Sfeerfoto van Groen Licht
Groen Licht

Was elke maandag om 19.20 uur te zien opnpo2

Tips, tricks en nog veel meer groens!
Groen Licht

Student energy race.

30 okt 2017
  •  
leestijd 1 minuten
student energy race
Zo min mogelijk gas en licht gebruiken, daar gaat het om in de Student Energy Race. Studentenhuizen in 8 steden doen mee: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Nijmegen, Delft, Leiden, Den Haag en Deventer. Drie huizen per stad. De race begint op 1 november en duurt tot 31 maart. Midden in het stookseizoen dus. Er is elke maand een prijs. En aan het einde is er zowel een prijs voor het huis met de laagste footprint als een prijs voor het huis dat het energiegebruik het meest terug gebracht heeft.
200-250 euro per persoon
Utrecht doet voor het eerst mee. De wedstrijd begon 5 jaar geleden in Leiden. In eerdere jaren werd een besparing van 20-50% gehaald. Dat scheelt geld: studenten kunnen 200-250 euro per persoon per jaar besparen. En het beklijft: huizen die ooit meededen, blijven zuinig met energie, kennelijk geven ze het door als er nieuwe bewoners komen.
Slimme meter
De huizen die meedoen krijgen een slimme meter waardoor hun energiegebruik gevolgd kan worden en ze krijgen een app waarop ze kunnen zien hoe goed ze het doen in vergelijking met de andere huizen.
Wil je weten welk huis er wint, je kan de race hier volgen.

Populair bij BNNVARA