De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Eerbetoon fotoboek 'Wij zijn 17'

13-05-2016

Zestig jaar geleden fotografeerde Johan van der Keuken, een toen nog onbekende leerling uit het artistieke Amsterdam-Zuid, zijn klasgenoten en vrienden. Deze verzameling van enigszins melancholieke jongerenportretten bundelde hij in zijn boekje Wij zijn 17. Nog onwetend dat dit later zou gelden als n van de belangrijkste naoorlogse fotoboeken ooit.

 Wij zijn 17 trekt nog altijd de aandacht. Fotograaf Martijn van de Griendt maakte een eerbetoon aan Johan door zestig jaar later de nieuwe generatie tieners, rondom het Museumplein, in beeld te brengen. Aan tafel: Martijn van de Griendt en twee van de tieners die hij heeft geportretteerd!

Kijk hier 10 foto's uit het boek 'Wij zijn 17'

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.