Sfeerfoto van De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

Elke werkdag, 19:00 opnpo1

De talkshow DWDD wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. Met uiteraard LuckyTV en De TV Draait Door. Elke werkdag live vanaf het Westergasfabriekterrein in Amsterdam.
De Wereld Draait Door

'Einstein' door Robbert Dijkgraaf - 29-11-2013

30 nov 2013
Het derde college van professor Robbert Dijkgraaf voor DWDD University gaat over het beroemdste genie aller tijden: Albert Einstein.
Einstein is een icoon van onze tijd. Hij bedenkt de relativiteitstheorien en E=MC2. Zijn naam alleen al is een metafoor voor grote intelligentie. Robbert Dijkgraaf laat zien dat Einstein niet alleen intelligent is, maar ook een grootheid als het gaat om verbeelding en creativiteit.
 
Qua opzet vergelijkbaar met zijn vorige colleges (De Oerknal en Het Allerkleinste) neemt Dijkgraaf ons aan de hand van historische beelden, spectaculaire animaties, en een maquette van ruimte en tijd mee op een reis door het leven en de gedachtewereld van Einstein.

Na de tv-uitzending gingen we op de DWDD-site nog een half uur langer door! Daarin werden kijkersvragen en vragen uit de zaal beantwoord door Robbert Dijkgraaf.  #dwdduni.
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.