Kassa

Interbank dupeert consumenten met torenhoge woekerrente

  •  
30-04-2016
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
10123 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Een familie sloot in 2003 een doorlopend krediet van €30.000 af bij Interbank. Meneer heeft het krediet afgesloten via de tussenpersoon Setiakawan Financieringen. Deze tussenpersoon was hem geadviseerd door de sociale werkplaats waar hij werkzaam was. De maandtermijn was €300 en de (variabele) rente 9,6%. Tot 2010 heeft de familie in totaal nog circa €3000 opgenomen, na 2010 niets meer. In de afgelopen dertien jaar hebben ze maandelijks €300 betaald voor rente en aflossing. In totaal hebben ze meer dan €46.000 aan Interbank betaald. Onlangs werd ze duidelijk dat ze na dertien jaar slechts een bedrag van €4500 hebben afgelost! Nog steeds hebben ze een restschuld van €28.500.
Nauwelijks afgelost
Hoe is dat mogelijk? De crux is de oplopende rente. In de loop der jaren is de rente gestegen van 9,6% naar 12,3%. Aangezien die rente zo hoog is wordt er nauwelijks afgelost.
Kwalijke praktijken
Rob Goedhart van de Stichting Geldbelangen vertelt dat de rente op het doorlopend krediet inderdaad verhoogd mag worden omdat in de voorwaarden staat dat deze variabel is. Ook valt een percentage van 12,3% binnen het wettelijk maximum van 14%. Goedhart: "Hoewel het juridisch misschien klopt wat Interbank doet is het kwalijk. Ze lokken mensen binnen met lage rentes, maar zodra klanten binnen zijn worden de rentes langzamerhand verhoogd." Goedhart zegt ook: "Wat je overeenkomt moet wel redelijk en billijk zijn."
Rug tegen de muur
In dit verhaal, maar ook in een aantal andere dossiers, ziet Goedhart dat mensen met hun rug tegen de muur staan. Ze kunnen namelijk niet overstappen naar een goedkopere kredietverstrekker vanwege de leeftijd en het inkomen. Dat geldt ook voor de familie waarvan wij het verhaal vertellen. Ze kunnen niet overstappen naar een andere bank. In hun geval kunnen ze zelfs niet naar een sociale bank of de gemeentelijke kredietbank.
Interbank niet in de studio
Interbank wil in de studio niet reageren op het verhaal van de familie. Zij zijn van mening dat ze in deze casus correct hebben gehandeld. Zo wijzen zij erop dat meneer niet heeft gekozen voor een hoger maandbedrag zodat hij sneller had kunnen aflossen. Ook zegt Interbank:
De tekst die op het maandoverzicht vermeld staat: De rente van uw lening is variabel. Dit betekent dat wij de rente kunnen wijzigen. De rente is opgebouwd uit verschillende onderdelen: de kosten die wij zelf moeten maken om geld in te kopen (fundingskosten), het risico dat klanten ons niet terugbetalen (kredietrisico), onze kosten en een winstopslag. Als één of meer van deze onderdelen verandert, kan de rente wijzigen.  
Gesprek
Na aandringen van ons heeft ondertussen wel een gesprek plaatsgevonden tussen Interbank, de familie en Rob Goedhart. Goedhart heeft gezegd dat de familie nooit een doorlopend krediet verkocht had mogen worden, maar dat ze beter af waren geweest met een persoonlijke lening, waarbij ook vaststaat dat je op een bepaalde datum alles hebt afbetaald. Als ze zo'n lening hadden afgesloten zouden ze over drie jaar klaar zijn. Interbank is een dag voor de uitzending met een voorstel gekomen, maar daar beraadt Goedhart zich nog over met de familie.
Rente laag
Ook in het gesprek heeft Interbank niet willen verklaren waarom de rente bij de familie extreem hoog is, namelijk 12,3%. In ieder geval is de Euribor-rente de afgelopen jaren alleen maar is gedaald terwijl de rente van de familie is gestegen. Interbank is in de loop der jaren dus steeds meer gaan verdienen aan het krediet van deze familie.
Tussenpersonen en Interbank zijn één pot nat
Interbank legt de verantwoordelijkheid ook bij de tussenpersoon. Uit ons onderzoek blijken de tussenpersonen en Interbank allemaal nauw met elkaar verbonden zijn. De eerste tussenpersoon was Setiakawan Financieringen. Deze heeft een link met Interbank. Verder heeft tussenpersoon KredietDesk de portefeuille van Setiakawan Financieringen overgenomen. KredietDesk is onderdeel van Crédit Agricole Consumer Finance Nederland B.V. Je raadt het al, Interbank is ook onderdeel van Crédit Agricole Consumer Finance Nederland B.V.  
Interbank heeft veel vertakkingen
Interbank is dus een volle dochter van Crédit Agricole Consumer Finance Nederland B.V., maar als je een krediet hebt bij bijvoorbeeld de Voordeelbank, de Finata Bank of IDM Financieringen, dan valt dat ook allemaal onder hetzelfde concern. Hier zie je een overzicht.
Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland
De VFN, waar Interbank ook bij hoort, neemt verder geen enkel standpunt in over de kwalijke praktijken van Interbank. Over de hoge rente van 12,3% zegt de VFN slechts dat dit valt binnen het wettelijk maximum. Lees hier de reactie van de VFN.
AFM, NVB en DNB
Uiteraard hebben wij de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank en de Nederlandse Vereniging van Banken een reactie gevraagd op de praktijken van Interbank. Zo vindt de AFM dat banken klanten met een krediet waarop nauwelijks wordt afgelost, hun klanten moeten benaderen voor een herbeoordeling van het krediet. Dat is bij de familie nooit gebeurd. De NVB zegt dat een lening waarbij nauwelijks wordt afgelost, in deze tijd, onwenselijk is. Hier kan je de reactie van de AFM en NVB lezen. De DNB reageert als volgt:
De Nederlandsche Bank doet geen mededelingen over individuele ondernemingen. In het algemeen geldt dat DNB (prudentieel toezicht) regelmatig overleg heeft met de AFM (gedragstoezicht) over alle relevante issues die spelen bij onder toezicht staande ondernemingen, om informatie uit te wisselen en waar nodig gezamenlijk op te trekken. Ook bij DNB zijn enkele vragen van consumenten binnengekomen over dit onderwerp. Deze zijn gedeeld met de AFM, omdat de vragen en klachten op het toezichtgebied van de AFM liggen. 
Meer soortgelijke zaken
Het verhaal van deze familie staat niet alleen. Stichting Geldbelangen heeft nog enkele andere dossiers waarin mensen een hoge rente betalen en geen kant meer uit kunnen. Als jij ook een krediet hebt bij Interbank of bij één van de onderdelen van Interbank, dan kun je je  wenden tot de stichting. Hier staat meer informatie.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (45)

