De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

‘Het leven heeft absoluut geen zin’ - A.L. Snijders

17-10-2018

A.L. Snijders (81) – pseudoniem van Peter Cornelis Müller – is de bedenker van het literaire genre ZKV (zeer kort verhaal). Hij leeft een teruggetrokken leven in Lochem en vindt het harken van het tuinpad en het sprokkelen van hout net zo belangrijk als het schrijven van zijn ZKV’s. Inspiratie voor dat leven vindt hij in het taoïsme en in de vrolijke, met verschillend pluimage gevulde tuin van de Griekse filosoof Epicurus. Onlangs gaf hij een prachtig interview in de Volkskrant over de zin van het leven, opgetekend door Fokke Obbema. Quote: ‘Het leven heeft absoluut geen zin, daar ben ik zeker van.’ Sinds het overlijden van zijn vrouw, begin dit jaar, is Snijders' tuin leeg. Voor ons reden hem weer eens uit te nodigen.

DWDD Bijwonen? Ga naar bit.ly/dwddbijwonen

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.