Tips, tricks en nog veel meer groens!

Jonge ontwerpers maken duurzame festivalmeubels

06-11-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
149 keer bekeken
  •  
duurzame meubels
In ons portret zie je deze week de jonge talenten Veerle Rigter en Roxanne Kiel. Deze twee ontwerpers kunnen niet zonder pijn in hun hart langs het grofvuil fietsen. De oude stoelen die zij vinden gebruiken ze voor hun duurzame festivalmeubels, waarmee ze zelfs een prijs hebben gewonnen!
Afval dat we zien als waardeloos is voor Veerle en Roxanne juist waardevol! Samen met Milouska geven ze hun laatste vondst een tweede leven. Tijdens hun studie bouwkunde besloten de vriendinnen deel te nemen aan een wedstrijd voor een duurzaam festivalmeubel, uitgeschreven door de Technische Universiteit Delft. Hun ‘’Mix & Match lounge’’ bleek een schot in de roos en won. Met het meubel kan je van alles bouwen: een bank, tribune, borreltafel. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Dat smaakte naar meer, want het is hun missie om mensen anders naar de potentie van materialen en ruimte te laten kijken. Inmiddels werken ze onder de naam ‘ ’Studio Davero ’’ dan ook hard aan nog veel meer soorten duurzame meubels. Daarbij vermijden ze zelfs tijdens het productieproces zoveel mogelijk nieuw afval. Dat hun visie aanslaat blijkt wel uit het feit dat ze inmiddels hun eerste opdrachtgever hebben binnengesleept. Ze ontwierpen voor hem een demontabele kast die je zo klein of groot kan maken als je zelf wil. Het groeit met je mee en zo hoef je nooit meer je kast weg te gooien! 
Ook in de wereld van festivals pakken ze door. Voor het innovatieve festival ‘ ’Welcome to The Village ’’ ontwierpen ze een festivalmeubel waarmee je nóg slimmer kan puzzelen dan met hun eerste, prijswinnende ontwerp. Podium, bar, stoel, bank, tafel. Alles is mogelijk! Het festival is daar zo enthousiast over dat ze deze ‘’Puzzle Peaces’’ nu volop in productie nemen! Dat belooft wat.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.