De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Muziekspecial: Erik Scherder en Joop van den Ende

10-02-2016
Minister van OCW Jet Bussemaker wil muziekles terug op de basisschool. Wetenschappelijk onderzoek leert dat kinderen muziek nodig hebben. Het bespelen van een instrument draagt bij aan de motorische ontwikkeling en de ontwikkeling van het kinderbrein. Het samenspelen verbindt, versterkt sociale vaardigheden en, niet onbelangrijk, muziek draagt bij aan betere schoolprestaties. Daarom is het initiatief 'Mr Muziek in de Klas' gelanceerd. Een beweging waarbinnen publieke en private partijen zich de komende vijf jaar gezamenlijk inzetten voor structureel muziekonderwijs op de basisschool.

Joop van den Ende legt vanavond uit waarom hij met zijn stichting investeert in dit project. Erik Scherder vertelt ons waarom muziekonderwijs op jonge leeftijd de ontwikkeling van het brein ten goede komt.

Ga naar de site van Meer Muziek in de Klas.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.