De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Vogelliefhebber Pieter van Vollenhoven - 9-10-2014

09-10-2014
De Koninklijke Bibliotheek brengt een facsimile uit van het monumentale boek Nederlandsche Vogelen. Het vijfdelige werk is een van de duurste, omvangrijkste en langstlopende uitgaven uit de geschiedenis van het Nederlandse boek. Nederlandsche vogelen bevat in totaal 250 beschrijvingen en schitterende prenten van vogelsoorten die in Nederland voorkwamen in de achttiende eeuw. De beschrijvingen in het vanaf 1770 verschenen boek werden gemaakt door Cornelius Nozeman (1720-1786), een remonstrants predikant die zich buitengewoon interesseerde voor de biologie. Iedere beschrijving gaat vergezeld van een plaat gemaakt door cartograaf en amateurbioloog Christiaan Sepp. Het boek weegt zon 11 kilo!

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.