Documentaires zie je bij BNNVARA.

2Doc: Niks aan de hand

22-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1423 keer bekeken
  •  

Hoe begon het? Welke methoden gebruikte de neef om haar te laten doen wat hij wilde? Hoe verantwoordde hij dat aan zichzelf? Welke rol speelde Miranda in zijn leven? En wat vindt hij ervan dat ze hem nooit heeft aangegeven? Het zijn vragen die Miranda stelt aan de man die haar leven overhoopgooide. Ook wil ze weten of het feit dat hij zelf seksueel misbruikt werd, van invloed was op wat hij met haar deed. In 'Niks aan de Hand' ontvouwt zich een verhaal dat laat zien waarom alle betrokkenen 'levenslang' hebben en niemand van hen in staat bleek het misbruik te stoppen.


Regisseur Heleen Minderaa: "In 'Niks aan de Hand' probeer ik het buitengewoon complexe web te laten zien waarin alle betrokkenen van seksueel misbruik vastzitten. Niet alleen de dader en het slachtoffer, maar ook de mensen eromheen. Ik hoop dat deze documentaire zal bijdragen aan inzichten die nodig zijn om kinderen dit lot te besparen."


De documentaire 'Niks aan de Hand' is onderdeel van een crossmediaal project. Naast deze film komt op 28 oktober ook de informatieve en verdiepende website niksaandehand.com online, waar experts in korte interviews reflecteren op de film en inzichten geven die helpend zijn voor slachtoffers en plegers.

 

'2Doc: Niks aan de Hand' is geproduceerd door Moondocs. Bekijk de hele documentaire hier.


Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.