De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Ernst Jansz speelt 'Ik was een hippie'

02-11-2017
Hij is de oprichter van de band Doe Maar, mede-oprichter van de Slumberlandband (1975), begeleider van Boudewijn de Groot (1976) en lid van de eerste Nederlandse reggae-formatie de Rumbones (1977). Vijftig jaar zit Jansz in het vak en markeert deze mijlpaal met een nieuwe CD en een boek; De Neerkant. Vernoemd naar het dorpje Neerkant in de Brabantse Peel, waar Ernst en zijn muziekvrienden van CCC Inc. in 1970 een commune begonnen, is het album een ode aan de tijd van weleer.

'C.C.C. Inc.' was de enige Nederlandse band die op het hoofdpodium van het roemruchte Kralingen-festival mocht spelen. Bekijk een kleine sfeerimpressie.

Meer muziek? Klik hier en kijk alle minuutjes én de hele nummers voor aanvang terug op de Muziek Draait Door-overzichtspagina.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.