Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

Elke werkdag, 19:00 opnpo1

De talkshow DWDD wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. Met uiteraard LuckyTV en De TV Draait Door. Elke werkdag live vanaf het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.
De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door special: Selma van de Perre 07-01-2020

7 jan 2020

De hele uitzending staat in het teken van de nu 97-jarige Selma van de Perre; verzetsvrouw en een van de weinige joodse Nederlanders die de Tweede Wereldoorlog overleefden.

Ze is te gast omdat het dit jaar 75 jaar geleden is dat ons land werd bevrijd én omdat haar boek ‘Mijn naam is Selma’ net uit is. Daarin wordt verteld hoe ze als twintigjarige vrouw in het verzet terechtkwam en uiteindelijk werd gearresteerd. Ze belandde vervolgens in het beruchte Ravensbrück nabij Berlijn, het enige concentratiekamp uitsluitend voor vrouwen. In augustus 1945 keerde ze via Zweden terug naar Nederland. Wonderwel overleefde ze de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog, in tegenstelling tot het overgrote deel van de andere Nederlandse joden. Ook haar vader, moeder, zusje Clara, haar oma, tantes, ooms, neven en nichten hebben de oorlog niet overleefd.

Tafelheer: Splinter Chabot

Muziek: Loes Haverkort