De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Update 'The Ocean Cleanup' - Boyan Slat

30-01-2018

Boyan Slat ken je van zijn ‘The Ocean Cleanup’: een project om het plastic afval uit de zeeën te halen met behulp van enorme machines. Na jaren bezig geweest te zijn met geld inzamelen en prototypes uitproberen, gaat in juni het eerste systeem het water in.

Hij is net terug uit Davos, waar op het World Economic Forum 2000 staatshoofden, wetenschappers, bankiers, CEO’s van topbedrijven samen kwamen om oplossingen te vinden voor de meest dringende vraagstukken van onze tijd. Grote doorbraak dit jaar: elf multinationals, waaronder Unilever, L’Oreal en Coca Cola, beloofden dat al hun verpakkingen voor 2025 volledig recyclebaar zullen zijn. Valt de planeet dan toch nog te redden? We vragen het Boyan Slat.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.