Maria Susanna
Maria Susanna1 nov. 2022 - 21:03

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Mike Morgan
Mike Morgan9 sep. 2022 - 12:32

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Mike Morgan
Mike Morgan9 sep. 2022 - 12:31

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Maria Susanna
Maria Susanna22 jun. 2022 - 19:39

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Maria Susanna
Maria Susanna22 jun. 2022 - 19:38

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Jille
Jille12 mei 2022 - 13:43

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

maxentimmie
maxentimmie16 mrt. 2017 - 8:50

Interbank is een verschrikkelijk bedrijf super laks ze houden je gewoon aan het lijntje als je het kredielimiet wilt verlagen bij andere banken duurt het 5dagen bij interbank bijna 15 dagen op mails reageren ze niet als je belt krijg je verschillende antwoorden ze willen je limiet liever niet verlagen kost ze rente heeft al voor veel woordenwisselingen gezorgd

Nijogeth
Nijogeth3 sep. 2016 - 20:23

Dus je leent 30000 euro met bijna 10% rente en betaalt maandelijks 300 euro. Dan los je dus al minimaal af en weet je dat bij een kleine renteverhoging de schuld niet meer wordt afgelost. Bij 12% is de rente namelijk net zo hoog als de maandelijkse kosten. En hier dien je rekening mee te houden. Je bent niet al te snugger als je denkt dat de financier de rente omlaag gaat doen en denkt zo goedkoper uit te zijn. Misschien moet er een test komen, zodat deze types niet zomaar een lening kunnen afsluiten en achteraf gaan liggen janken. Zo moeilijk is de rekensom namelijk niet. En uit de reacties blijkt dat veel mensen niet zichzelf de schuld geven, terwijl ze toch echt zelf de lening hebben afgesloten. Ik heb er geen enkel medelijden mee en heb er respect voor dat een bedrijf doet waar het voor is, namelijk inkomsten binnenharken. 

