De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

DWDD hele uitzending 17-10-2018

17-10-2018

Peter Jackson ken je van de  Lord of the Rings-trilogie, maar de regisseur komt nu met heel iets anders: een documentaire over de Eerste Wereldoorlog: They Shall Not Grow Old. Regisseur Martin Koolhoven schuift aan om ons meer over de film te vertellen.

- A.L. Snijders - pseudoniem Peter Cornelis Müller – is de bedenker van het literaire genre #ZKV (zeer kort verhaal). Onlangs gaf hij een prachtig interview in de Volkskrant over de zin van het leven, opgetekend door Fokke Obbema. Hij zei: ‘Het leven heeft absoluut geen zin, daar ben ik zeker van.’ Voor ons reden hem weer eens uit te nodigen.

- Voor de tiende keer organiseert de VARAgids de #SonjaBarendAward, de prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen seizoen. Op de shortlist voor dit jaar drie kanshebbers: Eva Jinek voor haar gesprek met politicus Farid Azarkan (DENK), Adriaan van Dis voor zijn gesprek met acteur Stephen Fry en Coen Verbraak voor zijn gesprek met predikant Floris van Binsbergen. Vanavond maakt Sonja Barend in hoogsteigen persoon bekend wie de winnaar is!

- Er is vanavond ook muziek! Hans Dulfer en zijn band gaan de theaters in met een show rond bluesgenie Leadbelly Mcc. Vanavond speelt hij voor ons een medley als ode aan Belly.

Marieke Lucas Rijneveld debuteert vanavond als sidekick van Matthijs en huisdichter Nico Dijkshoorn is er zoals elke woensdag.

DWDD Bijwonen? Ga naar bit.ly/dwddbijwonen