In ‘Ik durf het bijna niet te vragen’ geven onbegrepen Nederlanders antwoord op de meest indringende en soms choquerende vragen van kijkers, en rekenen ze af met de vooroordelen die mensen over hen hebben.

Wat is het verschil tussen polyamorie, een open relatie en swingen?

15-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
645 keer bekeken
  •  
Still 1
Relaties zijn er in allerlei soorten en maten. De meeste mensen zitten in een monogame relatie. Maar is de mens nou écht zo monogaam? Je hebt namelijk ook mensen die in polyamoreuze relaties, open relaties, of ‘swing’ relaties zitten. Het kan allemaal. Maar wat is nou precies het verschil?

Die vraag wordt gesteld aan een groep mensen die geloven in ‘vrije liefde’ in de zevende aflevering van Ik Durf Het Bijna Niet Te Vragen. Het wordt namelijk vaak door elkaar gehaald. ‘Polyamorie is wat mij betreft de mogelijkheid om van meerdere mensen tegelijk te houden’, zegt Marc in de uitzending. Polyamorie betekent letterlijk ‘meervoudige liefde’ of ‘veel liefde’.

Wil je meer lezen? Lees hier het hele artikel:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.