EddyG30
EddyG301 sep. 2016 - 8:34

Wow opgelopen naar 12,3%? valt mee. Die van mij is opgelopen tot 12,9% van Interbank.Net als velen denk ik ben ik ook naar Stichting Geldbelangen pagina gegaan. Vind het nogal schikbarend hoog bedrag. Voor eventuele rente verlaging als je rente misschien na 1/2 jaar weer op die 12,+ % rente zal staan.

Jack uit S
Jack uit S31 aug. 2016 - 16:55

Voordat Kassa aandacht ging besteden aan de torenhoge rente van de Crédit Agricole Group, voor ons de Voorschotbank, deden wij in april 2016 al een verzoek tot renteverlaging. Natuurlijk werden wij afgewimpeld en verwezen naar de tussenpersoon. Toen maar weer eens een mail gestuurd en wat bleek? De Voorschotbank ging ons zeker helpen met het verlagen of omzetten van ons aflossingsvrije doorlopend krediet. Vandaag maar weer eens gebeld en wat denk je? "Ja, we willen wel helpen maar de tussenpersoon heeft niet gereageerd".... Ik heb deze mevrouw van het "Service-Center" verteld dat ik de overeenkomst heb met de Voorschotbank en niet met de tussenpersoon en dat ik verwerpelijk vind dat zij ons weer proberen met een kluitje in het riet te sturen. Kennelijk doen zij er alles aan om maar geen afscheid te hoeven nemen van de torenhoge tarieven. Ik ga nu maar eens de laatste termijn storneren en hen daarvan op de hoogte stellen, want anders wordt kennelijk niemand wakker daar. Tijd voor actie en ik ben benieuwd wat de directie voor smoezen gaat gebruiken in de uitzending van zaterdag 3 september 2016.

phyllis buijsman
phyllis buijsman15 jun. 2016 - 20:21

jammen dat je bij de stichting ook weer moet betalen ik heb geen inkomen

DeNeel1965
DeNeel196513 mei 2016 - 18:11

Ook wij hebben zo een kreditvorm wij zijn begonnen in 2004 met een jaarrente van 9% dit werd ons heel mooi voorgespiegeld door Mohuku financieringen, is onderdeel Interbank, het viel ons op dat om de twee jaar de bank werd overgenomen door een andere bank, eerst Mohuku dat werd Interbank vervolgens weer naar een paar Geldshop.nl, en elke wijziging van banken ging de rente nog harder omhoog wij betalen nu 12.241% rente op jaar basis, het jaarlijkse contact praatje zoals men zegt in mail en internet is bij ons nog nooit voorgekomen. Overnemen door een ander financieringsmaatschappij is ook niet haalbaar aangezien de Nederlandse Wet de kredietvormen aan strengere eisen laat voldoen, bijvoorbeeld ik verdien nu meer als in 2004 toen wel een lening nu met mijn huidige loon kom ik niet eens meer in aanmerking voor het het bedrag in 2004. Ander voorbeeld van de Nederlandse wet, je kan wel een huis huren van 750 euro per maand maar geen Hypotheek alfsluiten waarbij je een maandbedrag hebt van 750 euro. Des al niet te min bij firma list en bedrog Interbank hebben ze systeemmatisch door overnames en tariefverhogingen bij tientallen of misschien wel honderden gezinnen de maand termijn hetzelfde gelaten en de rente tegen de grens van de Wet aan laten tikken waardoor de meeste gezinnen waaronder wijzelf de dupe zijn van het geldwofgraaicultuur uit het hoogste segment van de banken.. Nelis

Jenny1960
Jenny19603 mei 2016 - 15:27

Ik betaal bij ING ook al jaren een woekerrente van bijna 10% op een doorlopend krediet.

