Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

DWDD Special: Paul Witteman - Pim Fortuyn

8 feb 2019
Twee maanden geleden kondigde Paul Witteman aan te stoppen als presentator van Buitenhof en daarmee komt er een eind aan zijn lange carrière als politiek interviewer. Vanavond staat onze uitzending volledig in het teken van veertig jaar politieke interviews van Witteman, één van de meesters van het genre. We kijken naar de meest memorabele momenten uit zijn carrière en krijgen zo een overzicht van de Nederlandse politiek, van Den Uyl tot nu. 

In dit fragment: 6 maart 2002. De gemeenteraadsverkiezingen zijn gehouden, Pim Fortuyns partij Leefbaar Rotterdam kreeg 35 procent van de stemmen. Later die avond was er een debat op televisie, met de lijsttrekkers voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 mei: Ad Melkert, Thom de Graaf, Jan Peter Balkenende, Hans Dijkstal, Paul Rosenmöller en Pim Fortuyn. Onder leiding van Paul Witteman. Het werd een historisch fragment, waarin de contouren van de nieuwe politieke verhoudingen te zien zijn. 

Populair bij BNNVARA