De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Print een grachtenpand: DUS Architecten - 6-5-2013

06-05-2013
3D printen is de toekomst! Thuis, vanuit je luie stoel een ontwerp downloaden, de juiste grondstof in de printer doen en uitprinten wat je maar wil. Wij printen in een uitzending in 2011 een plastic fluitje, maar de 3D printer kwam ook minder gunstig in het nieuws. Zo kun je er ook medicijnen (lees: drugs) mee printen en dat baart de autoriteiten zorgen. Daar komt vandaag een nieuwe kopzorg bij: in Texas werd voor het eerst succesvol geschoten met een geprint pistool. Maar gelukkig zijn de nobel toepassingen niet verdwenen: DUS Architecten kwam onlangs met een plan om in Amsterdam Noord een heus grachtenpand met de printer te bouwen. Aan tafel 2 van de 3 DUS Architecten (of printeraars?) Hans Vermeulen en Hedwig Heinsman.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.