In de personalityshow Evenblij Maakt Vrienden gaat Frank Evenblij wekelijks op pad met (inter)nationale beroemdheden, vol humor, eigenzinnige scherpte en verrassingen.

Evenblij maakt Vrienden - Ilja Leonard Pfeijffer, Dafne Schippers, Thekla Reuten en Gijs Naber

24-01-2020

In zijn thuisstad Genua ontmoet Frank de markante schrijver en classicus Ilja Leonard Pfeijffer, auteur van Grand Hotel Europa, de grootste literaire hit van 2019. Pfeijffer laat Evenblij zien hoe hij woont en leeft in deze Italiaanse havenstad, hij vertelt waarom dit zijn beste schrijfplek is en laat de plekken zien die hem inspireren. Pfeijffer vertelt openhartig over zijn toekomstplannen, zijn ambities en zijn liefdes. Op unieke Pfeijfferiaanse wijze: vol vuur, zelfvertrouwen, humor en scherpte. * Dafne Schippers geldt als een van de grootste atletes die wij ooit hebben gekend. Zowel door de sportpers als het publiek wordt zij gezien als de vrouw die komende zomer wonderen kan gaan verrichten op de Olympische Spelen van Tokio. Maar dat succes is verre van vanzelfsprekend, want drie maanden geleden bevonden haar lichamelijke en mentale conditie zich nog op een dieptepunt, met een fiasco op het WK Atletiek als gevolg. Dafne heeft desondanks alle moed weer bij elkaar geschraapt en bevindt zich nu middenin een vrijwel onmenselijk trainingsschema om zich dag en nacht voor te breiden op de Spelen. Frank weet haar los te trekken uit die schema's om samen ongebreidelde lol te trappen in de stad! * Voor het eerst van hun leven geeft het acteursechtpaar Thekla Reuten en Gijs Naber samen een persoonlijk interview. Reuten maakt op dit moment internationaal furore en heeft zojuist de opnames afgerond van de nieuwe internationale Netflix-productie Warrio Nun. Haar man Naber is bekend van series als Judas en Zwarte Tulp en de film Aanmodderfakker, waarvoor hij het Gouden Kalf won. Op dit moment is hij te zien in de Videoland-serie De 12 van Schouwendam. Voor het eerst vertelt het duo openhartig over hun relatie, de noodlottige, maar tegelijk ontroerende, manier waarop zij elkaar ontmoetten aan het sterfbed van gezamenlijke vriend Jeroen Willems, en over hun steeds wisselende levensrol als acteur, partner en ouder van twee jonge kinderen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.