De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Extra-large-jam-jazz-soul-kinderkoor-versie van Deze vuist op deze vuist

16-11-2017
Willem Wilmink is dit seizoen prominent aanwezig in onze uitzendingen. Vandaag richten we ons op zijn grote bijdrage aan de Nederlandse kindertelevisie. Hele generaties groeiden op met zijn gedichtjes, voor onder meer Het Klokhuis, die daar werden voorgedragen door ‘De Orgelman’, oftewel Edwin Rutten. In onze uitzending draagt hij het gedicht ‘Eenzame patiënt’ voor. En zeg je Edwin Rutten, dan zeg je natuurlijk ‘De Film van Ome Willem’. We brengen het beroemde ‘Deze vuist op deze vuist’, ook van Wilminks hand, vanavond groots met Edwin Rutten, Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor, de vaste kinderkoor-partner van De Nationale Opera & Ballet, Cyril Directie en De Raad van Toezicht.

Meer Wilmink? Check de rubriekspagina.    

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.