De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Kunstenaar Guido van der Werve

07-04-2016
Guido van der Werve begon als performancekunstenaar. Hij ging zijn performances opnemen en dat groeide uit tot de filmische registraties waar hij furore mee heeft gemaakt. Zo werd zijn werk Nummer acht, everything is going to be alright (2007) onder meer aangekocht door het New Yorkse MoMa. In die film loopt hij over een immense ijsvlakte, op de voet gevolgd door een enorme ijsbreker.

Afgelopen maandag ging een nieuw werk van de met prijzen overladen kunstenaar in premire. In de Oude Kerk in Amsterdam is Nummer zestien, the present moment te zien, waarin Van der Werve zijn visie op het huidige individualisme van onze samenleving en de vergankelijkheid van het leven geeft. In Galerie Juliette Jongma kun je het werk Nummer zeventien, killing time attempt one: from the deepest ocean to the highest mountain bekijken. Daarin staat hij zelf weer centraal: hij beklom de Mount Everest (8848 meter) om vervolgens af te dalen in de diepste oceaantrog (tot 11040 meter).