De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Journalistiek initiatief 'De Correspondent' van Rob Wijnberg 18-3-2013

18-03-2013
15.000 mensen die 60 euro per jaar betalen voor journalistiek die niet achter het nieuws holt. Zoveel leden heeft ex-hoofdredacteur van NRC Next Rob Wijnberg nodig om zijn nieuwe plan te verwezenlijken. Die zoektocht begint vandaag. Want het is tijd, volgens Rob, om de waan van de dag niet te volgen en te laten zien hoe de wereld echt in elkaar zit. Dan  zijn het de auteurs  die straks leidend zijn. Ieder met hun eigen digitale proeftuin.

Vergelijk het met Facebook, maar dan met een redactie. De correspondenten zijn leidend. Je gaat met een auteur in zee, net als bij Twitter. Daar volg je ook mensen die jou vertellen wat ze belangrijk vinden. Natuurlijk moet het wel inhoud hebben. Niet de kop: Jelle Brandt heeft lekker gegeten.

Aan tafel hoofdredacteur van dit project  Rob Wijnberg en twee van de toekomstige auteurs Femke Halsema en Jelle Brandt Corstius.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.