femke huizinga
femke huizinga2 mei 2016 - 20:26

Ik betaal voor mijn Doorlopend Krediet bij de ING ook 11,4% rente. Ik hoef maar 50 euro per maand af te lossen wat ook grotendeels rente is. Het zal zeker 3 jaar geleden zijn geweest toen ik een enquete van ING kreeg. Daarin vroegen ze hoe ik dacht over een lagere rente voor mensen die altijd netjes aflossen. Goed idee echter NIETS mee gedaan !! Die hogere rente betaal je omdat je een risico vormt voor de bank. Als je al 10-20 jaar elke maand netjes aflost zal dat 'risico' toch wel meevallen ? Ook ik kan niet overstappen.

cappie60
cappie602 mei 2016 - 19:59

Mijn zoon heeft een doorlopend krediet van € 25000. Al bijna 9 jaar lang, reeds € 27000 betaald. Maar nog steeds ruim € 19000 aan uitstaande lening. Wie kan mijn zoon helpen, laten we met elkaar naar een goede en redelijke oplossing zoeken. via mijn mail, bij kassa bekend sta ik voor mijn zoon open voor hulp. Hij durft het zelf niet om deze boevenbende aan te pakken.

ronvandenoosten
ronvandenoosten2 mei 2016 - 15:46

Ik heb ik 2000 een lening van € 25000,- afgesloten tegen een rente van 11,9 %. Mijn maandelijkse termijn was € 243,02. In april 2016 en € 44000, aan rente verder heb ik mijn lening kunnen aflossen. Bij elkaar heb ik dus voor een lening van € 25000,- een bedrag van € 69000,- moeten betalen. Wie heeft er nog vertrouwen in de banken. Deze criminele activiteiten moet eens aangepakt worden. Hebben wij dan helemaal niet geleerd van de DSB.

Willemj1948
Willemj19482 mei 2016 - 12:11

Afschuwelijk!!  Slapeloze nachten en wij zijn ook erg moe. HELP aub

borreman2011
borreman20112 mei 2016 - 11:50

Ook wij hadden zo'n krediet. Jarenlang betaalde wij rente en hadden zo al meer betaald dan we hadden geleend. Ik zou dan met mijn spaarloon kunnen aflossen.Ik heb bij een andere bank een lening afgesloten en daarmee bij de Interbank afgelost. Nu zijn we eindelijk schuldenvrij.

mari de bakker
mari de bakker2 mei 2016 - 10:19

ik heb in 1999 een lening afgesloten bij interbank  26.000  ook elke maand betaalt .ik ben alles kwijt .als ik het hat geweten dan had ik het zo in een put kunnen gooien .....zo wil ik ook wel neen bank  .

mari de bakker
mari de bakker2 mei 2016 - 10:12

ik heb het zelfde  van interbank  betalen betalen en je ziet er niets van terug .zo wil ik ook wel een bank lenen en krijg niets terug .is er niemand .die deze banken kan tegenhouden

Najv
Najv1 mei 2016 - 23:37

15 jaar geleden afgesloten bij brofinca (dsb) nu Nederlandse voorschotbank. Alleen maar rente betaald het gaat om een bedrag van 8000 euro dit zou allang afbetaald moeten zijn schandalig we zijn gewoon voorgelogen

artesia
artesia1 mei 2016 - 16:34

Ik heb bij de Interbank gewerkt en het commerciële devies was: Stop ze tot hun strot in de leningen. Immorele toewijzingen van leningen komt daar regelmatig voor in de tijd dat ik daar werkte.

11475
114751 mei 2016 - 15:07

ook wij hebben een lening bij interbank hebben eerst jaren alleen maar rente betaald nu sinds 3jaar aflossing 240 euro per maand waarvan 110 aflossing is de rest rente eenmalig een extra aflossing gedaan daarna werd de rente gelijk hoger,hoe komen wij hier ooit vanaf,wie kan ons advies geven /helpen .dit is een drama hier kom je never nooit vanaf

1 Reactie
Nijogeth
Nijogeth3 sep. 2016 - 20:25

Je zou de volledige som kunnen aflossen. Dan ben je er vanaf.

