Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.
De Wereld Draait Door

Monument voor Maartje Van Winkel

3 dec 2018
Maartje van Winkel was bijna 15 toen ze overleed aan de gevolgen van een Ewing sarcoom, een zeldzame vorm van botkanker. In 2004 zat Derakshan in de derde klas van het vwo bij Maartje in de klas. Toen Derakshan en haar familie het land uit gezet dreigden te worden, schreef Maartje een brief aan toenmalig minister Verdonk; Maartje wilde haar plaats in Nederland afstaan aan haar Afghaanse vriendin Derakshan.
In april van 2004 kwam Maartje te overlijden en ondanks haar brief moest Derakshan terug naar Afghanistan. Maar nieuwe procedures en een generaal pardon zorgen er drie jaar na de dood van Maartje voor dat Derakshan mag blijven. Nu is Derakshan 29 jaar en heeft ze de droom van haar beste vriendin waargemaakt. Ze werkte onlangs als arts in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis waar ze kankerpatiënten begeleidde en wil zich specialiseren in het bestrijden van kanker. Derakshan schuift aan samen met Judith Koorn, de moeder van Maartje, die een boek schreef over haar dochter.

DWDD Bijwonen? Ga naar bit.ly/dwddbijwonen

Meer literatuur? Klik hier en bekijk alle gesprekken en extra informatie over de boeken van de maand terug op de overzichtspagina.

Populair bij BNNVARA