De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

DWDD University presenteert: Evolutie door Freek Vonk

09-12-2016
Waarom zijn we bang voor slangen? Waarom zit onze neus boven onze mond? En hoe kan het dat babys zich zo goed aan een waslijn vast kunnen houden? Op vrijdagavond 9 december geeft bioloog Freek Vonk voor de tweede keer een college voor DWDD University. De Gashouder op het Amsterdamse Westergasfabriekterrein wordt opnieuw omgetoverd tot een gigantisch biologielokaal. Freek onderwijst de 1100 aanwezigen en de kijkers thuis over de Evolutie. 

Freek: Ik ben al van kinds af aan gefascineerd door hoe dieren op hun eigen en unieke manier zijn aangepast aan het leven op onze planeet. De wereld om ons heen is mooi, de diversiteit aan dieren is adembenemend. Maar dat is natuurlijk niet altijd zo geweest. In dit college gaan we een prachtige reis door de tijd maken. Van het allereerste leven op aarde, de allereerste eencelligen, de eerste dieren die zelfstandig konden bewegen en vervolgens het land gingen koloniseren, tot het tijdperk van de dinos en de evolutie van de mens. Het wordt een schitterende en adembenemende reis! 

Bizarre manieren van voortplanting, survival of the fittest, overlevingsstrategien, alles komt aan bod. Net als bij zijn vorige college laat Freek prachtige beelden zien, neemt hij levende en opgezette dieren mee n dit keer ook zeldzame fossielen. Zo staat er onder andere een geraamte van een echte mammoet in de Gashouder. 
Freek Vonk (1983) is Nederlands meest bekende bioloog. Hij studeerde af aan de Universiteit Leiden en specialiseerde in de evolutiebiologie van reptielen. Hij is research fellow bij Museum Naturalis in Leiden en presenteert verschillende tv-programmas bij de NPO. In 2014 presenteerde hij voor DWDD University het college Gif.