joes
joes1 mei 2016 - 14:42

Wij hebben in 2008 een lening afgesloten van 23.000 in de veronderstelling dat het een PL  betrof. Dit bleek echter niet zo te zijn. Het is echter een doorlopende rente krediet waarvan wij niet op de hoogte waren.Nu blijkt dat we al die jaren alleen maar rente hebben afgelost, het hoofdbedrag wordt niet lager.De rente bedraagt op dit moment 11,1%We hebben zowel contact met De Nederlandse Voorschotbank opgenomen en met onze tussenpersoon.Het enige wat ze ons informeren is dat we gewoon het maandbedrag moeten verhogen omdat het niet omgezet kon worden naar een persoonlijke lening.Terwijl ze ondertussen wel het contractnummer konden veranderen zonder ons daarvan op de hoogte te stellen.Na diverse telefoontjes is het resultaat dat er gewoon met die mensen niet is te overleggen en dat ze zeer onaardig aan de telefoon zijn.Dit betekend dat ik een totaal bedrag betaal van € 350 euro waarvan € 200 aan rente en € 150 aan aflossing.Nu heb ik nog een bedrag open staan van € 22.796. En dit vanaf 2008.We hebben nu totaal geen idee hoe lang we over het aflossen van deze lening gaan doen.Het zou voor ons en ik denk voor heel veel mensen de oplossing zijn dat we gewoon zouden weten, dat wat we moeten we per maand betalen, en als je dat per maand betaald ben je met bijv. 5 jaar van die lening af. Maar die duidelijkheid krijg je niet want ze kunnen ondertussen gewoon de rente weer aanpassen.We hebben aan rente nu al 21.600 betaald, dat is bijna net zoveel als het geleende bedrag.

1 Reactie
Nijogeth
Nijogeth3 sep. 2016 - 20:26

Gewoon 14% rente aanhouden in je rekensom. Dan kun je hooguit eerder alles afgelost hebben.

ben er zat van
ben er zat van1 mei 2016 - 14:05

wij hebben ook in 2004 een doorlopend krediet van 25000 afgesloten bij interbank. nu al 24000 betaald maar niks afgelost.diverse keren gebeld om de rente naar beneden te krijgen maar, er valt niet mee te praten of te onderhandelen. met het gevolg dat wij gewoon die 12,3% rente blijven betalen. Nu betalen we sins 2maand  300 pm waarvan 60aflossing schiet dus niet echt op.

Toontje Lager
Toontje Lager1 mei 2016 - 13:17

Mijn schoonzuster zit ook met die molensteen van Interbank om haar nek , zo kwamen we deze week tot de ontdekking ! Haar man is deze week overleden en bij het doornemen van de papierwinkel kwamen wij erachter , dat zij een schuld hebben van €50.000 !!!Mijn schoonzuster heeft zich nooit verdiept in de geldzaken van hun huwelijk , want haar man regelde dat altijd ! Hij heeft haar - bewust of onbewust - voorgehouden , dat er in deze lening ook een spaargedeelte zat die uitgekeerd zou worden als ze de pensioengerechtigde leeftijd zouden bereiken ! Zij lossen elke maand € 500 af en de jaarlijkse rente is 4.5% . De rente is variabel en de hoogte daarvan wordt mede bepaald door de betrouwbaarheid van de klant - het zogenaamde  kredietrisico !Met het wegvallen van zijn salaris - het partnerpensioen is natuurlijk fors minder - zal zij nooit in staat zijn om die  € 500 elke maand op te hoesten en dus is zij nu ten einde raad !Natuurlijk is het makkelijk om te zeggen , dat  men niet zo dom moet zijn om zulke praktijken te geloven , maar als je goed van vertrouwen bent en er van uit gaat , dat een ander ook het beste met jou voor heeft , dan loop je gemakkelijk in zo'n valkuil met alle gevolgen van dien ! De regering zou beter zijn best moeten doen om de mensen te beschermen tegen zulke praktijken !!!

