Sfeerfoto van Frontberichten

Frontberichten

Berichten van het front in de strijd tegen Coronanpo2

Nederland is in de ban van het corona-virus. Tienduizenden Nederlanders, met cruciale beroepen, staan op dit moment aan de frontlinie. Om te helpen, om Nederland beter te maken en om Nederland draaiende te houden.
Frontberichten

20 maart: Huisarts Young-Kon

27 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten

Young-Kon huisarts in Amsterdam

Huisartsen komen voor verschillende dilemma’s te staan. Zo ook huisarts Young-Kon die nu 3 jaar huisarts is in Amsterdam. Vandaag was de eerste keer dat hij met een beschermingspak aan moest werken. Een gek moment, want misschien is hij al in contact geweest met Corona, maar nu gaat hij bewúst mensen tegemoet besmet zijn. Young-Kon moet bepalen of mensen naar het ziekenhuis moeten of antibiotica krijgen, een belangrijke beslissing en ook wel erg spannend. 

De meeste mensen hebben een mild verloop, maar ongeveer 10% heeft het ernstige verloop van het virus. Hoe kun je deze mensen goed beoordelen en op het juiste moment hulp bieden? Dat geeft spanning en adrenaline. Werken in het pak blijkt geen pretje: het is bloedheet en je bent ook niet altijd even verstaanbaar. 

Young-Kon kreeg gelijk twee mensen te zien die verdacht werden van Corona. Ook zat er een klein kind met haar moeder te wachten in de wachtkamer. Dat is nogal wat met een masker op je gezicht en een pak aan. Kinderen vinden het in het algemeen al niet erg leuk om naar de dokter te gaan, laat staan als je er zo eng uitziet.

Meer over:

, ,