?
Reactie door tdehond op 22-10-2011 10:00
Quote: susanne82 schreef op zaterdag 22 okt 2011, 09:25: ik geschrokken van paralijn box 31 babet deze vrouw stelde voor om tegen een leuk bedrag mijn huis te reinigen want daar zaten geesten zij ze ,terwijl ik belde waarom ik steeds moe was ik heb ook gelijk de verbinding verbroken.einde Quote Gelukkig had u door bij box 31 dat ook de paralijnen het Plukken tot hogere kunst hebben verheven. Wat waren de kosten van het bellen naar dit soort lijnen?
Reactie door birdies op 22-10-2011 11:06
@susanne82: een geheel gratis advies: als je steeds moe bent: naar de dokter of je leefwijze veranderen.
Reactie door valerius-2 op 22-10-2011 12:43
Ik weet niet hoe oud u bent maar sinds i boven de 80 bent ben ik natuurkijk veel sneller moe dan een jonger iemand die gezond is. Ik weet nu dan ook wat moe is vroeger was ik wel eens uitgeput maar dat is heel wat anders dan moe zijn heb ik nu dus in de gaten. Oud worden is leuk maar oud zijn niet, is mijn stop woordje.
Reactie door tdehond op 22-10-2011 14:12
Quote: valerius-2 schreef op zaterdag 22 okt 2011, 12:43: Ik weet niet hoe oud u bent maar sinds i boven de 80 bent ben ik natuurkijk veel sneller moe dan een jonger iemand die gezond is.einde Quote Er is m.i. een groot verschil tussen gezond moe ( na gedane arbeid) of ziekelijk moe t.g.v. een lichamelijke of geestelijke ziekte. Actief blijven voor zover de vitaliteit dat toe laat is m.i. een sleutelwoord.
Reactie door van leyden op 23-10-2011 09:34
Paranormale bel lijntjes oplichting? Waarom neemt iemand de moeite om dat uberhaupt op te typen, ik ga toch ook niet schrijven dat het vanavond weer donker wordt... Paranormaal bestaat niet, het zijn altijd oplichterspraatjes bedoeld voor zieke en zwakke mensen. Nou ja mensen...het zijn eigenlijk zielepootjes van een andere planeet. Als je nou nog niet weet dat het oplichting is verdien je gewoon niet beter. Eigenlijk weet iedereen wel beter, degenen die bellen doen dit om eens een keertje aandacht te krijgen. Aandacht die ze in het persoonlijke leven nooit krijgen. Komt nog bij dat het volkomen legaal is>>>op de 1 of andere duistere reden wordt het door de overheid gedoogd om juist de meest kwetsbare bevolkingsgroep op te lichten met een portie gebakken lucht.
Reactie door robtien op 23-10-2011 18:55
ik heb dat soort lijnen altijd al geldklopperij gevonden snap uberhaut al niet waarom mensen daar op in gaan of naar die lijnen bellen.
Reactie door petrov op 24-10-2011 13:08
90% van die gasten werkt met standaard antwoorden (net als bij astro tv) Men is ook verplicht klanten minimaal 20 minuten aan de praat te houden. Pas vooral op met couching aanbiedingen, verslaving ligd dan op de loer.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!