rickyquake
rickyquake1 mei 2016 - 10:24

De site van stichting geldbelangen bestaat niet of is niet bereikbaar geeft mijn browser aan. Maar dat kan aan de beveiliging liggen van de browser. In ieder geval hebben wij ook zo'n krediet afgesloten. Inmiddels 14 jaar geleden en hebben ook nog maar plus minus 1500 euro afgelost van de 35000 euro. Onze rente is ook variabel en zit nu op 7,5 % per jaar en we betalen 315 euro per maand. Daarvan is 110 euro aflossing. Dat is pas sinds vorig jaar september ingesteld omdat de wet dat voorschrijft. Maar het zal toch nog 26 jaar duren eer dat we de schuld afgelost hebben bij dit rentepercentage.  Het kan dus wel minder dan in de uitzending. Maar het blijft nog steeds hoog. Wij zitten tevens in dezelfde situatie als de meneer uit de uitzending, met dat verschil dat wij net met pijn en moeite uit de bijstand zijn ontslagen omdat we weer werk gevonden hebben en nu weer op ons eigen leven. Uiteindelijk betekent dat ook als wij met pensioen gaan , dat wij de maandlasten niet meer kunnen betalen of erger. Maar niemand kan in de toekomst kijken natuurlijk. 

richard huisman
richard huisman1 mei 2016 - 9:32

Oja, de link zoals in het artikel vermeld heb ik geprobeerd maar deze werkt niet, overigens lukt het helemaal niet om op de site van geldbelangen.nl te komen, niet met chrome, niet met firefox ,niet met opera en niet met explorer

1 Reactie
joost knoester
joost knoester1 mei 2016 - 10:25

Kom zonder problemen op de website van geldleningen.nl, wel metbbehuklp van android

richard huisman
richard huisman1 mei 2016 - 9:30

Niet alleen interbank, ook NVB houdt deze praktijken er op na maar valt dan ook onder hetzelfde groepje "banken". Wij hebben dus hetzelfde probleem, al jaren aan het betalen maar niks aflossen, met een rente van 13.8 procent is dat ook niet mogelijk. Toen wij om een oplossing vroegen kon deze lening omgezet worden naar een PL met een lagere rente van  jawel, 11.2. Als wij dit accepteerden moesten we verder stil zijn en mochten niet meer klagen. Hier zijn wij niet ingetrapt, ik blijf vechten tegen deze praktijken. Ik zat toevallig "the Godfather" te kijken en moest toch heel sterk aan deze "bank" denken

walter56
walter5630 apr. 2016 - 23:39

ook wij hebben ooit zo'n doorlopend krediet afgesloten, omdat ik dit jaar 60 word gaan we eindelijk aflossen , de maandtermijn zal dan gewoon even met 360 euro worden verhoogd. De afgelopen 2 jaar hadden we zelf al de maandtermijn verhoogd om wat sneller te kunnen aflossen.dat blijkt dus ook niet te hebben geholpen. Maand geleden interbank verzocht om het doorlopend krediet om te zetten naar een pl zodat we er binnen afzienbare tijd vanaf kunnen zijn. Het enige antwoord wat we kregen was dat ze vanaf augustus het bedrag gaan verhogen vanwege het aflossen. Helaas zal het bedrag dan zo hoog worden dat we in de financiele problemen gaan komen.Wij doen al een tijdje verwoede pogingen om het krediet elders onder te brengen tegen een lagere rente.Het lijkt inderdaad sterk op DSB praktijken, blijkbaar heeft de overheid na het laten klappen van DSB geen verder actie ondernomen tegen deze praktijken.Misschien moeten we massaal maandtermijn gaan missen en betalingsregelingen vragen, zet ze maar extra aan het werk. Dan moeten ze tenminste nog iets voor het geld doen. misschien kan er dan wel iets.Dus Kassa wordt het tijd voor verdere actie?

Bernd1978
Bernd197830 apr. 2016 - 20:55

Ik en nu reeds jaren mijn ex vrouw hebben 10 jr geleden toen we nog getrouwd waren bij Credit europe bank een krediet van €28000 afgesloten.Betalen samen €300 maandtermijn waarvan bijna€230 rente dat resulteerd dat wij al €36000 hebben betaald en maar €4000 hebben ingelost op deze manier nog 60 jaar aan vast zitten tot aan mijn dood!!ben nu 37 Heb na onze scheiding om splitsing gevraagd door diverse emotionele brieven ook om mijn helft van €14000 in 1x te aanvaarden maar ze willen nergens aan meewerken en houden ons samen op 1 contract.Wie kan ons verder helpen met deze woeker lening help!!!!

ronald burgstad
ronald burgstad30 apr. 2016 - 20:34

Ik stuur mijn bericht nog even door,zonder mijn adresgegevens.Ik heb ook een lening bij interbank met dezelde voorwaarden als de mensen van in dit programma,kan ik advies krijgen van uw ?

