De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

De Wereld Draait Door special: Selma van de Perre 07-01-2020

07-01-2020

De hele uitzending staat in het teken van de nu 97-jarige Selma van de Perre; verzetsvrouw en een van de weinige joodse Nederlanders die de Tweede Wereldoorlog overleefden.

Ze is te gast omdat het dit jaar 75 jaar geleden is dat ons land werd bevrijd én omdat haar boek ‘Mijn naam is Selma’ net uit is. Daarin wordt verteld hoe ze als twintigjarige vrouw in het verzet terechtkwam en uiteindelijk werd gearresteerd. Ze belandde vervolgens in het beruchte Ravensbrück nabij Berlijn, het enige concentratiekamp uitsluitend voor vrouwen. In augustus 1945 keerde ze via Zweden terug naar Nederland. Wonderwel overleefde ze de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog, in tegenstelling tot het overgrote deel van de andere Nederlandse joden. Ook haar vader, moeder, zusje Clara, haar oma, tantes, ooms, neven en nichten hebben de oorlog niet overleefd.

Tafelheer: Splinter Chabot

Muziek: Loes Haverkort

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.