Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Ik ga stemmen!

Mijn stem maakt toch niet uit.. 

Veel mensen gaan niet stemmen omdat ze denken dat hun stem toch niets uithaalt of een verschil maakt. Maar dat is niet waar. Elke stem telt! Met elke stem wordt bepaald wie in de Tweede Kamer komt en dus jouw toekomst bepaalt.

Dat neemt niet weg dat stemmen best lastig kan zijn. Zeker nu! Nog nooit zijn zoveel mensen zoekende welke politieke partij het beste bij hen past en vind je misschien bij elke partij wel een stukje herkenning. Dus hoe maak je nu de beste keuze voor jouw toekomst? BNNVARA probeert in deze wirwar een beetje duidelijkheid te geven.

Soundcheck je Toekomst

Met Soundcheck je Toekomst mix jij jouw persoonlijke track: kies uit verschillende samples de statements die jij belangrijk vindt en laat je stem horen door je track te delen op je eigen socials met #ikgastemmen #soundcheckjetoekomst #verkiezingen.  

Door het soundboard krijg je inzicht in thema’s die jij belangrijk vindt. BNNVARA geeft op bnnvara.nl verdiepende artikelen over deze thema’s en maken we daarnaast verschillende programma’s die jou kunnen helpen bij je juiste keuze.

BNNVARA.nl

Elke dag vind je op BNNVARA.nl verdiepende artikelen over onderwerpen en thema’s die jij belangrijk vindt.

Programma’s 

In aanloop naar de verkiezingen maken we verschillende programma’s over de verkiezingen.

WTF moet ik stemmen?  

In (de NPO 3 YouTube-serie) “WTF moet ik stemmen?” geeft een panel van drie politieke kenners stemadvies op maat aan zwevende jongeren.  Vanaf 24 oktober wekelijks om 16.00 uur te zien bij BNNVARA op het YouTube-kanaal van NPO 3. 

Stemstress   

Amber Kortzorg en Raïsha Zeegelaar loodsen in Stemstress jongeren door een levend kieswijzer spel. Wat zegt je onderbuik, hoe liggen de feiten en wat zeggen politici?  Stemstress is vanaf 11 november te zien bij BNNVARA op NPO Start. 

Op weg naar het Lagerhuis – Verkiezingsspecial  

De tien beste jonge debaters van Nederland gaan het debat aan met elkaar en met drie prominente politici. Het programma laat zo de stem horen van de jonge kiezers. In vier debatten komen de grote thema’s van deze verkiezingen langs: klimaat, bestaanszekerheid, asielopvang en de mentale staat van jongeren in tijden van oorlog.  Op Weg naar Het Lagerhuis is zaterdag 11 november om 20:20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3

De Marker  

Jouw nieuws, gehighlight, elke dag op TikTok en Instagram.   Wij factchecken de vragen die jou bezighouden in de rubriek ‘Gepolitiekt’.   

Jongerenkieswijzer Young Voice 

Nu je misschien iets beter weet welke thema’s jij belangrijk vindt, kan je via de stemwijzer van YoungVoice jouw politieke voorkeur bepalen, zodat jij goed voorbereid dat stemhokje ingaat 22 november!

Op de hoogte blijven?

BNNVARA probeert iedereen een stem te geven. Zo hebben we vele mensen al kunnen helpen met de Huur is te Duur campagne. En met het burgerinitiatief ‘Abortus is geen misdaad’ hebben we meer dan 93.000 handtekeningen overhandigd aan de Tweede Kamer, met als doel een wetswijziging te bewerkstelligen en abortus uit het Wetboek van Strafrecht te halen.  

Wil je op de hoogte blijven van dit soort campagnes of verschillende win-acties, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op onze socials.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!