5 Reacties
Seconddream
Seconddream30 apr. 2016 - 20:42

Je kunt de volgende link gebruiken: http://www.geldbelangen.nl/interbank-actie

ronald burgstad
ronald burgstad30 apr. 2016 - 20:48

deze link kan ik niet te pakken krijgen die je mij geeft?

Seconddream
Seconddream30 apr. 2016 - 20:56

Vreemd, net even gekeken maar hij is normaal bereikbaar. Getest met browser "Chrome" en "Firefox".

ronald burgstad
ronald burgstad30 apr. 2016 - 21:04

ik heb het gevonden en ingevuld,bedankt!

ajmvl44
ajmvl441 mei 2016 - 8:55

http://www.geldbelangen.nl/interbank-actie

Seconddream
Seconddream30 apr. 2016 - 19:58

PS: @Ronald Burgstad, kun jij die gegevens als "adres, woomplaats en mail adres" nog weghalen? Het is niet verstandig om dat langs hier te melden aangezien iedereen het kan lezen. Of Beheerder site, omwillen van bescherming even hulp bieden?

2 Reacties
ronald burgstad
ronald burgstad30 apr. 2016 - 20:01

ik weet niet hoe ik het moet weghalen?

Seconddream
Seconddream30 apr. 2016 - 20:17

Ik heb jouw post aangemeld zodat deze aangepast kan worden, pas een volgende keer goed op met gegevens. Doorgaans op een forum hoef je dit niet te melden.

ch endenburg
ch endenburg30 apr. 2016 - 19:57

Ik zit in de zelfde probleem bij 

Seconddream
Seconddream30 apr. 2016 - 19:56

Ook ik heb zo`n soort lening met schrikbarende rente, ik vond het verhaal op TV heel herkenbaar alleen zit ik niet bij Interbank. Kun je ook aanmelden doen als het gaat om een andere firma, anders dan Interbank?

thijs1954
thijs195430 apr. 2016 - 19:55

hallohet valt mij tegen van jullieik dacht dat jullie beter onderzoek gedaan haddeninterbank is dsb of holland welvarenze veranderen elke keer van naamik had er zelfs een verzekering bijik had in 1997 een lening afgesloten van 20000 euroik was vorig jaar 40000euro aan rente kwijt zonder afgelost te hebbenik heb nu het spaargeld van mijn kinderen opgenomen om er van af te komenhet is triest maar in nederland kijkt niemand naar zulke praktijken

H Faber
H Faber30 apr. 2016 - 19:52

hallo, ik heb een gelijke lening als de mensen in jullie programma, ook bij interbank, betalen ook 335, per maand en al ruim 10 jaar , nu staat er nog bijna net zoveel als begin lening, graag zou ik ook advies willen krijgen van jullie...bedankt alvast.

ronald burgstad
ronald burgstad30 apr. 2016 - 19:50

Ook heb ik ook een lening bij interbank met dezelde voorwaarden als de mensen uit de uitzendingWaar kan ik mijn aanmelden voor advies?Hopelijk tot hoors ronald Burgstad Pr.j.w.Frisolaan 112 2263 eb Leidschendam of mail adres;rpburgstad@hotmail.com

nicole houtermans
nicole houtermans30 apr. 2016 - 19:39

Hallo, ik heb een soortgelijke lenng maar dan bij de credit europebank. In 2005 een doorlopend krediet afgesloten van 9000 euro. Ik betaal altijd netjes 90 euro per maand al die tijd. En moet nu nog steeds 7700 terug betalen. Waar kan ik hukp vragen?

theo wijgergangs
theo wijgergangs30 apr. 2016 - 19:31

De link naar de stichting wert niet. Ook ik heb een lening bij Itnerbank met dezelfde voorwaarden als de mensen uit de uitzending.Waar kan ik me aanmelden voor advies ?

1 Reactie
Seconddream
Seconddream30 apr. 2016 - 20:22

Je kunt de volgende link gebruiken: http://www.geldbelangen.nl/interbank-actie

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!